Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης των παραστάσεων του "Fuente Ovejuna"

Πάτρα: Ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής παρά...

Κανονικά οι παραστάσεις ολοκληρώνονται αυτή την Κυριακή

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί μία μικρή παράταση στις παραστάσεις του έργου του Λόπε  Ντε Βέγκα «Fuente Ovejuna, Η Πηγή των αμνών» που παρουσιάζεται από τα τέλη Νοεμβρίου 2017 στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη, ο οποίος πλέον είναι και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου της Πάτρας.

Η παράσταση που έχει ανέβει στην απόδοση του κειμένου από τον αξέχαστο Νίκο Γκάτσο, σε δραματουργική επεξεργασία του Σταύρου Τσακίρη, έχει αποσπάσει γενικά θετικά σχόλια και παρότι ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα, έχει καταφέρει να έχει ανά παράσταση μέσο όρο 120 με 130 θεατές και στο διάστημα των 7 εβδομάδων που παίζεται, κοντεύει τους 4.000 θεατές. Η αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης των παραστάσεων είναι η ερχόμενη Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018.

Για την ακρίβεια έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις για την Τετάρτη 10/1 στις 20.00, την Πέμπτη και την Παρασκευή 12/1 στις 21.00 καθώς και την Κυριακή 14/1 στις 19.00 το απόγευμα. Το Σάββατο 13/1 δεν θα έχει παράσταση μιας και στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων θα φιλοξενηθεί μετά τις 20.00, μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, για τον ποιητή Κωστή Παλαμά παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της Στέγης Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς στην οδό Κορίνθου.

To έργο «Fuente Ovejuna, Η Πηγή των αμνών» αναπαριστά την πραγματική ιστορία  των κατοίκων ενός χωριού της Ισπανίας του 1470,  όπου οι κάτοικοί του, ξεσηκώθηκαν  εναντίον του αδίστακτου διοικητή Φερνάν Γκόμεθ ντε Γκουθμάν με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Παρά τα σκληρά βασανιστήρια που υπέστησαν  οι κάτοικοι του,  κανείς δεν ομολόγησε την δολοφονία  και η απάντησή τους  ήταν στερεότυπη: ότι για όλα ευθυνόταν η Φουέντε Οβεχούνα, δηλαδή το χωριό.

Παίζουν οι: Τάκης Χρυσικάκος, Διονύσης Βούλτσος, Μάρκος Γέττος, Φάνης Δίπλας,  Σπύρος Κουβαρδάς, Ελένη  Μποζάκη, Κωνσταντίνος  Νικούλης, Δημήτρης Παγώνης, Νίκη Παύλου, Βασίλης Σιδερόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός και Νάνσυ Χριστοπούλου.

Χρησιμοποιείται η πρωτότυπη μουσική του Θάνου Μικρούτσικου και ακούγονται τα τραγούδια που είχε γράψει προ 40 ετών ο Πατρινός μουσικός δημιουργός και είχε ερμηνεύσει η Μαρία Δημητριάδη, με την υποβλητική, «ανατριχιαστική» φωνή της.

Φωτογράφιση δοκιμών - Έλενα Μπονέλη.

Χρέη βοηθού σκηνοθέτη είχε η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Πέτρα Μαυρίδη.

*Να προσθέσουμε ότι λίγο πριν τις γιορτές ξεκίνησε στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου Α' να λειτουργεί κιόσκι με πληροφοριακό υλικό των φετινών παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενώ έχουν σταλεί και επιστολές σε φοιτητές, καθηγητές, συλλόγους προκειμένου να δουν τις παραγωγές που έχουν ανέβει όπως το "Fuente Ovejuna", την "Ελίζα" από την παιδική σκηνή και την "Τρελή του Σαγιό" από το Άρμα Θέσπιδος.

Η "Τρελή του Σαγιό" αναμένεται στις 13/1 στις 18.30 να παιχθεί και πάλι στο θεατράκι του Μπάρρυ, οδός Σανταρόζα και Καρόλου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture