Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Κουνάβης: Να συζητηθεί στο Επιμελητήριο το θέμα του "Καλλιμάνη"

Κουνάβης: Να συζητηθεί στο Επιμελητήριο ...

Επιστολή στον Πρόεδρο και στα μέλη του ΔΣ

Να συζητηθεί στο Επιμελητήριο Αχαΐας το ζήτημα της εξαγοράς της εταιρίας κατεψυγμένων Καλλιμάνης ζητά ο Αντώνης Κουνάβης. Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ επισημαίνει:

Αξιότιμοι κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι

Η μείωση της εγχώριας κατανάλωσης κατεψυγμένων αλιευμάτων κατά την πολύχρονη οικονομική κρίση που διανύουμε, σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό από αντίστοιχα εισαγόμενα προϊόντα, από εγχώριους ομίλους και την αδυναμία δραστικής ενίσχυσης των εξαγωγών, γονάτισε, μεταξύ άλλων, και την εδρεύουσα στο Αίγιο «Γ. Καλλιμάνης Α.Ε. Βιομηχανική Εταιρεία Κατεψυγμένων Τροφίμων», μια εμβληματική επιχείρηση του Νομού Αχαΐας.

Οι πιστώτριες τράπεζες, που διατηρούν απαιτήσεις της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, φέρονται να ολοκληρώνουν αυτή την περίοδο τις διαπραγματεύσεις για το σχέδιο μεταφοράς της στην πλατφόρμα διαχείρισης προβληματικών επιχειρήσεων της Pillarstone.

Με βασικούς στόχους την ενίσχυση της εξωστρέφειας, την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την εξυγίανση του ισολογισμού, προκειμένου να μπορέσει μεσοπρόθεσμα η «Καλλιμάνης» να αυξήσει την αξία της και να πουληθεί σε στρατηγικό επενδυτή, προχωρεί και η κατάρτιση του business plan. Έτσι, στα γραφεία της «Καλλιμάνης» έχουν ήδη εγκατασταθεί από καιρό στελέχη κοινής εμπιστοσύνης πιστωτών και μετόχων.

Ωστόσο, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η προσπάθεια εξυγίανσης της, η εταιρεία εξακολουθεί να παραμένει στη «μηχανική υποστήριξη», στην οποία έχει εισέλθει εδώ και περισσότερους από έξι μήνες, ενώ οι τράπεζες και η οικογένεια Καλλιμάνη ευελπιστούν πως η εποχιακά καθοριστική περίοδος της Σαρακοστής θα κυλήσει ομαλά.

 

Αξιότιμοι κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι

Όποια κι αν είναι η έκβαση της εν λόγω προσπάθειας, (για την οποία όλες και όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι η επιθυμητή) φρονώ ότι η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας δεν θα πρέπει να παρακολουθεί σαν απαθής θεατής τις κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του νομού μας.

Ως εκ τούτου, προτείνω στην επόμενη συνεδρίαση του φορέα μας το μείζον θέμα του «Καλλιμάνη» να τεθεί επί τάπητος και να αναζητηθούν οι όποιες δυνατότητες και τα όποια περιθώρια παρέμβασης υπάρχουν εκ μέρους μας, ούτως ώστε η εν λόγω εμβληματική επιχείρηση της Αχαΐας να διασωθεί και να εισέλθει εκ νέου σε μια ανορθωτική πορεία.

 

Με εκτίμηση

Αντώνης Κουνάβης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά