Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To Φεστιβάλ Δράμας αποφάσισε την ακύρωση βραβείου πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη στην Πατρινή Σοφία Γεωργοβασίλη

To Φεστιβάλ Δράμας αποφάσισε την ακύρωση...

H απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις

Με ανακοίνωση του, με ημερομηνία, 20 Νοεμβρίου 2017, το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας αποφάσισε την ανάκληση του βραβείου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη - Ντίνος Κατσουρίδης από την Σοφία Γεωργοβασίλη, η οποία είχε βραβευθεί στο Φεστιβάλ Δράμας 2017 για την ταινία της με τίτλο «Προετοιμασία» από την κριτική επιτροπή του διαγωνιστικού τμήματος της διοργάνωσης.

Ο λόγος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φεστιβάλ, ήταν ότι στην υπεύθυνη δήλωση που υπέγραψε η ίδια η Γεωργοβασίλη αλλά και η παραγωγός Μαρία Χατζάκου για λογαριασμό της εταιρίας παραγωγής Haos Films δηλώθηκε ότι η σκηνοθέτιδα είναι πρωτοεμφανιζόμενη ενώ μετά από καταγγελίες που έγιναν, γνωστοποιήθηκε πως είχε σκηνοθετήσει μια ακόμη ταινία το 2013, η οποία είχε προβληθεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.

Όπως αναφέρει το σάιτ flix.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω βραβείο δημιουργεί αναταράξεις στους κόλπους του Φεστιβάλ Δράμας. Το 2011, ακυρώθηκε η βράβευση του Φωκίωνα Μπόγρη για την ταινία «Family Tree», όταν, σε εκείνη την περίπτωση, η κριτική επιτροπή «ανακάλυψε» πως ο Μπόγρης είχε σκηνοθετήσει και άλλες ταινίες μικρού μήκους αλλά και μια ταινία μεγάλου μήκους. Το Φεστιβάλ και συγκεκριμένα ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, ο Πατρινής καταγωγής σκηνοθέτης Αντώνης Παπαδόπουλος, στην περίπτωση του Μπόγρη, είχε λύσει το θέμα με την εξής (πρωτοφανή) απόφαση: «Υποψήφιοι για το Ειδικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη - Ντίνος Κατσουρίδης στο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας είναι οι σκηνοθέτες που διαγωνίζονται με ταινία τους για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Δράμας».

Από τις δύο πλευρές εκδόθηκαν εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Η Σοφία Γεωργοβασίλη είναι και ηθοποιός με αξιόλογη θεατρική και κινηματογραφική παρουσία.

Η ηθοποιός Μαρία Σκουλά σε σκηνή της επίμαχης ταινίας.

Η ηθοποιός Μαρία Σκουλά σε σκηνή της επί...

Η ηθοποιός Μαρία Σκουλά σε σκηνή της επίμαχης ταινίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture