Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ 94 ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ SEINIGALLIA ΙΤΑΛΙΑΣ- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ 94 ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ...

Ένα ακόμα «καρναβαοτάξιδο» για την βραβευμένη πατρινή ομάδα

Με το πρώτο βραβείο στις αποσκευές τους επέστρεψαν στην Πάτρα, από την πόλη Senigallia, τα μέλη της καρναβαλικής ομάδας «Πλήρωμα 94» που ταξίδεψαν ως τη γειτονική Ιταλία, προκειμένου να συμμετάσχουν στο δημοφιλές τοπικό καρναβάλι. Η παρέα της Πάτρας, κατόπιν σχετικής πρόκλησης, συμμετείχε ως «REQUIEM» με τις στολές που παρήλασε και στο Πατρινό Καρναβάλι 2018 και απέσπασε το τιμητικό «Primo Premio» του 36ου Καρναβαλιού της Senigallia.

H Senigallia είναι μια πόλη 45.000 κατοίκων της Αδριατικής, τοποθετημένη 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ανκόνα, με ένα μικρό γραφικό λιμάνι στις εκβολές του ποταμού Misa. Ιστορική, όμορφη, με πολλά αξιοθέατα και με ένα Καρναβάλι που συμπλήρωσε φέτος τα 36 χρόνια του. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Kαρναβαλιού της Senigallia είναι οι ολογομελείς συντροφιές μεταμφιεσμένων, οι εντυπωσιακές ομοιόμορφες στολές, τα ευμεγέθη άρματα και η παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Φέτος το Καρναβάλι της Senigallia αναβλήθηκε (δύο φορές) λόγω ισχυρής βροχόπτωσης και προγραμματίστηκε εκ νέου για την Κυριακή 18 Μαρτίου. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στους διοργανωτές να καλέσουν και την καρναβαλική ομάδα από την Πάτρα, που δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει –λόγω συμμετοχής στο Καρναβάλι της Πάτρα- στις αρχικές ημερομηνίες.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η εικοσαμελής πατρινή αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Καρναβάλι, να γνωριστεί με μέλη άλλων καρναβαλικών αποστολών, να ξεναγηθεί στην πόλη και να δημιουργήσει στενές σχέσεις με τους διοργανωτές. Σε μία ειδική τελετή στο Δημαρχείο της πόλης, ο Δήμαρχος και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Καρναβαλιού υποδέχτηκαν τους Έλληνες καρναβαλιστές, τους προσέφεραν δώρα, εξήραν την αποστολή και διατύπωσαν τη χαρά και τη συγκίνησή τους γι’ αυτή τη νέα διεθνή καρναβαλική φιλία.

Υπενθυμίζεται πως το «Πλήρωμα 94» έχει μια μακρά παράδοση στη διοργάνωση καρναβαλικών ταξιδιών (υπό τον αυτοσχέδιο τίτλο «Καρναβαλοτάξιδα») αφού έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλούς προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. Για την ιστορία, αυτή ήταν η τέταρτη φορά που η συγκεκριμένη συντροφιά περνάει τα σύνορα της χώρας (είχαν προηγηθεί ταξίδια στα Καρναβάλια του Saviano της Ιταλίας, της Racovica, στο Βελιγράδι της Σερβίας και του Κότορ, στο Μαυροβούνιο). Εντός Ελλάδος, εξάλλου, από το 2008 η παρέα του «94» έχει επισκεφτεί διαδοχικά: Τρίκαλα, Μεσολόγγι, Λαγανά, Αθήνα, Ζάκυνθο, Θεσσαλονίκη και Σύρο. Το «Καρναβαλοτάξιδο» στη Senigallia ήταν το 13ο κατά σειρά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture