Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Πατρινός βαρύτονος Στέφανος Κορωναίος μετά το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Κάρνεγκι Χωλ με "Gloria"

Ο Πατρινός βαρύτονος Στέφανος Κορωναίος ...

Ο σαραντάρης λυρικός ερμηνευτής ζει μόνιμα και δραστηριοποείται στη Νέα Υόρκη

Σίγουρα ένα από τα ατού της φιλόδοξης παράστασης λυρικού θεάτρου «Η Απαγωγή από το Σεράι» του Μότσαρτ που ανεβαίνει από 3 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, από το opera studio του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, είναι η συμμετοχή του διακεκριμένου βαρύτονου Στέφανου Κορωναίου στο ρόλο του Οσμίν. Ο Στέφανος Κορωναίος με καταγωγή από την Αρεόπολη Λακωνίας αλλά και την Τερψιθέα της Πάτρας, ακολουθεί μία διεθνή καριέρα και αποτελεί ιδιαίτερα τιμητικό γεγονός η εδώ παρουσία του.

Το ντεμπούτο του στη σκηνή το έκανε στη Γερμανία με την Berliner Philarmonie, όπου μάλιστα τραγούδησε Μάνο Χατζιδάκι από τον κύκλο τραγουδιών «Καπετάν Μιχάλης», πρόγραμμα που παρουσίασε και στις ΗΠΑ στο Western Connecticut University λαμβάνοντας επαινετικά σχόλια. Όπως ο ίδιος έχει πει, ως πιο σημαντικό βήμα της σταδιοδρομίας του θεωρεί αυτό το 2014 όταν και τραγούδησε «El Gato Con Bottas» με την Gotham Chamber Opera στη Νέα Υόρκη (όπου και ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια), σε σκηνοθεσία του Μόιζες Κάφμαν (από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες στο Broadway) και υπό την μουσική διεύθυνση του Neil Goren.

Έχει τραγουδήσει και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην όπερα «Τosca» του Πουτσίνι ενώ όπως ανέφερε στο thebest.gr, μετά την Πάτρα, το ερχόμενο φθινόπωρο, θα λάβει μέρος στην δραματική όπερα «Gloria» του Ιταλού Francesco Cilea (1866-1950) σε λιμπρέτο του Arturo Colautti, στο φημισμένο Κάρνεγκι Χωλ στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα έργο – παραλλαγή του «Ρωμαίου και Ιουλιέττα» που διαδραματίζεται στην Siena, τον 14ο αιώνα.

Μετά το Κάρνεγκι Χωλ ο Στέφανος Κορωναίος που από κοντά είναι ένας ιδιαίτερα ευγενής και προσγειωμένος άνθρωπος, θα τραγουδήσει στην πολύ γνωστή εύθυμη όπερα «Έτσι κάνουν όλες - Così fan tutte» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Λορέντσο ντα Πόντε. Η συγκεκριμένη παράσταση θ’ανέβει στο Vermont στις ΗΠΑ. Ο κ. Κορωναίος που όπως είχε πει στον Χριστόδουλο Αθανασάτο στο news247.gr, όταν σπούδαζε στην Ιταλία, τα πρώτα του μαθήματα λυρικού τραγουδιού τα είχε κάνει κοντά στον Constantino Ego, έναν βαρύτονο που είχε τραγουδήσει με την Μαρία Κάλλας και ήταν για πολλά χρόνια μόνιμος καλλιτέχνης στην Σκάλα του Μιλάνο, έχει συνεργαστεί και με την Εθνική Λυρική Σκηνή όπως το 2016 στο ανέβασμα της οπερέτας «Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

Ο κ. Κορωναίος μας είπε με χαμόγελο πως είναι πρόθυμος σε ότι του ζητηθεί από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, μία νέα παράσταση, ακόμη και μαθήματα, να ανταποκριθεί.

Επιμέλεια κειμένου: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture