Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 79): Απαγορεύονται οι ρακέτες στον Καστελόκαμπο!

Αποκλειστικό (Νο 79): Απαγορεύονται οι ρ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Εγινε δεκτή η προσφυγή κατοίκων της περιοχής

Δεκτή έγινε, όπως αποκαλύπτει σήμερα το thebest, η αίτηση κατοίκων του Καστελοκάμπου για την απαγόρευση της ρακέτας στην περιοχή τους.

Ως γνωστόν τον Ιούνιο του 2017 κάτοικοι της περιοχής με επιστολή τους στην αστυνομία ανέφεραν: «Επανερχόμενοι όπως κάθε χρόνο, και αφελώς εξακολουθούμε να πιστεύουμε για την ευαισθησία σας σε θέματα πολιτισμού, εξωραϊστικών δράσεων και στήριξη των δικαιωμάτων των συγκατοίκων και συμπολιτών σας, σας κάνουμε γνωστό την προκλητική, απαράδεκτη και επικίνδυνη στάση της χρήσης της παραλίας του Καστελοκάμπου, μέσα στα κορμιά των λουομένων και με το πλήθος των κατοικιών δίπλα τους, σε παράνομο προπονητικό κέντρο ρακετών.

Θα πρέπει άμεσα:

Να απαγορευτεί, με απαγορευτική πινακίδα όπως έχουν κάνει και άλλοι σοβαροί Δήμοι και Σύλλογοι, το παιχνίδι με τις ρακέτες, στον συγκεκριμένο αυτό χώρο αναψυχής, διότι είναι χώρος που κατοικούν άτομα, ενοχλούνται και κινδυνεύουν οι λουόμενοι, και δημιουργείται ανυπόφορη ηχορύπανση».

 

Η αίτηση των κατοίκων μπορεί να μην έγινε δεκτή από τον Δήμο, αλλά προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο και δικαιώθηκαν!

Το ανώτατο δικαστήριο γνωμοδότησε υπέρ τους σύμφωνα με την πιο κάτω απόφασή του που δημοσιεύουμε αυτούσια:

«Απόφαση 93217/2017 (Β2, Θερινοδιακοπές)

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Β92’ Τμήμα Διακοπών και Θερινών Δράσεων
Συγκροτήθηκε από τους Δικαστές: Γρηγόρη Δικαίο, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Αδέκαστο, Παναγιώτη Σολωμώντα, Ντίνα Εδρα και Γιώργο Ποινή, Αρεοπαγίτες. 
Συνεδρίασε δημόσια στο Κατάστημά του, στις 25 Σεπτεμβρίου 201μ, με την παρουσία και της γραμματέως Ασπασίας Ανυπάνδρου, για να δικάσει την εξής υπόθεση μεταξύ:
Της αναιρεσείουσας: ανώνυμης ομάδας πολιτών με την επωνυμία «Φίλοι Καστελοκάμπου - όχι στις ρακέτες», που εδρεύει στην Πάτρα και εκπροσωπείται νόμιμα, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Αναστάσιο Χανοδίκη, που κατέθεσε προτάσεις. 
Της αναιρεσίβλητης: Δημοτικό διαμέρισμα Καστελοκάμπου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της Νικήτα Καπετάν, που κατέθεσε προτάσεις. 
Η ένδικη διαφορά άρχισε με την από 10/4/2016 αγωγή της ήδη αναιρεσίβλητης, που κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών για την απαγόρευση χρήσης της ρακέτας. 
Εκδόθηκαν οι αποφάσεις: 1438/2016 του ίδιου Δικαστηρίου και 2030/2016 του Μονομελούς Εφετείου Πατρών. 
Την αναίρεση της τελευταίας απόφασης ζητεί η αναιρεσείουσα με την από 30/9/2017 αίτησή της και με τους από 21/9/2017 προσθέτους λόγους αυτής. Κατά τη συζήτηση της αίτησης αυτής, που εκφωνήθηκε από το πινάκιο, οι διάδικοι παραστάθηκαν όπως σημειώνεται πιο πάνω. 
Η Εισηγήτρια Αρεοπαγίτης Δήμητρα Κοκοτίνη ανέγνωσε την από 11/10/2017 έκθεσή της, με την οποία εισηγήθηκε την παραδοχή του πρώτου λόγου (κατά το πρώτο σκέλος) της κρινόμενης αίτησης αναίρεσης καθώς και του πρόσθετου λόγου αναίρεσης και την απόρριψη του δεύτερου σκέλους του πρώτου λόγου, καθώς και των δεύτερου και τρίτου λόγων της ως άνω αίτησης αναίρεσης. Ο πληρεξούσιος της αναιρεσείουσας ζήτησε την παραδοχή της αίτησης, ο πληρεξούσιος της αναιρεσίβλητης την απόρριψή της, καθένας δε την καταδίκη της αντιδίκου μέρους στη δικαστική δαπάνη.
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ
2. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου βαριόμαστε να βρούμε ποιο, ο λουόμενος έχει την υποχρέωση να σέβεται τους συλλουόμενος. Εξάλλου, σύμφωνα με τις διατάξεις ενός άλλου άρθρου του ΑΚ, που επίσης δεν έχει καμιά σημασία, ο πετών το μπαλάκι της ρακέτας και διαλύοντας το ποτήριον με καφέ καπουτσίνο λάτε με αφρόγαλα, έχει την υποχρέωση να αποζημιώσει τον πληγέντα στο ακέραιο.

3 Η κρίση του δικαστηρίου της ουσίας περί του αν συνάγεται εξώδικη ομολογία, η οποία κατά το άρθρο, εκείνο που δε θυμόμαστε, παρ.2 Κ.Πολ.Δ. εκτιμάται ελεύθερα, από έγγραφα τα οποία επικαλέστηκαν και προσκόμισαν οι διάδικοι, αποτελεί κρίση περί τα πράγματα και ως εκ τούτου δεν υπόκειται στον έλεγχο του Αρείου Πάγου (άρθρο 561 παρ.1 Κ.Πολ.Δ.), ενώ εξάλλου δεν ιδρύεται λόγος αναίρεσης από κάποιο άλλο άρθρο αριθμός 11 περ.γ’ Κ.Πολ.Δ. αν από την προσβαλλόμενη απόφαση προκύπτει ότι το δικαστήριο της ουσίας έλαβε υπόψη του το έγγραφο από το οποίο, σύμφωνα με το λόγο αναίρεσης, συνάγεται ομολογία (Α.Π 447/2015, 156/2014, 1322/2014, 297/2009). Στην προκειμένη περίπτωση, με το δεύτερο λόγο της κρινόμενης αίτησης αναίρεσης, η αναιρεσείουσα αποδίδει στην προσβαλλόμενη απόφαση την πλημμέλεια ότι δεν έλαβε υπόψη την εξώδικη ομολογία της αναιρεσίβλητης, ότι ήταν αληθές το περιεχόμενο της δήλωσης οικειοθελούς χρήσης ρακέτας στον Καστελλόκαμπο.

4. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Αναιρεί την 2030/2017 απόφαση του Εικοσαμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατά το αναφερόμενο στο σκεπτικό μέρος της.

Παραπέμπει την υπόθεση, κατά το μέρος αυτό, προς περαιτέρω εκδίκαση στο ως άνω δικαστήριο, συγκροτούμενο από άλλο δικαστή. Και

Καταδικάζει την αναιρεσίβλητη σε μέρος των δικαστικών εξόδων της αναιρεσείουσας, τα οποία ορίζει σε χίλια επτακόσια (1.700) ευρώ, ως αποζημίωση για τη χρήση ρακέτας.

ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίσθηκε στην Αθήνα, στις 22 Οκτωβρίου 2017.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ σε δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του, στην Αθήνα, στις 23 Οκτωβρίου 2017.

Ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Τ.Σ.Υ.)

Ο Επί της Δικαιοσύνης Υπουργός

(Τ.Σ.Υ.)

Ο Πρωθυπουργός

(Τ.Σ.Υ.)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

(Τ.Σ.Υ.)

Η ΑΝΧΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

(Τ.Σ.Υ.)

 

 

Το κείμενο είναι troll. Δείτε κι άλλα:

Αποκλειστικό (No 78): Σε πλατεία Σχινά μετονομάζεται η πλατεία Γεωργίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα