Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΝΓΚΜΑΡ ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΜΑΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΤΣΙΛΙΚΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΝΓΚΜΑΡ ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ ΣΤΗ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πλησιάζει το «Μετά την πρόβα»

Eάν βρεθείτε στην Αθήνα το επόμενο διάστημα μετά το Πάσχα, μην αγνοήσετε στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων- Λευτέρης Βογιατζής την παράσταση «Μετά την πρόβα» που γιορτάζει τα 500 χρόνια από τη γέννηση του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (1918-2007), επέτειος που μνημονεύεται παγκοσμίως τιμώντας το σουηδό σκηνοθέτη ο οποίος σφράγισε την ιστορία του σινεμά εστιάζοντας στα δαιμονικά πάθη του ανθρώπου. Με τις Μαρία Ναυπλιώτου και Πηνελόπη Τσιλίκα στους βασικούς γυναικείους ρόλους και τον Περικλή Μουστάκη να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί θα παρακολουθήσουμε στην ουσία ένα αυτοβιογραφικό χρονικό του ίδιου του Μπέργκμαν πάνω στη σχέση του με τους ηθοποιούς.

Το έργο, που αρχικά ήταν τηλεταινία του 1984, αναδεικνύει την περιπλοκότητα της επαφής σκηνοθέτη και ηθοποιών, όπως συμβαίνει στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή. Ο κεντρικός ήρωας Χένρικ Βόγκλερ είναι ο Μπέργκμαν μετά τη διαδικασία της πρόβας ο οποίος αντιπαρατίθεται με τη νεαρή ηθοποιό και κόρη του Αννα ξεδιπλώνοντας τραύματα, ενοχές, κόντρες και εγωισμό. Στο «παιχνίδι» μπαίνει μετά και η  46χρονη Ράκελ – η νεκρή πια μητέρα της Άννας και πρώην ερωμένη του σκηνοθέτη- μια ωραία, νευρωτική και αλκοολική γυναίκα. Η ξαφνική εμφάνισή της έρχεται να αναδείξει το στοιχείο της επανάληψης  που κυριαρχεί στη ζωή των ανθρώπων και της δομικής ανασφάλειας του ηθοποιού  στη σκηνή του θεάτρου. Όπως πάντα στα έργα του Μπέργκμαν οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικά αριστοτεχνικοί.

  • Η παράσταση ξεκινάει 18 Απριλίου και προβλέπεται να παιχθεί ένα δεκαήμερο σε μετάφραση Χρήστου Μαρσέλλου, δραματουργική επεξεργασία Ελενας Τριανταφυλλοπούλου, σκηνικά- κοστούμια Νίκης Ψυχογιού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View