Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΕΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΙ ΠΙΑΤΑ

Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΕΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛ...

Η παράσταση "Βάτραχοι" θα παιχθεί στις 10 και 11/8/2018

Είναι επίσημο. Το φετινό καλοκαίρι κατεβαίνει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ο δημοφιλής ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος με Αριστοφανική κωμωδία σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου. Κατά την πρόσφατη ανακοίνωση ολόκληρου του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το καλοκαίρι του 2018 είδαμε πως στις 10 & 11 Αυγούστου ανεβαίνει στην Επίδαυρο, η παράσταση αρχαίου δράματος «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 είχε παρουσιάσει στην Επίδαυρο τον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την εταιρία καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων αρτIVITIES με τους Μιχαήλ Μαρμαρινό, Αιμίλιο Χειλάκη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Στην παράσταση «Βάτραχοι» όπου τα σκηνικά – κοστούμια θα αναλάβουν οι Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου, την κίνηση θα επιμεληθεί η Σοφία Πάσχου  και τη μουσική θα γράψει ο Νίκος Γαλενιανός, παίζουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς, Αντώνης Καφετζόπουλος, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Ειρήνη Μπούνταλη, Τάσος Δημητρόπουλος, Δημήτρης Δρόσος, Φοίβος Συμεωνίδης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης, Γιάννης Γιαννούλης, Μάριος Σαραντίδης, κ.α.

Ο Λάκης Λαζόπουλος συνεργάζεται και τον φετινό χειμώνα με την Σοφία Φιλιππίδου στην επιθεωρησιακού τύπου παράσταση «Απελπισίτο» που παίχθηκε και στην Πάτρα στο Πάνθεον τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το στόρι των «Βατράχων», ο θεός Διόνυσος απογοητευμένος από την κατάσταση του θεάτρου στην Αθήνα καθώς οι μεγάλοι τραγικοί έχουν πεθάνει, είναι αποφασισμένος να αναλάβει δράση για να αρχίσουν ξανά αξιόλογοι δραματικοί αγώνες στην Αθήνα. Μαζί με τον δούλο του Ξανθία ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Κάτω Κόσμο με σκοπό να φέρουν πίσω τον καλύτερο τραγικό ποιητή. Όταν φτάνουν στον Άδη, επικρατεί αναταραχή.

Ο Ευριπίδης διεκδικεί από τον Αισχύλο την τιμητική θέση του καλύτερου τραγικού ποιητή. Για να λυθεί η διαφορά, ο Πλούτωνας καλεί τον Διόνυσο, σε ρόλο διαιτητή, καθώς και τους τρεις τραγικούς σε έναν δραματικό διαγωνισμό. Ο αγώνας για την ανάδειξη του καλύτερου, αρχίζει…

Η παράσταση αναμένεται να κάνει και περιοδεία και να έρθει και στην Πάτρα, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture