Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤΟ»; ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΕΜΕ COIN NECKLACE ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΑΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΤ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το χρυσό φλουρί του φετινού καλοκαιριού

Σε νούμερο ένα αξεσουάρ- κόσμημα της σαιζόν έχει ανακηρυχθεί το απλό και ανάλαφρο μενταγιόν, που καταλήγει σε «νόμισμα». Μια παραδοσιακή ιδέα, η οποία μας γυρίζει στο παρελθόν όταν στα βαφτιστήρια ψωνίζαμε απαραιτήτως το λεγόμενο «κωνσταντινάτο» που παρέπεμπε στο Βυζάντιο. Κατόπιν, ήταν καθεστώς στην αλλοτινή μπιζουτιέρα του νονού οι «παναγίτσες» και οι κλασικοί σταυροί. Και όπως φαίνεται η μόδα και η διεθνής αγορά, με υπεύθυνη τη Donatella Versace τα ξαναθυμήθηκαν όλα αυτά με άκρατο ενθουσιασμό.

 

 

Η επετειακή συλλογή  Versace Spring Summer 2018 που τίμησε αναδρομικά τη μεγαλοφυία του αξέχαστου Gianni αναστατώνοντας το Μιλάνο και όλο το fashion crowd, επανέφερε όχι μόνο τα χαρακτηριστικά μαξιμαλιστικά prints αλλά και τα coin necklaces δηλαδή τα μενταγιόν και περιδέραια με κρεμαστά νομίσματα. Στο πνεύμα της μεγάλης στυλιστικής επιστροφής της δεκαετίας του ’90, αυτά τα κοσμήματα έγιναν το καινούριο must που εκμοντερνίζει ως φετίχ κάθε εμφάνιση.

Τα μενταγιόν με νόμισμα φοριούνται μόνα τους με απλές αλυσίδες ή γίνονται μέρος του «layering», δηλαδή της αλληλουχίας των κολιέ που γεμίζουν το λαιμό και το ντεκολτέ μας. Το κίτρινο χρυσό κερδίζει εδώ το χαμένο έδαφος ενώ το νόμισμα μπορεί να είναι μίνιμαλ, δηλαδή εντελώς αφαιρετικό και καθόλου χαραγμένο ή να έχει πιο φοκλορικό και new vintage ύφος δηλαδή να στολίζεται με αρχαικά μοτίβα, ιστορικές φιγούρες, άστρα, ρωμαικές κεφαλές, πλεκτές μπορντούρες, πετράδια, γράμματα, ζώδια ή ότι άλλο φανταστεί ο κάθε σχεδιαστής.

VERSACE

VERSACE

VERSACE

VERSACE

VERSACE

VERSACE

Tα coin necklaces όπως φαίνεται έχουν κερδίσει την πρωτοκαθεδρία στα αιωρούμενα από αλυσίδες στοιχεία: φεγγάρια, τυχερά πέταλα, ψάρια, μονογράμματα, καρδιές, «δάκρυα», ανανάδες, κύκλοι ταυτότητες, σταυροί περνούν σε δεύτερη μοίρα. Κατά τους style experts μάλιστα, κατέφθασαν για να ανταγωνιστούν τις αμέτρητες φούντες στα κοσμήματα που έχουν πια κουράσει. Θα τα βρείτε σε κοσμηματοπωλεία σε πιο ακριβές αλλά και οικονομικές εκδοχές, καθώς και στα πολυσύχναστα πολυκαταστήματα ως statement αξεσουάρ της σαιζόν, μόνα τους ή συνδυαστικά ( σε "πακέτα") με άλλα αλυσιδάκια. Δείτε στις φωτογραφίες διάφορες εκδοχές.

ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

TOP SHOP

TOP SHOP

TOP SHOP

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

H&M

ACCESORIZE

ACCESORIZE

ACCESORIZE

ACCESSORIZE

ACCESSORIZE

ACCESSORIZE

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View