Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΧΗ ΠΑΤΡΑΣ: ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΟΛΗ, ΧΟΡΟΣ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ "ΤΟΣΚΑ"

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΧΗ ΠΑΤΡΑΣ: ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,...

Μετά το "Lucky" έπεται η "Λαίδη Μάκμπεθ"

Πλούσιος από προβολές και δράσεις θα είναι ο μήνας Φεβρουάριος 2018, για την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, η οποία ως γνωστόν φέτος συμπληρώνει και γιορτάζει αισίως τα 40 χρόνια της από τότε που πρωτοσυστάθηκε το μακρινό…1978.

*Το βράδυ της Δευτέρας 22/1 ανάμεσα στις 3 προβολές της εξαιρετικής κινηματογραφικής ταινίας «Lucky» του Τζον Κάρολ Λιντς με τον Χάρι Ντιν Στάντον στον τελευταίο ρόλο της ζωής του (έφυγε από τη ζωή στα 91 του τον περασμένο Σεπτέμβριο) ως γερασμένος καουμπόι στην Αμερικάνικη Δύση να φιλοσοφεί τη ζωή και να έχει αρχίσει να φοβάται το τέλος που έρχεται, η Λέσχη και η πρόεδρος της Ελένη Δάσιου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της για το νέο έτος. Μάλιστα φέτος είχε τοποθετηθεί το τραπεζάκι με τα κομμάτια της πίτας από το ζαχαροπλαστείο Caravel ακριβώς έξω από την αίθουσα 3 των προβολών που είχε γεμίσει ασφυκτικά από σινεφίλ έως μπροστά μπροστά.

Μαζί με την πίτα οι σινεφίλ γεύτηκαν και τεντούρα «Κάστρο» Χάχαλης.

*Την προσεχή Δευτέρα 29/1 η Λέσχη θα προβάλλει πάντα στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, την ταινία του Γουίλιαμ Ολντρόιντ «Λαίδη Μάκμπεθ», στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30 ενώ στις 2 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Παρασκευή, όπως ήδη έχουμε γράψει, θα πραγματοποιηθεί μία έξτρα προβολή της εξαιρετικής ταινίας «Το Πάρτι» της Sally Potter με την Πατρίτσια Κλάρκσον, τις ώρες 19.00, 20.30 και 22.00, πάντα στη VesoMare.

*Την Κυριακή 4/2/2018 στις 19.55 θα πραγματοποιηθεί η μετάδοση από την ΜΕΤ της Ν. Υόρκης της παράστασης Όπερας του Puccini «Τόσκα» στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου της Πάτρας και τη Δευτέρα 5/2/2018  θα παιχθεί σε 3 προβολές (18.00 – 20.15 και 22.30) η εξαιρετική ταινία – ντοκιμαντέρ «Οι γάτες της Κωνσταντινούπολης» σε σκηνοθεσία Τσέιντα Τορούν.

Θ’ ακολουθήσουν έως και τις 2 Απριλίου 2018  οι επόμενες κανονικές προβολές της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη και βέβαια στις 16 Φεβρουαρίου που θα είναι η τελευταία Παρασκευή της φετινής αποκριάς, θα γίνει ο 40ός Χορός Μεταμφιεσμένων της Λέσχης. Στο θέμα αυτό θα υπάρξει ξεχωριστή ανακοίνωση τις επόμενες μέρες.

*Να σημειώσουμε ότι στις 5 Μαρτίου η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας θα προβάλλει το φιλμ από την Ουγγαρία «Η Ψυχή και το σώμα» σε σκηνοθεσία Ίλντικο Ενιέντι που είναι υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας (οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν την Τρίτη 23/1/2018).

Για τις εκδηλώσεις τις λέσχης, μπορείτε να επισκέπτεστε το site www.cinelesxipatras.gr.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των προβολών της Λέσχης είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture