Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Μ. Τετάρτη προβάλλει ο Alpha το "Λέοντες αντί Αμνών" του σπουδαίου Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Την Μ. Τετάρτη προβάλλει ο Alpha το &quo...

Ένα πολιτικών και δημοσιογραφικών αποχρώσεων πολεμικό δράμα, παραγωγής του 2007

Έχει ξαναμεταδοθεί αλλά πραγματικά αξίζει να το δει κανείς. Ο λόγος για το πολιτικοκοινωνικό φιλμ «Λέοντες αντί Αμνών – Lions for lambs» που σκηνοθέτησε το 2007 ο βετεράνος Αμερικανός καλλιτέχνης Ρόμπερτ Ρέντφορντ με πρωταγωνιστές τον ίδιο, την Μέριλ Στριπ και τον Τομ Κρουζ αλλά και τον νεαρό Άντριου Γκάρφιλντ. Το φιλμ έχει προγραμματίσει να μεταδώσει το κανάλι του Alpha  την Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 στις 23:50.

Είναι ένα πολεμικό δράμα, πολιτικών και δημοσιογραφικών προεκτάσεων που συζητήθηκε πολύ στην εποχή του, πήρε συμπαθητικές έως μέτριες κριτικές (στο metacritic δεν ξεπέρασε το 50%) ωστόσο όπως πολλοί κριτικοί επισημαίνουν,  η ταινία θίγει με καίριο τρόπο πολλά σημαντικά πράγματα όπως την υποκριτική στάση των ΗΠΑ ιδίως επί προεδρίας του Μπους τζούνιορ, την προπαγάνδα της στρατιωτικής επέμβασης στο Αφγανιστάν και πώς αυτή πέρασε στον Τύπο αλλά και το γεγονός της απάθειας των νέων και του ρόλου της εκπαιδευτικής – ακαδημαικής κοινότητας ως προς το να τους αφυπνίσει. Όταν το φιλμ πρωτοβγήκε στις αίθουσες (είχε παιχθεί και στην Αθήνα) έκανε διεθνείς εισπράξεις κοντά στα 65 εκατομμύρια δολάρια, ενώ είχαν διοργανωθεί και ορισμένες προβολές σε κολέγια της Αμερικής.

Σύμφωνα με το στόρι, η Ζανίν Ροθ (η Μέριλ Στριπ στη 2η συνεργασία της με τον Ρέντφορντ μετά το «Πέρα από την Αφρική»), μια καταξιωμένη ρεπόρτερ με μεγάλη επιρροή στην κοινή γνώμη της Αμερικής, ανταποκρίνεται στη πρόσκληση ενός ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή (στο ρόλο ο Τομ Κρουζ που ήταν και εκ των παραγωγών της ταινίας) να τον επισκεφτεί για να της αναπτύξει τα νέα πολεμικά του σχέδια για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Την ίδια στιγμή, ένας καθηγητής πολιτικών επιστημών σε κολέγιο της Καλιφόρνια, o Στίβεν Μάλει (στο ρόλο ο Ρέντφορντ) προσπαθεί να ενθαρρύνει έναν αδιάφορο και απαθή φοιτητή του, τον Τοντ (Άντριου Γκάρφιλντ) να πάρει μια πιο δραστήρια θέση για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, αφού πρώτα απαντήσει και στο ερώτημα για ποιο λόγο αξίζει τελικά κάποιος να ζει, να πεθαίνει και να αγωνίζεται.

Παράλληλα, δύο άλλοι φοιτητές, που αποφάσισαν να δουν από κοντά τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης, έχουν ήδη πέσει σε ενέδρα των Ταλιμπάν πάνω στο βουνά του Αφγανιστάν και αγωνιούν για τη ζωή τους, καθώς ο εχθρός πλησιάζει. Όλοι πιέζονται να πάρουν ξεκάθαρες αποφάσεις, όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα προλάβουν την ανεξέλεγκτη πραγματικότητα, που ήδη έχει αρχίσει να ρίχνει την απειλητική σκιά της πάνω από τις ζωές τους…

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Σενάριο: Μάθιου Μάικλ Κάρναχαν

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μέριλ Στριπ, Τομ Κρουζ, Μάικλ Πένια, Άντριου Γκάρφιλντ, Ντέρεκ Λιουκ.

Διάρκεια: 81 λεπτά.

Στο imdb η ταινία έχει μέσο όρο 6.2.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture