Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το «Solo: A Star Wars Story» έμεινε στη σκιά του "Deadpool 2" στην Ελλάδα - Πρωτιά αλλά όχι εντυπωσιακή στις ΗΠΑ

Το «Solo: A Star Wars Story» έμεινε στη ...

Το φιλμ που παίζεται και στην Πάτρα έκοψε έως και τη Δευτέρα περισσότερα από 25.000 εισιτήρια πανελλαδικά

Λίγο περίεργα εξελίχθηκαν τα πράγματα με το καλογυρισμένο είναι αλήθεια, φιλμ που έχει μπόλικη δράση και μία δεμένη ομάδα πρωταγωνιστών, με την Εμίλια Κλαρκ και τον Ντόναλντ Γκλόβερ να ξεχωρίζουν επισκιάζοντας τον Alden Ehrenreich ως Χαν Σόλο που έχει σπινθηροβόλο βλέμμα αλλά δεν μας έπεισε σε ένα ρόλο που έχει σφραγίσει ο Χάρισον Φορντ.

Η ταινία «Solo: A Star Wars Story» που είναι spin off του franchise του «Πολέμου των Άστρων» (μην ξεχνάμε πως την τελευταία ταινία του πολυαγαπημένου σινε-διαστημικού franchise του Τζορτζ Λούκας, «Οι τελευταίοι Τζεντάι» που ήταν και το κύκνειο άσμα της Κάρι Φίσερ την είδαμε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο) τα πήγε σχετικά καλά στις ΗΠΑ όπου έκανε πρεμιέρα στις 25 Μαΐου 2018 καταλαμβάνοντας την 1η θέση του box office και εκτοπίζοντας το «Deadpool 2» με τον Ράιαν Ρέινολντς που ωστόσο ήδη έχει αγγίξει τα 220 εκατομμύρια στις ΗΠΑ συν άλλα 280 από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το τριήμερο 25-27/5 το πολυδιαφημισμένο «Solo: A Star Wars Story» σε σκηνοθεσία του έμπειρου Ρον Χάουαρντ έκανε εισπράξεις 84 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ μαζί και με της Δευτέρας 28/5 που ήταν η αργία της Memorial Day στη Βόρεια Αμερική έφτασε τα 103 εκατομμύρια, νούμερο αρκετά πιο κάτω από τα 150 και πλέον που περίμενε η Disney.

Στις υπόλοιπες χώρες όπου βγήκε, πρόσθεσε άλλα 65 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του boxofficemojo.com. Στη χώρα μας το φιλμ ήρθε 2ο στα ταμεία πίσω από το «Deadpool 2» που κράτησε για 2η εβδομάδα την πρωτιά.

Σύμφωνα με το flix.gr, σε 175 αίθουσες πανελλαδικά (παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε και σε 3d), το «Solo: A Star Wars Story» έκοψε από την περασμένη Πέμπτη 24/5/2018 έως και την Δευτέρα 28/5 που ήταν και η αργία του Αγίου Πνεύματος, πάνω από 25.000 εισιτήρια ενώ το ανταγωνιστικό «Deadpool 2» σε 114 αίθουσες πανελλαδικά το ίδιο διάστημα, έκοψε πάνω από 33.000 φτάνοντας τα 166.200 εισιτήρια.

Η αλήθεια είναι πως και στην Πάτρα λόγω και της αργίας του Αγ. Πνεύματος, του διαβάσματος των παιδιών για τις εξετάσεις αλλά και πολλών που πήγαν στις παραλίες, η κίνηση ήταν μειωμένη στη Βέσο Μάρε. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες για το «Solo: A Star Wars Story» του Ron Howard (διανομή από την Feelgood) που έχει κι ένα αξιοπρεπές και ενδιαφέρον σενάριο με αιχμές και για επανάσταση ενάντια στους δυνάστες από τους Simon Kinberg, Lawrence Kasdan και Jonathan Kasdan, τον συμπαθή μαλλιαρό Τσουμπάκα (Τσούι) και μία πολύ εντυπωσιακή σεκάνς μ’ ένα γρήγορο τρένο σε μία γέφυρα στα χιόνια, ωστόσο όπως σχολίασαν κάποιοι σινεφίλ ίσως ήταν πολύ κοντά με την προηγούμενη ταινία του Πολέμου των Άστρων, η νέα, μόλις έξι μήνες, με συνέπεια το κοινό να μην έχει την ίδια δίψα και αδημονία να δει κάτι καινούριο. Επίσης μία τέτοια ταινία ενδεχομένως να είχε θεαματικότερη υποδοχή από το κοινό, αν έβγαινε χειμώνα στις αίθουσες.

Στο φιλμ παίζουν και οι Woody Harrelson, Thandie Newton και ο Paul Bettany. Στο μεταξύ το «Rogue One: A Star Wars Story», ένα επίσης spin off της σειράς, τα είχε πάει καλύτερα, τον Δεκέμβριο του 2016 φέρνοντας στα ταμεία 155 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες τρεις μέρες προβολής του στις ΗΠΑ.

Όσο για τις κριτικές, στο rotten tomatoes το "Solo, A Star Wars story" κυμάνθηκε στο 70% και στο πιο απαιτητικό metacritic, στο 62%.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture