Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Οι πολλαπλές μεταμορφώσεις της νεροκολοκύθας"-Έκθεση εικαστικών δημιουργιών του ζωγράφου Παναγιώτη Χαλούλου

"Οι πολλαπλές μεταμορφώσεις της νερ...

εντάσσεται στις ετήσιες γενέθλιες εκδηλώσεις της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.)

Στα πλαίσια των γενεθλίων εκδηλώσεων στο στέκι της ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., Σαχτούρη 64, παρουσιάζονται οι εικαστικές δημιουργίες του ζωγράφου Παναγιώτη Χαλούλου με βασικό υλικό του νεροκολοκύθες. Για πρώτη φορά ζωγραφιστές νεροκολοκύθες του εκτέθηκαν στον ίδιο χώρο το Μάιο 2016, με θέματα από την ελληνική φύση.

Μετά από δύο χρόνια, λοιπόν, ο ζωγράφος επανέρχεται με ανανεωμένα τα θέματα, αλλά και την τεχνική του.

Χρησιμοποιώντας χαρτοπολτό αυτή τη φορά κάνει γλυπτική πάνω στη νεροκολοκύθα. Φτερά πουλιών και φυσικό σφουγγάρι (λούφα) συμπληρώνουν τα υλικά, που χρησιμοποιούνται στις καλλιτεχνικές δημιουργίες του. Κάθε έργο αποτελεί και μια μεταμόρφωση της νεροκολοκύθας, άλλοτε σε πουλί (παγόνι, τσαλαπετεινός, πάπια, ερωδιός, φλαμίνγκο, νυχτοπούλι, κύκνος κ.α.), άλλοτε σε ζώο (καμηλοπάρδαλη, ελεφαντάκι, καμήλα, γάτα) και άλλοτε σε ανθρώπινη κούκλα ή Πινόκιο, ακόμα και σε εντυπωσιακά θαλασσινά κοχύλια!

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο, 28 Απριλίου, στις 8:00 το βράδυ και θα είναι ανοιχτή, ώρες 7:00 – 9:00 μ.μ. μέχρι Παρασκευή, 11 Μαΐου, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Λόγω εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά η έκθεση δεν θα λειτουργήσει και στις ημερομηνίες Δευτέρα, 30 Απριλί ου και Τρίτη, 1 Μαΐου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture