Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβάλλεται και στην Πάτρα «Ο Θάνατος του Στάλιν» που έχει βασιστεί σε βιβλίο - κόμικ

Προβάλλεται και στην Πάτρα «Ο Θάνατος το...

Η ταινία που έχει λάβει θετικές κριτικές, απαγορεύτηκε να παιχθεί στην Ρωσία του Πούτιν

Όπως ήδη γράψαμε, η ταινία «Ο Θάνατος του Στάλιν», που μάλιστα λέγεται πως η προβολή της απαγορεύτηκε σε χώρες όπως η Ρωσία, για ευνόητους λόγους, έκανε τελικά πρεμιέρα την Πέμπτη 8 Μαρτίου στη χώρα μας σε διανομή της Odeon ενώ από την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018 ξεκινά να προβάλλεται και σε 4 αίθουσες στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο κοινωνικοπολιτικό και με κωμικά στοιχεία, φιλμ περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών, από τον Στιβ Μπουσέμι μέχρι τον Μάικλ Πάλιν και την Αντρέα Ράιζμπορο, ενώ όπως διαβάσαμε, το σενάριο του βασίστηκε στο graphic novel “Ο Θάνατος του Στάλιν” των Φαμπιάν Νουρί και Τιερί Ρομπέν που μάλιστα κυκλοφόρησε και σε ελληνική έκδοση, σε μετάφραση της Κατερίνας Φράγκου, από τις εκδόσεις «Οξύ». Η ταινία προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε.

Σκηνοθέτης της πολιτικής αυτής σάτιρας που αφορά στον Ρώσο πολιτικό και ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν και τι επακολούθησε του θανάτου, την 5η Μαρτίου του 1953, είναι ο 55χρονος βραβευμένος με Έμμυ και υποψήφιος για Όσκαρ, σεναριογράφος και σκηνοθέτης με καταγωγή από την Σκωτία, Αρμάντο Ιανούτσι. Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται για μία «μαύρη κωμωδία» που σατιρίζει το πολιτικό κλίμα της Ρωσίας της δεκαετίας του ’50 και εξιστορεί τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν λίγες ημέρες πριν από την κηδεία του αποκαλούμενου από τους πολέμιους του, «στυγερού» δικτάτορα, Τζόζεφ Στάλιν. Ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν ήταν ένας μεγάλης φήμης Σοβιετικός ηγέτης, ο οποίος έγινε γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης το 1922.

Λίγα λόγια για την ταινία

Τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 1953 ένας άντρας πεθαίνει. Ένα τρομερό εγκεφαλικό επεισόδιο κάνει όλο του το σώμα να καταρρεύσει. Το όνομά του είναι Ιωσήφ Στάλιν – δικτάτορας, τύραννος και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ. «Ο Θάνατος του Στάλιν» είναι μια σάτιρα που αφορά στις μέρες πριν την κηδεία του Πατέρα ενός Έθνους. Είναι οι ημέρες που θα ρίξουν φως πάνω στην τρέλα και την έλλειψη ηθικών αξιών του ολοκληρωτισμού. Είναι οι ημέρες που θα βρουν τους άντρες που άλλοτε συνεργάζονταν με τον Στάλιν να παλεύουν προκειμένου να κληρονομήσουν την τεράστια δύναμη που είχε πάνω στο λαό.

Στην ταινία «Ο Θάνατος του Στάλιν - The Death of Stalin» παίζουν ο Steve Buscemi, ο οποίος κάνει τον Νικίτα Χρουστσόφ που διαδέχθηκε τον Στάλιν, και οι Simon Russell Beale, Paddy Considine, Rupert Friend, Jason Isaacs, Michael Palin, Andrea Riseborough και ο Jeffrey Tambor. Ο Rupert Friend κάνει τον γιο του Στάλιν που προσπαθεί να τα καταφέρει στη μάχη της διαδοχής αλλά ουσιαστικά κανείς δεν του δίνει σημασία.

Διάρκεια 107 λεπτά.

Οι έως τώρα διεθνείς εισπράξεις της ταινίας ξεπερνούν τα 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το φιλμ είχε συμμετάσχει στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2017.

Όπως διαβάσαμε στην Wikipedia, το φιλμ παρότι έλαβε ευνοικές κριτικές, απαγορεύτηκε σε χώρες όπως η Ρωσία, το Kyrgyzstan, το Azerbaijan και το Kazakhstan.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture