Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κάλλια Πεδιαδίτη στο thebest.gr: «Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο έψαχνα να βρω ένα παραμύθι να το εξηγήσω στο παιδί μου»

Κάλλια Πεδιαδίτη στο thebest.gr: «Όταν δ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της "Η μικρή μπαλίτσα"στο King George Hall

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις "Σιδέρη" σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Ν. Αχαΐας παρουσίασαν το βιβλίο "Η μικρή μπαλίτσα" της Κάλλιας Πεδιαδίτη-Prud’homme . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο King George Hall ( πλατεία Γεωργίου 1).

Η Κάλλια Πεδιαδίτη-Prud’homme είναι μητέρα δύο παιδιών, του Αλέξανδρου και της Αριάδνης, με καταγωγή από την Κρήτη. Τον Αύγουστο του 2015, σε ηλικία 34 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο του στήθους και όπως εκατοντάδες νέες μητέρες που προσβάλλονται από αυτή την ασθένεια κάθε χρόνο στην Ελλάδα έψαξε να βρει ένα βιβλίο το οποίο θα τη βοηθούσε να εξηγήσει και να προετοιμάσει τα παιδιά της για την περιπέτεια που ξεκινούσε και τις επικείμενες αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τη συγγραφέα λίγο πριν την σημερινή εκδήλωση:

Σήμερα βρίσκεστε στην Πάτρα προκειμένου να παρουσιάσετε τη "Μικρή μπαλίτσα". Πώς προέκυψε αυτή η επίσκεψη;

«Το Άλμα Ζωής έχει αγκαλιάσει αύτη την προσπάθεια και με κάλεσε να παρουσιάσουμε το παραμύθι που απευθύνεται σε γονείς ιατρούς και ψυχολόγους».

Πώς αποφασίσατε να γράψετε τη "Μικρή μπαλίτσα";

«Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο έψαχνα να βρω ένα παραμύθι που θα με βοηθούσε να εξηγήσω στο παιδί μου για τις επικείμενες αλλαγές στην οικογένεια. Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στα Ελληνικά. Οι συνθήκες με έστειλαν στη Γαλλία όπου στο νοσοκομείο είναι δεδομένη η ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών καρκινοπαθών».

Ποιοι υποστήριξαν αυτό το εγχείρημά;

«Από την πρώτη στιγμή το παραμύθι αγκαλιάστηκε από συλλόγους καρκινοπαθών όπως το Άλμα Ζώης και το ευ ζω με τον καρκίνο».

Ποιος ήταν ο σκοπός του βιβλίου;

«Να βοηθήσει γονείς καρκινοπαθείς να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους να τους προετοιμάσουν για τις αλλαγές που φέρνει η ασθένεια στην καθημερινότητα της οικογένειας».

Προέκυψε μέσα από αυτό κάτι που δεν περιμένατε ;

«Η συνεργασία με τον τραγουδιστή Γιάννη Χαρούλη και Στέλιο Σίγανο που πλαισιώνουν μουσικά αυτή την προσπάθεια με ένα υπέροχο τραγούδι για την αγάπη και υπομονή που θέλει κάθε ασθένεια να εξαφανιστεί!»

Ποιο είναι το πιο όμορφο ή συγκινητικό σχόλιο για τη 'μικρή μπαλίτσα";

«Δέχομαι καθημερινά συγκινητικά μηνύματα από μητέρες που διάβασαν το παραμύθι στα παιδιά τους και τους έχει βοηθήσει. Αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture