Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσιάζεται την Τετάρτη το βιβλίο του Λευτέρη Τσιρώνη «Το ξύρισμα της Κυριακής – ενθυμήματα από την Άρτα»

Παρουσιάζεται την Τετάρτη το βιβλίο του ...

Στις 8.30 στην αίθουσα της Φιλαρμονικής

Το βιβλίο του Λευτέρη Τσιρώνη «Το ξύρισμα της Κυριακής – ενθυμήματα από την Άρτα» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών της Φιλαρμονικής Εταιρίας (Ρ. Φεραίου 7, Πάτρα). Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις «Το Δόντι», ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών και η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Άρτα των δεκαετιών του 1950 και του 1960. Οι ιστορίες της συλλογής, όλες τους βγαλμένες μέσα από βιώματα κι ακούσματα του συγγραφέα, δεν εξωραΐζουν το παρελθόν, ούτε το συγκρίνουν με τη σημερινή εποχή. Είναι απλώς μερικές ολοζώντανες φωτογραφίες, κρυμμένες ως τώρα στα σεντούκια της μνήμης που θέλησαν να βγουν στο φως.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
Μανόλης Μαγκλάρας, φιλόλογος, συγγραφέας, επ. πρόεδρος Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών
Άρης Μηλιώνης, συγγραφέας, συνταξιούχος καθηγητής ΤΕΙ, ραδιοφωνικός παραγωγός
Λεμονιά Μπαστιάνου, φιλόλογος, συγγραφέας, εκπρόσωπος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών
Αποσπάσματα θα διαβάσει η Πόλυ Κρούσκα, ηθοποιός. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Κωνσταντίνα Ανδρουτσοπούλου, πιάνο και Μαριάννα Μεσσαλά, σοπράνο. Θα συντονίσει η Αθανασία Σταμοπούλου, δημοσιογράφος.

Ο Λευτέρης Τσιρώνης γεννήθηκε το 1957 στην Άρτα. Είναι απόφοιτος του Νομικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Από το 1989 μέχρι σήμερα είναι Προϊστάμενος του Εμμίσθου Υποθηκοφυλακείου Πατρών, μετά από νόμιμο διαγωνισμό και από το 2004 είναι ταυτόχρονα και Προϊστάμενος του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών.

Έχει δημοσιεύσει στην εφημερίδα «Τα Νέα», στο περιοδικό του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών «Ηπειρωτικοί Αντίλαλοι», καθώς και στην περιοδική έκδοση της Νομαρχίας Άρτας «Πρόταση» (1997) άρθρα λαογραφικού κυρίως χαρακτήρα, αναδεικνύοντας στιγμές και μορφές της παλιάς Άρτας.

Τον Δεκέμβριο του 2016 έλαβε τον Α’ Έπαινο στον διαγωνισμό διηγήματος που προκήρυξε η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, ενώ τον Δεκέμβριο του 2017 βραβεύτηκε με το Γ΄ Βραβείο της ίδια ένωσης στον διαγωνισμό για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture