Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ένας "Disaster Artist" δια χειρός James Franco στη 2η αίθουσα του Πάνθεον

Πάτρα: Ένας "Disaster Artist" ...

Ο Φράνκο κέρδισε Χρυσή Σφαίρα ως ο σκηνοθέτης Τόμι Γουάιζο του καλτ φιλμ "Room"

Για έναν διασκεδαστικό φόρο τιμής στο «όραμα» των Τόμι Γουάιζο/Tommy Wiseau  και Γκρεγκ Σεστέρο με μια ασυναγώνιστη ερμηνεία του Τζέιμς Φράνκο, που βραβεύτηκε με τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ, έκανε λόγο το περιοδικό Αθηνόραμα για την ταινία «The Disaster Artist» σε σκηνοθεσία του 40χρονου Τζέιμς Φράνκο που βγήκε στις Αθηναικές αίθουσες σε διανομή της Tanweer στις 25 Ιανουαρίου 2018 και από την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου θα παίζεται στην βραδινή προβολή των 21.45 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία ταινία που έλαβε ένθερμες κριτικές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη χώρα μας. Στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 91% ενώ στο πιο απαιτητικό metacritic ποσοστό 76%. Η συγκεκριμένη δραματική κομεντί μιλά για τον Tommy Wiseau, τον ιδιόμορφο αυτό Αμερικανό καλλιτέχνη που ως άλλος Εντ Γουντ, πρωτοεμφανίστηκε­ το 2003 σκηνοθετώντας το «Room», όπου είχε επωμιστεί τον ρόλο του πρωταγωνιστή, του σκηνοθέτη, του σεναριογράφου­ και του παραγωγού.

Το «Room» ήταν ένα μελόδραμα με ήρωα έναν επιτυχημένο τραπεζίτη που σοκάρεται όταν μαθαίνει πως η αρραβωνιαστικιά του έχει αποπλανήσει τον καλύτερό του φίλο­. Αυτό το φιλμ του Wiseau χαρακτηρίστηκε τότε από τους κριτικούς ως ένα συνονθύλευμα και μία από τις χειρότερες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ, ωστόσο με τον καιρό το «Room» έμελλε να κερδίσει ένα cult status και πλέον όπου παίζεται οι αίθουσες γεμίζουν από σινεφίλ που αποθεώνουν τον άνισο και "ατάλαντο" Wiseau.

O ίδιος ο Wiseau έκανε και εμφάνιση στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών στις 7 Ιανουαρίου 2018 και ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Τζέιμς Φράνκο την στιγμή της απονομής της Golden Globe στον ιδιαίτερα χαρούμενο Φράνκο.

Δυστυχώς ο συμπαθής Τζέιμς Φράνκο που πέτυχε και εμφανή ομοιότητα στην ταινία με τον πραγματικό μακρυμάλλη Wiseau, δεν κατάφερε να προταθεί και για το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου αν και αναμενόταν και πολλοί εξήγησαν τον αποκλεισμό του λόγω των φημών που ήρθαν στο προσκήνιο για κάποιες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση με υπαίτιο τον ίδιο.

Το «The Disaster Artist» που στις ΗΠΑ έχει φτάσει σε εισπράξεις τα 22 εκατομμύρια δολάρια συν άλλα 8 από τον υπόλοιπο κόσμο, προτάθηκε πάντως για Όσκαρ στην κατηγορία του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου. Ο αινιγματικός και μυστηριώδης Τόμι Γουάιζο με τα χαρακτηριστικά μαύρα γυαλιά, όπως διαβάσαμε έχει σκηνοθετήσει και το ντοκιμαντέρ  Homeless in America το 2004 και μία σειρά το 2015 με τίτλο «The Neighbors».

Στην ταινία του James Franco εκτός του ίδιου του Φράνκο, παίζουν οι: Seth Rogen, Dave Franco (που είναι ο μικρότερος αδελφός του James), Josh Hutcherson, Bryan Cranston, Sharon Stone, Megan Mullally, Adam Scott, Lizzy Caplan, Kristen Bell, Alison Brie, Zac Efron, Zoey Deutch, κ.α.

*Στην προβολή των 19.30 στο Πάνθεον ξεκινά να προβάλλεται και στην Πάτρα όπως ήδη έχουμε γράψει, το πολυαναμενόμενο ρομάντζο με φόντο την Ιταλική εξοχή το καλοκαίρι του 1983, «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομα σου» σε σκηνοθεσία του Λούκα Γκουαντανίνο με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και τον γοητευτικό Άρμι Χάμερ και σενάριο δια χειρός του σπουδαίου Τζέιμς Άιβορι των ταινιών «Μωρίς» και «Δωμάτιο με θέα».

Η ταινία διεκδικεί 4 βραβεία Όσκαρ και αναμένεται να συγκινήσει και τους Πατρινούς σινεφίλ. Διανομή από την εταιρεία Feelgood. Στο ξεκίνημα του στις Αθηναικές αίθουσες την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου το φιλμ ήδη ξεπέρασε τα 8.000 εισιτήρια.

Διεθνώς οι εισπράξεις του οδεύουν για τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Επιμέλεια κειμένου: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture