Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο “Ο Έλληνας γιατρός” της Καρολίνας Μέρμηγκα

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο “Ο Έλληνα...

Στο Πολύεδρο στις 27/3 - Στις 24/3 θα τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα ποίησης

Το Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147 και οι εκδόσεις Μελάνι, θα παρουσιάσουν σε εκδήλωση την συγγραφέα Καρολίνα Μέρμηγκα και το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο «Ο Έλληνας γιατρός», την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στις 20.30 το βράδυ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου και ο Πατρινός συγγραφέας  Βασίλειος Χριστόπουλος.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό βιβλίο ανάμεσα στη μυθοπλασία και την ιστορία, με εξαιρετική δεξιοτεχνία στη γλώσσα. Μέσα από την προσωπική ιστορία του γιατρού Κ. Μ. (1874-1941) που παραπέμπει στον παππού της Κωνσταντίνο Μέρμηγκα, η συγγραφέας περιγράφει το κοινωνικό περιβάλλον της εποχής μέσα στο οποίο κινείται ο κεντρικός ήρωας, με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα. Στο βιβλίο ξετυλίγεται η άνθηση της αθηναϊκής αστικής τάξης με τις χάρες και τις αδυναμίες της, οι πόλεμοι και οι πολιτικές διαμάχες που έσκισαν τη χώρα στα δύο, οι βαθιές πληγές και οι μεγάλες στιγμές δόξας της Ελλάδας.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα όπου ο έρωτας, τα ηθικά διλήμματα, η ματαιοδοξία, η προσφορά, οι φιλοδοξίες και η αίσθηση χρέους συνθέτουν τον καμβά μιας γενιάς Ελλήνων, επώνυμων κι ανώνυμων, που σήμερα μοιάζουν μακρινοί και άγνωστοι, όμως συνεχίζουν να μας καθορίζουν με τρόπο ανεξίτηλο.

Η Καρολίνα Μέρμηγκα έχει γεννηθεί το 1957 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1979 και είναι δικηγόρος από το 1980. Έχει συνεργαστεί με διάφορα γυναικεία περιοδικά ("Marie Claire", "Γυναίκα", κ.α.) και τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει σταθερή συνεργασία με το περιοδικό "Votre Beaute". Το 2005 εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων "Ερωτευμένες" (Εκδόσεις Εστία).

*Να θυμίσουμε ότι με αφορμή την 21η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα ποίησης, το Πολύεδρο γιορτάζει και τιμά την ημέρα αυτή το Σάββατο 24 Μαρτίου 1 το μεσημέρι, με αναγνώσεις ποιητικών έργων, έκθεση – παρουσίαση των ποιητικών βιβλίων που έχει εκδώσει το Πολύεδρο και προσφορές σε βιβλία ποίησης.

Ποιητές και φίλοι, αναγνώστες της ποίησης θα διαβάσουν ένα αγαπημένο τους ποίημα.

*Όσοι επιθυμούν να διαβάσουν ένα ποίημα, μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2610 277342.

Παγκόσμια μέρα της ποίησης έχει ανακηρυχτεί η 21 Μαρτίου από το 1999.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ελλάδα, το 1997, όταν ο Έλληνας ποιητής Μιχαήλ Μήτρας, πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι' αυτό. Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του οργανισμού, το 1999, η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Στο Πολύεδρο, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης τα τελευταία 11 χρόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture