Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΡΧΕΤΑΙ 8-9/3 ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΑΡΗΣ" ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

ΕΡΧΕΤΑΙ 8-9/3 ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ Η ΠΑΡΑΣΤ...

Με τον Τάσο Σωτηράκη ως Άρη Βελουχιώτη

Έως την Κυριακή των Βαίων 1η Απριλίου 2018, στο Cartel Τεχνοχώρος στον Βοτανικό, στην Αθήνα θα παίζεται η παράσταση «Άρης» της Σοφίας Αδαμίδου σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη με τον Τάσο Σωτηράκη.

Η παράσταση αυτή που έχει να κάνει με τη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, αναμένεται να μεταφερθεί για ένα διήμερο, στο πλαίσιο των μετακλήσεων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, στις 8 και 9 Μαρτίου 2018.

Το έργο «Αρης» της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη, παίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Cartel Τεχνοχώρος, με τον Τάσο Σωτηράκη, στο ρόλο του εμβληματικού Άρη Βελουχιώτη.

Με την έναρξη των παραστάσεων, από τις 26 Ιανουαρίου της «Αγγέλας» του Γ. Σεβαστίκογλου, στη νέα σκηνή «Μηνάς Χατζησάββας» του Cartel, το πρόγραμμα διαμορφώθηκε ως εξής.

Κεντρική Σκηνή: «Άρης» της Σοφίας  Αδαμίδου: Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα - Τρίτη στις 9 μμ. και Σκηνή «Μηνάς Χατζησάββας»: «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκουγλου, Παρασκευή στις 9 μμ, Σάββατο και Κυριακή στις 7 μμ.

Το έργο «Αρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ,  Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή.

Ο Άρης Βελουχιώτης (1905-1945) επέδειξε εξαιρετικές οργανωτικές και στρατιωτικές ικανότητες, συμβάλλοντας σημαντικά, ως πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, στη διεξαγωγή του ένοπλου αγώνα κατά των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους. Τα παραπάνω, αποδεδειγμένα και σε μια σειρά σημαντικές μάχες (όπως π.χ. στο Γοργοπόταμο), οδήγησαν στη μυθοποίηση του Αρη Βελουχιώτη. Επιλέγοντας τη στράτευση με το ΚΚΕ, αναδείχτηκε σε πραγματικό λαϊκό ηγέτη. Αντιτάχθηκε στη Συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία χαρακτήρισε λαθεμένη, γεγονός που τον οδήγησε στη διαγραφή του από το ΚΚΕ, ενώ το 2011, έγινε η επίσημη πολιτική αποκατάστασή του.

Ο Άρης, κυκλωμένος από τους διώκτες του, έξω από τη Μεσούντα, θα ανοίξει ο ίδιος την πόρτα της αιωνιότητας. Θα περάσει στην αθανασία της συλλογικής μνήμης και συνείδησης, δίνοντας το τέλος με το ατομικό του περίστροφο. Μαζί του στο θάνατο τον ακολούθησε και ο πιστός του αντάρτης, ο Τζαβέλας. Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε με τον κανιβαλισμό και τη θηριωδία του μεταβαρκιζιανού καθεστώτος.

Οι δύο νεκροί σύντροφοι θα αποκεφαλιστούν και τα κεφάλια τους θα μείνουν κρεμασμένα από τις 18 έως τις 20 Ιούνη σ' ένα φανοστάτη στα Τρίκαλα.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 90 λεπτά.

Ο Τάσος Σωτηράκης με τον σκηνοθέτη της παράστασης Βασίλη Μπισμπίκη.

Ο Τάσος Σωτηράκης με τον σκηνοθέτη της π...

Ο Τάσος Σωτηράκης με τον σκηνοθέτη της παράστασης Βασίλη Μπισμπίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture