Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εκδήλωση σήμερα με θέμα: «Ελλάδα χωρίς μεσαία τάξη;» στην Πάτρα -Ποιο είναι το Ρ.ΕΥ.ΜΑ. που την διοργανώνει

Εκδήλωση σήμερα με θέμα: «Ελλάδα χωρίς μ...

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου,στο ξενοδοχείο «Αστήρ»

Εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα χωρίς μεσαία τάξη;» θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Αστήρ», από τη Ριζοσπαστική Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση.

Το Ρ.ΕΥ.Μ.Α δημιουργήθηκε ως όμιλος προβληματισμού με την μορφή σωματείου τον Ιανουάριο του 2017, από πολίτες που αγωνιούν για την πορεία της Ελλάδος και επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση προβληματισμού, στην υποβολή προτάσεων και την εκπόνηση λύσεων σε μακροχρόνια  προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00-18.30: Προσέλευση

18.30-18.40: Χαιρετισμός Αθανάσιος Σκορδάς, Πρόεδρος Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.

18.40-18.55: «Η επιχειρηματική μεσαία τάξη στην Πάτρα (Απειλές και Ευκαιρίες)» -Πλάτων Μαρλαφέκας, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαϊας, Αντιπρόεδρος ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας, Μέλος Δ.Σ. Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος

18.55-19.10: «Η μεσαία τάξη στο απόσπασμα της κρίσης»- Τάκης Παπαδόπουλος, Δικηγόρος

19.10-19.25: «Μεσαία τάξη : ελπίδα και προοπτική»

Μανώλης Αγγελάκας, Πρώην Ευρωβουλευτής, Δ/νων Σύμβουλος ΛΑΜΠΟΚΕΜ Α.Ε., Γεν. Γραμματέας Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος

19.25-19.40: «Για μια Ελλάδα με ευκαιρίες για όλους.»

Γιώργος Μπάλτας, Καθηγητής Οικονομικού Παν. Αθηνών , Αντιπρόεδρος Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος

19.40-20.30: Συζήτηση με το κοινό –ερωτήσεις

20.30: Λήξη.

* Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Βασιλάκης.

Οι σκοποί του ΡΕΥΜΑτος ειναι:

- η διαμόρφωση εθνικού οράματος που θα συνεγείρει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, θα κινητοποιεί τις πραγματικές δυνάμεις του Έθνους και θα αξιοποιεί τα μεγάλα πλεονεκτήματα  του Ελληνισμού

- η διαφύλαξη και προαγωγή της ελληνικότητας με την προβολή των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, την υποστήριξη  του θεσμού της Οικογένειας, την καταπολέμηση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας, τον εκσυγχρονισμό της Παιδείας ώστε να προάγει την κριτική σκέψη ανάμεσα σε ελεύθερους ανθρώπους.

- η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του σύγχρονου Έλληνα προς την Πολιτεία με τον διαρκή αγώνα κατά της πολιτικής φαυλότητας και την εξασφάλιση ισονομίας και ισοπολιτείας μέσω της εφαρμογής των νόμων στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που προσδιορίζουν την έννοια της ελευθερίας του πολίτη.

-  η ενίσχυση  της  διεθνούς εικόνας της  χώρας

- Η δημιουργία εθνικού σχεδίου ώστε να επιτευχθεί   ουσιαστική ανάπτυξη και  ευημερία στη χώρα μας για την παρούσα και τις επόμενες γενιές με την προαγωγή των παραγωγικών επενδύσεων

- η  δημιουργία  προϋποθέσεων  ώστε η ελληνική κοινωνία  να  είναι  κοινωνία που θα παράγει πλούτο και θα τον διανέμει δίκαια και στην οποία η οικονομική δράση θα έχει αξία ως μέσο κοινωνικής ανέλιξης και όχι μονοδιάστατης κερδοσκοπίας.

- η ενδυνάμωση και διασφάλιση της διεθνούς θέσης της χώρας, η υποστήριξη της ανάπτυξής της ως μέλους μιας ευρύτερης κοινότητας κρατών, τόσο στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο των  κρατών, με τα οποία η χώρα μας και οι πολίτες της  συνδέεται  σεβόμενη τις Αρχές  και  Αξίες που κληροδότησε ο Ευρωπαϊκός  Διαφωτισμός στις  σύγχρονες δημοκρατικά  οργανωμένες κοινωνίες .

*Περισσότερες  πληροφορίες  για τους  σκοπούς και τους  στόχους  του ΡΕΥΜΑτος  μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.reuma.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά