Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πέθανε ο Γεώργιος Ψαρόπουλος, ιδρυτής του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής

Πέθανε ο Γεώργιος Ψαρόπουλος, ιδρυτής το...

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Πέθανε την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018, ο Γεώργιος Ψαρόπουλος, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής-Ιδρύματος οικ. Γ. Ψαροπούλου. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος στο Facebook, «ο Γεώργιος Ψαρόπουλος υπήρξε στυλοβάτης του μουσείου και αέναος υποστηρικτής του έργου της συζύγου του αείμνηστης Μπέττυς Ψαροπούλου».

Για τον θάνατο του Γεωργίου Ψαρόπουλου συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, στο οποίο σημειώνει τα εξής: «Ιδρυτής και στυλοβάτης του "Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής-Ίδρυμα οικογένειας Γ. Ψαρόπουλου", ο Γεώργιος Ψαρόπουλος υπήρξε άοκνος υποστηρικτής της ελληνικής παραδοσιακής κεραμικής, για την οποία, μαζί με τη σύζυγό του, Μπέττυ Ψαροπούλου, αφιέρωσαν τη ζωή τους.

Πολύτιμη παρακαταθήκη τους είναι η σημαντικότατη συλλογή νεώτερων κεραμικών και το μοναδικό οπτικοακουστικό αρχείο για την αγγειοπλαστική δραστηριότητα στην Ελλάδα τον 20ό αιώνα, που φυλάσσονται στο Ίδρυμα. Το ΥΠΠΟΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του, στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος».

Η κηδεία του Γεωργίου Ψαρόπουλου θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στις 12:00, από το Κοιμητήριο Βουλιαγμένης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture