Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Πάνω από 500 θεατές στην μουσικοχορευτική παράσταση “...αυλές με κιμωλία”, στο Συνεδριακό του ΑΤΕΙ

Πάτρα: Πάνω από 500 θεατές στην μουσικοχ...

Ζεστό ήταν το χειροκρότημα του κοινού στους συντελεστές της όμορφης παράστασης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση του Πολιτιστικoύ Ομίλου του Τ.Ε.Ι. «Τέχνης Κίνηση» & του Χορευτικού του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, με τίτλο “...αυλές με κιμωλία”, την περασμένη Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, το βράδυ, στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Κουκούλι.

Περίπου 500 άτομα παρακολούθησαν την παράσταση, στο μεγάλο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Τ.Ε.Ι., εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης,  αφού η παράσταση έγινε με την σύμπραξη του χορευτικού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας και του Πολιτιστικού Ομίλου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», φίλοι και συμπολίτες, φοιτητές του Τ.Ε.Ι.

Μεταξύ αυτών ήταν, ο Πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Δ.Ε., κ. Βασίλειος Τριανταφύλλου, οι Αντιπρυτάνεις του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, κ.κ. Γεώργιος Σαλάχας και Σπύρος Συρμακέσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Απόστολος Κατσιφάρας καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων, δάσκαλος και υπεύθυνος του χορευτικού του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών, κ. Ανδρέας Φίλιας.

Οι θεατές ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο, αφού «ταξίδεψαν» με την φαντασία και τα μάτια των παιδιών στην παράδοση απ’ άκρη σ’ άκρη, στην Ελλάδα. Μύρισαν τον βασιλικό της γειτονιάς, θυμήθηκαν την κιμωλία του σχολείου, περιπλανήθηκαν μέσα από τα πλήκτρα του υπολογιστή και του κινητού, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Η θετική αύρα, η χαρά της συνεργασίας, η αγάπη για το χορό, ο ζήλος και ο ενθουσιασμός των παιδιών έκανε τους θεατές να συμμετέχουν σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και η επιτυχία φάνηκε στο ζεστό χειροκρότημα.

Τα σκηνικά και ο φωτισμός που ήταν εξαιρετικά φροντισμένα, ήταν του σκηνοθέτη – σκηνογράφου, Βασίλη Σουλτανά. Την διδασκαλία των χορών είχε αναλάβει ο Κώστας Σουλτανάς, χοροδιδάσκαλος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Συνεργάτης του Τ.Ε.Ι.

Οι παραδοσιακοί χοροί των περιοχών της περιπλάνησης, αποδόθηκαν στη διάρκεια της παράστασης με λιτό τρόπο και απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά.

Οι συμμετέχοντες, μέλη των χορευτικών, τόσο του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών αλλά του Πολιτιστικού Ομίλου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση», εκτός από εξαιρετικοί χορευτές, αποδείχθηκαν και ικανοί ηθοποιοί. Ιδιαίτερα οι μικροί χορευτές αποδείχθηκαν υπέροχοι ηθοποιοί, με αυτοσεβασμό, συνέπεια, ενθουσιασμό και επιμονή. Άλλωστε είναι η νέα γενιά που πρέπει πάντα, εμείς οι μεγαλύτεροι να εμπιστευόμαστε και να ακούμε, αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Στην παράσταση συμμετείχαν:

-              ο πολιτιστικός όμιλος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «τέχνης κίνηση» με την χορευτική του ομάδα

-              το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

Συντελεστές:

Επιμέλεια παράστασης: Ευαγγελία Καραγεωργίου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας & Κων/νος Σουλτανάς, Συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας, Καθ. Φυσικής Αγωγής

Επιμέλεια χορευτικών: Κων/νος Σουλτανάς, Συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας, Καθ. Φυσικής Αγωγής

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία - Κείμενα: Βασίλης Σουλτανάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture