Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 11 Ιανουαρίου στην Ελλάδα η νέα τολμηρή ταινία του Φρανσουά Οζόν, «Ο Διπλός Εραστής – L’ Amant Double»

Στις 11 Ιανουαρίου στην Ελλάδα η νέα τολ...

Παίζουν οι Marine Vacth, Jérémie Renier και η Jacqueline Bisset

Στις 11 Ιανουαρίου 2018 κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα η νέα κινηματογραφική δημιουργία του 50χρονου Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν με τίτλο «Ο Διπλός Εραστής – L’ Amant Double» που είχε προβληθεί στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών 2017.

Το φιλμ θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την Feelgood και πιθανόν να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το στόρι του συγκεκριμένου κοινωνικοδραματικού φιλμ με στοιχεία θρίλερ, η Chloé (στο ρόλο η 26χρονη Marine Vacth, πρωταγωνίστρια της ταινίας του Οζόν «Νέα και όμορφη» του 2013), μια ευάλωτη νεαρή γυναίκα με καταθλιπτικές τάσεις, αρχίζει ψυχοθεραπεία και ερωτεύεται τον ψυχίατρο της Paul (στο ρόλο ο 36χρονος Βέλγος ηθοποιός Jérémie Renier του φιλμ "Το παιδί" των αδελφών Νταρντέν). Μερικούς μήνες αργότερα μετακομίζουν στο ίδιο σπίτι και σύντομα ανακαλύπτει ότι ο εραστής της κρύβει την πραγματική του ταυτότητα.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του François Ozon, φιλμ του οποίου έχει συχνά προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας. Πέρυσι είχαμε δει από την Λέσχη την τελευταία του ταινία, το «Frantz».

Στον «Διπλό Εραστή» που έχει και τολμηρές, γυμνές σκηνές, παίζουν ακόμα η 73χρονη σταρ Jacqueline Bisset και οι Myriam Boyer, Dominique Reymond.

Ο  François Ozon, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Feelgood, ένας γνήσιος Γάλλος δημιουργός, προσπερνά τις αναστολές του Αμερικάνικου σινεμά και επιστρέφει με τον «Διπλό Εραστή», ένα μεστό ερωτικό θρίλερ με αποχρώσεις ηδονοβλεψίας και εκλεπτυσμένης διαστροφής, φόντο το -πάντα γόνιμο έδαφος για ιστορίες πάθους- Παρίσι και πρωταγωνιστές ένα σεξουαλικό τρίο με απολαυστική χημεία.

Μετά το ασπρόμαυρο και εσωστρεφές «Frantz», ο σκηνοθέτης σκαλίζει -εκτός από τη γυναικεία ανατομία- τη σεξουαλικότητα και τον ερωτισμό τη στιγμή που εκτροχιάζονται, όπως έκανε με το «Jeune & Jolie – Νέα και όμορφη» (2013). Όλα αυτά με τολμηρή και παιγνιώδη διάθεση που διαποτίζει τους διαλόγους, τα σκηνικά, τις διαδρομές της κάμερας, τις φροϋδικές συνευρέσεις, τους εφιάλτες και την ονειροπόληση.

Η φωτογενής, εύθραυστη και παραπλανητική παρουσία της Marine Vacth (Jeune & Jolie) βρίσκει το τέλειο ταίρι στο εύπλαστο πρόσωπο του Jérémie Renier (In Bruges) που καλείται να υποδυθεί τον εραστή σε μία ακόρεστη σεξουαλική πλάνη, όπως μόνο το καλό σινεμά ξέρει να στήνει. Στην ταινία όπως προείπαμε παίζει και η παλιά σταρ Jacqueline Bisset ενώ το στόρι βασίζεται σε βιβλίο της διακεκριμένης Αμερικανίδας Joyce Carol Oates.

Η ταινία συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα, στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Καννών.

Η πιο σέξι ταινία των Καννών, έκανε λόγο το IndieWire και για ένα απολαυστικά διεστραμμένο ερωτικό θρίλερ, το Variety.

Σέξι θρίλερ που προκαλεί ρίγη, το χαρακτήρισε η The Telegraph και Ζουμερό, το The Hollywood Reporter.

Σε συνέντευξη του ο Οζόν ανέφερε ότι «μετά από ένα συγκρατημένο, κλασικό φιλμ όπως το Frantz, το να βουτήξω στον φανταστικό κόσμο της Chloe μου έδωσε χώρο για να κάνω πιο τολμηρές στιλιστικές επιλογές. Ο Διπλός Εραστής διηγείται μια επί της ουσίας εγκεφαλική ιστορία και η ιδέα μου ήταν να το σκηνοθετήσω αρχιτεκτονικά, παίζοντας με τη συμμετρία, τις αντανακλάσεις και τη γεωμετρία.

Όλα τα σκηνικά στήθηκαν για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι κάτι χτίζεται, ότι ένας εγκέφαλος καλλιεργεί μία σκέψη. Γύρισα τις τελευταίες μου ταινίες σε 35mm φιλμ αλλά για τον Διπλό Εραστή επέστρεψα στο ψηφιακό και στο cinemascope και στόχευσα για μία πιο αιχμηρή, πιο σύγχρονη εικόνα, χειρουργική σε στιγμές, αλλά κυρίως ευχάριστη αισθητικά».

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία: François Ozon

Παίζουν: Marine Vacth, Jérémie Renier, Jacqueline Bisset, Myriam Boyer, Dominique Reymond.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Manu Dacosse

Μοντάζ: Laure Gardette.

*Με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe Media της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture