Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πρώην ΙΚΑ Πάτρας: Γιατροί μόνο στο χαρτιά…..Χάνουν τη μοναδική ψυχίατρο στον Άγιο Αλέξιο

Πρώην ΙΚΑ Πάτρας: Γιατροί μόνο στο χαρτι...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Τουλάχιστον 11 γιατροί που έχουν προσληφθεί στον Άγιο Αλέξιο, προσφέρουν αλλού τις υπηρεσίες τους

Έντεκα τουλάχιστον επικουρικοί γιατροί που έχουν προσληφθεί στο πρώην ΙΚΑ Πάτρας στον Άγιο Αλέξιο προσφέρουν αλλού τις υπηρεσίες τους με αποτέλεσμα η πρόσληψή τους να είναι περισσότερο στο χαρτιά. «Φαίνεται ότι έχουμε γιατρούς και οι ασφαλισμένοι έρχονται εδώ και γιατρό δεν βλέπουν», σχολιάζει στο thebest.gr o Πρόεδρος των γιατρών του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Όπως εξηγεί οι γιατροί αυτοί καλούνται να καλύψουν κενά σε νοσοκομεία και άλλες δομές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ως παράδειγμα φέρνει την τελευταία εξέλιξη, όπου  η μοναδική ψυχίατρος στο πρώην ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου καλείται να μετακινηθεί και να εργαστείο σε δομή του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

«Πάνω από 700 ραντεβού (720 για την ακρίβεια) είναι στο αέρα. Οι ανάγκες για ψυχίατρο είναι πολύ μεγάλες και η αναμονή φτάνει στους δυόμιση μήνες. Δεν μπορεί να μας παίρνουν τη μοναδική ψυχίατρο. Δεχόμαστε διαμαρτυρίες καθημερινά από ασφαλισμένους που έχουν μπει στην αναμονή», υπογραμμίζει ο κ. Μπονάνος.

Προσθέτει δε, ότι αυτό που χρειάζεται η μονάδα είναι και δεύτερος ψυχίατρος καθώς πια τα ψυχικά νοσήματα εμφανίζουν αύξηση.

Οι γιατροί που καλύπτουν κενά εκτός Αγίου Αλεξίου

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των γιατρών έχουν προσληφθεί στον Άγιο Αλέξιο αλλά καλύπτουν και αλλού κενά (νοσοκομεία και άλλες δομές) έντεκα γιατροί, μαζί με την τελευταία περίπτωση.

Δύο καρδιολόγοι

Δύο ακτινολόγοι

Μία παιδίατρος

Ένας ψυχίατρος

Δύο γενικοί γιατροί

Μία γυναικολόγος

Ένας βιοπαθολόγος

Ο κ. Μπονάνος υπενθυμίζει ότι πριν ένα χρόνο, στις αρχές του 2017 είχε επαναληφθεί η ίδια ιστορία με τη μετακίνηση ψυχιάτρου από το πρώην ΙΚΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being