Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο νέος δίσκος των Spies, τέσσερις δεκαετίες μετά!

Ο νέος δίσκος των Spies, τέσσερις δεκαετίες μετά!
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Περιέχει οκτώ τραγούδια

Tα κατάφεραν τελικά οι Spies και έστω κι αν έχουν αποτραβηχτεί από το προσκήνιο εδώ και χρόνια, κράτησαν στα χέρια τους το νέο τους δίσκο!

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε στα αρχεία της «Αnazitisis Records» ακυκλοφόρητο υλικό (η μήτρα των τραγουδιών που είχαν ηχογραφηθεί). Ο δίσκος περιλαμβάνει και τα δύο τραγούδια τους που είχαν κυκλοφορήσει τότε.

Η συγκέντρωση των μελών του συγκροτήματος έγινε την περασμένη Παρασκευή (5/1) οπότε και κράτησαν στα χέρια τους τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο, τέσσερις και πλέον δεκαετίες μετά την ακμή του συγκροτήματος!

Οι Spies ιδρύθηκαν τέλη δεκαετίας ’60, από τον κιθαρίστα τους Γιάννη Νικολόπουλο, τον οργανίστα - αρμόνιο Χρήστο Έξαρχο, τον σαξοφωνίστα Σπύρο Τούλιο, τον κιθαρίστα Νίκο Γκατζούνα, τον μπασίστα Σάκη Ρουμελιώτη, τον ντράμερ Γιάννη Στέλλα και τον σαξοφωνίστα Παναγιώτη Κουρούμαλο, ενώ λίγο μετά προστέθηκαν και οι Άγγελος Ξηνταρόπουλος (σαξόφωνο), Ανδρέας Παγκόπουλος (μπάσο) και ο Κώστας Βαμβάς (ντραμς).

Το 1968 το γκρουπ ηχογράφησε ένα σπάνιο 45άρι με δύο συνθέσεις που ανήκαν στον Γιάννη Νικολόπουλο τα "Αγάπης Λόγια / Μείνε Κοντά μου" στην Popular, ενώ παράλληλα συνόδευσε και τον Δάκη, σε ένα από τους πρώτους δίσκους της προσωπικής του πορείας το "What Kind Of Love / Goodbye" στη Parlophone.

Ο Γιάννης Νικολόπουλος ("πόδιας")

Ο Γιάννης Νικολόπουλος ("πόδιας")

Ο Γιάννης Νικολόπουλος ("πόδιας")

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture