Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αλεύρι από τον τόπο μας! Πώς ένας μικρός νερόμυλος έξω από την Πάτρα έγινε πρότυπη μονάδα παραγωγής αλευριού

Αλεύρι από τον τόπο μας! Πώς ένας μικρός...

Η ιστορία των «Μύλων Αχαΐας» με επικεφαλής τον Σοφοκλή Μπίτα

Η περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας μπορεί μέχρι πρόσφατα να ήταν γνωστή κυρίως για την τεντούρα, τα λουκούμια, τα κρασιά και τα ποτά της, προσφάτως και για την μπύρα της, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ένα ακόμη προϊόν κατοχυρώνεται στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού ως αχαϊκό. Ο λόγος για το αλεύρι και συγκεκριμένα τα αλεύρια των «Μύλων Αχαΐας». H ιστορία των «Μύλων Αχαΐας», της οικογένειας Μπίτα ξεκίνησε από ένα μικρό νερόμυλο στο χωριό Τόσκες, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα.

Από τότε μέχρι σήμερα κύλησε πολύ νερό στον μύλο… Το 1963 ο Ανδρέας Μπίτας δημιούργησε ένα νέο μικρό μύλο, με 2 κυλινδρομηχανές και δυναμικότητα 20 τόνων το μήνα, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες του χωριού και των γύρω περιοχών, με 3 άτομα προσωπικό, μέχρι το 1994.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έγινε ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, και αύξηση της δυναμικότητας με 3 κυλινδρομηχανές. Η εταιρεία ονομάζεται «ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΤΟΣΚΩΝ» .

Το 1995 η εταιρεία πέρασε στον Σοφοκλή Μπίτα, ο οποίος συνέχισε την δραστηριότητα του μύλου.

Τον Ιούλιο του 2009 ξεκίνησε μια νέα επένδυση σε καινούργιο χώρο στην Δαφνούλα Αχαΐας με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και δυναμικότητας 1.200 τόνων τον μήνα η οποία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2010 πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο του πατέρα του Ανδρέα Μπίτα.

Η επένδυση ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ, (σ’ αυτή περιλαμβάνονται ανοξείδωτα σιλό αλεύρου, οργανωμένο χημείο ανάλυσης σιτηρών και αλεύρου, καθώς επίσης και πρότυπο αρτοποιείο).

Η εταιρεία ονομάζεται πλέον «ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ» – Σ. ΜΠΙΤΑΣ ΜΟΝ ΕΠΕ.

Πώς να φτιάξετε εύκολα τα πιο αφράτα, τραγανά και νόστιμα πασχαλινά κουλούρια! Συνταγή και αλεύρι από τους μύλους Αχαΐας

Στις 30/11/2010 η εταιρεία πιστοποιήθηκε με ISO 22000 : 2005 (Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων) από τον οργανισμό TÜV AUSTRIA HELLAS.

Τον Ιούλιο του 2012 έγινε επέκταση του χώρου των αποθηκών, εγκαταστάθηκαν δύο νέες μηχανές για συσκευασία του 1κιλού και για 3-5-10 κιλά. Επίσης εγκαταστάθηκε και θάλαμος απεντόμωσης με ελεγχόμενη ατμόσφαιρα από την Ολλανδική εταιρεία ECO2, επένδυση ξεπέρασε τις 650.000 €.

Στις 17/3/2014 έγινε η επαναπιστοποίηση του συστήματος ISO 22000: 2005 (Σ’υστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων) από τον οργανισμό TÜV AUSTRIA HELLAS.

Σήμερα  παράγονται πάνω από 30 τύποι αλεύρων και απασχολεί 32 άτομα προσωπικό.

Τον Μάρτιο του 2013 δημιουργεί υποκατάστημα στην Αθήνα, το «Αλευροπωλείο», το πρώτο μαγαζί πανελληνίως που πουλάει αποκλειστικά αλεύρι, κάνοντας έτσι τους «Μύλους Αχαΐας» γνωστούς και στην αγορά της Αθήνας.

Στόχος του Σοφοκλή Μπίτα: η επιχείρηση να είναι υγιής, να αναπτύσσεται διαρκώς και να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, ώστε τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα των «Μύλων Αχαΐας» να φτάσουν κάποια στιγμή σε κάθε γωνία της  Ελλάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά