Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Από την Πέμπτη 8/2 στο Πάνθεον το υποψήφιο για 3 Όσκαρ «I, Tonya – Εγώ, η Τόνια»

Πάτρα: Από την Πέμπτη 8/2 στο Πάνθεον το...

Πρωταγωνιστούν οι Μάργκοτ Ρόμπι και Άλισον Τζάνει που διεκδικούν βραβεία Όσκαρ

To Aμερικάνικο φιλμ «I, Tonya – Εγώ, η Τόνια» σε σκηνοθεσία του 50χρονου Αυστραλού δημιουργού Κρεγκ Γκιλέσπι που ήδη στις ΗΠΑ έχει φτάσει τα 23 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις ενώ είναι υποψήφιο και για 3 βραβεία Όσκαρ, έρχεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον, στη Δημ. Γούναρη, στην Πάτρα από την Πέμπτη 8/2/2018 (διανομή από την Seven Films). Στην Αθήνα η ταινία προβάλλεται ήδη από τις 25 Ιανουαρίου.

Η 27χρονη πρωταγωνίστρια Μάργκοτ Ρόμπι είναι υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου ενώ το Όσκαρ β’ γυναικείου διεκδικεί η 58χρονη Άλισον Τζάνεϊ, η οποία έχει ήδη κερδίσει τόσο την Χρυσή Σφαίρα όσο και το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών. Συμπρωταγωνιστεί ο Σεμπάστιαν Σταν και ο Πολ Γουόλτερ Χάουζερ.

Υπό την επίβλεψη της καταπιεστικής μητέρας της, η Τόνια Χάρντινγκ (στα 47 της χρόνια σήμερα) μεγαλώνει τραυματικά μέχρι που γίνεται πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ με 2 μάλιστα συμμετοχές σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες όπως στους αγώνες του 1994. Ωστόσο ο ανεξέλεγκτος, επιθετικός χαρακτήρας της, η προσπάθεια της να κερδίσει την ελευθερία της και ο γάμος της με τον εξίσου απρόβλεπτο Τζεφ θα βάλουν την αθλητική της καριέρα σε μπελάδες. Κομβικό σημείο θα αποτελέσει η επίθεση και τραυματισμός της συναθλήτριας της Νάνσι Κέριγκαν (48 ετών σήμερα), το 1994 καθώς για το σοβαρό αυτό περιστατικό θα κατηγορηθεί η Χάρντινγκ με την «ρετσινιά» να της μένει για πάντα ανεξαρτήτως αν όντως ευθυνόταν ή όχι.

Απαιτητικός ο ρόλος κι όπως η Αυστραλή ηθοποιός Μάργκοτ Ρόμπι είπε στο περιοδικό Entertainment Weekly, «ήταν δύσκολο να ερμηνεύσω την Τόνια, ήταν μία πρόκληση για μένα καθώς οι περισσότεροι τη θυμούνται ως ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που μ’ ένα μπαστούνι έσπασε το γόνατο της συναθλήτριας της».

Η Χάρντινγκ λοιπόν 2 φορές πρωταθλήτρια Αμερικής κατηγορήθηκε για πιθανή ανάμιξη στην επίθεση κατά της Κέριγκαν και μεταβλήθηκε σε media star για αρνητικούς ωστόσο λόγους. Η Μάργκοτ Ρόμπι που το σινεφίλ κοινό πρωτοξεχώρισε πριν περίπου 4 χρόνια στο φιλμ «Ο Λύκος της Wall Street» πλάι στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, έκανε εξάσκηση για πάνω από 5 μήνες στον πάγο για να είναι πιο πειστική στον ρόλο της. Εκπληκτική λέγεται πως είναι και η Άλισον Τζάνει στο ρόλο της μητέρας της Χάρντινγκ, η οποία συμπεριφερόταν ιδιαίτερα καταπιεστικά και ιδιόρρυθμα στην κόρη της (λέγεται ότι συχνά την ξεφτίλιζε ώστε να την αναγκάζει να είναι καλύτερη στο ice skating).

Το σενάριο είναι του Στίβεν Ρότζερς ενώ ο σκηνοθέτης Κρεγκ Γκιλέσπι («Ο Λαρς και η κούκλα του», «Νύχτα Τρόμου») έχει ενσωματώσει στην ιστορία και χιουμοριστικά, ειρωνικά στοιχεία καθώς και μία ματιά ντοκιμαντερίστικη.

Η ταινία διεκδικεί και το Όσκαρ καλύτερου μοντάζ. Οι κριτικές για το «Εγώ, η Τόνια» ήταν ενθουσιώδεις. Μάλιστα χαρακτηρίστηκε από κάποιους κριτικούς ως «το Good Fellas – Καλά Παιδιά του καλλιτεχνικού πατινάζ».

Διάρκεια 120 λεπτά.

Η ταινία "Εγώ, η Τόνια" θα παίζεται στις 19.30 ενώ στην βραδινή προβολή των 21.45 συνεχίζεται για 2η εβδομάδα η υποψήφια για 6 Όσκαρ ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον "Αόρατη Κλωστή" με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Το τηλ. στο Πάνθεον είναι το 2610 325 778.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture