Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Υαλουρονικό οξύ: Όσα θέλεις να μάθεις

Υαλουρονικό οξύ: Όσα θέλεις να μάθεις

Η κορυφαία δερματολόγος Δρ. Αμαλία Τσιατούρα αποκαλύπτει τα μυστικά για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα

Γκουίνεθ Πάλτροου, Μαντόνα, Μέγκαν Φοξ είναι μόνο μερικές από τις διάσημες που επενδύουν στο υαλουρονικό οξύ για τη νεότητά και τη φρεσκάδα τους. Η κορυφαία δερματολόγος και επιστημονική διευθύντρια της μεγαλύτερης δερματολογικής κλινικής στην Ελλάδα Cosmetic Derma Medicine, Δρ. Αμαλία Τσιατούρα αποκαλύπτει τα μυστικά για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;
Είναι ένα φυσικό συστατικό που υπάρχει στον οργανισμό μας: το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται σε αρθρώσεις, δέρμα, ακόμα και στα μάτια και χαρίζει υγρασία και ενυδάτωση. Δυστυχώς, καθώς μεγαλώνουμε η παραγωγή του μειώνεται, ενώ η ελάττωση αυτή είναι κατακόρυφη μετά τα 40 χρόνια. Το αποτέλεσμα είναι αφυδάτωση, πιο βαθιές ρυτίδες και πιο γερασμένη και θαμπή όψη. Η  Δρ. Τσιατούρα, τονίζει τι ακριβώς προσφέρει η το υαλουρονικό οξύ, πως μπορεί να εφαρμοσθεί και γιατί καταφεύγουν σε αυτήν οι γυναίκες πριν από ένα σημαντικό γεγονός.

Μυστικά για την hot θεραπεία: Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό!
«Η μεσοθεραπεία σαν μέθοδος υπάρχει πάνω από 50 χρόνια, και ενώ αρχικά εφαρμόστηκε σε πιο σοβαρά ιατρικά θέματα, πλέον τη χρησιμοποιούμε και για την αισθητική ιατρική. Το υαλουρονικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την τεχνική της μεσοθεραπείας, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνη: Μπορεί να γίνει είτε με πολύ λεπτές βελόνες (ενέσεις) στο πρόσωπο είτε με dermapen, ένα ιατρικό «στυλό» ακριβείας που είναι ελάχιστα τραυματικό. Με αυτούς τους τρόπους εισάγουμε σε βαθύτερες στιβάδες υαλουρονικό οξύ που είναι συμβατό με το δικό μας, αλλά έχει δημιουργηθεί στο εργαστήριο. Το αποτέλεσμα είναι να ενισχύουμε την ενυδάτωση του δέρματος».
Οι ρυτίδες και οι γραμμές λειαίνονται, το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και φωτεινό και η υφή του βελτιώνεται, όπως και η όψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια. Συνδυαστικά μπορεί να γίνει μεσοθεραπεία PRP (με αιμοπετάλια από το αίμα του ενδιαφερόμενου), για καλύτερο αποτέλεσμα.

Πλούσια χείλη για φίλημα
Ωστόσο, το υαλουρονικό οξύ εφαρμόζεται και ως filler για να γεμίσει γραμμές και να χαρίσει όγκο. Όπως εξηγεί η Δρ. Τσιατούρα το αποτέλεσμα είναι μακροπρόθεσμο, ενώ το υλικό διαθέτει ευρωπαϊκή έγκριση CE. Το υαλουρονικό εφαρμόζεται ενέσιμα μετά από τοπική αναισθησία με ειδική κρέμα. Στα χέρια ενός έμπειρου γιατρού η κοκκινίλα θα διαρκέσει λίγη ώρα και θα υποχωρήσει. Μετά την εφαρμογή του υαλουρονικού στα χείλη, θα εμφανιστεί ένα ελαφρύ οίδημα που θα διαρκέσει 2-3 ημέρες και θεωρείται απόλυτα φυσιολογικό, καθώς η φύση του υαλουρονικού είναι να συγκρατεί «νερό». Εάν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας, το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό.

SOS! Τι να προσέξεις

Η γιατρός τονίζει ότι ακόμα και σε αυτή την μη επεμβατική θεραπεία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί στην επιλογή του έμπειρου γιατρού που θα καθορίσει ότι το υλικό έχει μπει στο σωστό βάθος-για να διαρκέσει το αποτέλεσμα-αλλά και ότι η μέθοδος θα γίνει σωστά ώστε να αποφευχθούν οι μελανιές.

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα

Δρ. Αμαλία Τσιατούρα

Cosmetic Derma Medicine
www.cosmeticdermamedicine.gr
[email protected]

 

Αθήνα: +30 210 6980451

Κηφισιά: +30 210 6232220

Γλυφάδα: +30 210 8980444

Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240

Πάτρα: +30 2610 226562

Ρόδος: +30 22410 32700

Λεμεσός: +357 25251040

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View