Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η συγγραφέας Μάιρα Παπαθανασοπούλου με το νέο της βιβλίο στο Discover

Πάτρα: Η συγγραφέας Μάιρα Παπαθανασοπούλ...

Tίτλος του, "Η Ιεραποστολική στάση"

Σίγουρα θα θυμάστε και θα έχετε διαβάσει το βιβλίο «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα» που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1998 και έγινε και επιτυχημένο τηλεοπτικό σήριαλ. Ο λόγος για τη συγγραφέα του Μάιρα Παπαθανασοπούλου, η οποία καταφθάνει στην Πάτρα μετά από πρόσκληση του βιβλιοπωλείου Discover για να παρουσιάσει σε εκδήλωση το ολοκαίνουριο βιβλίο της με έναν πολύ «πιασάρικο» τίτλο, "Η Ιεραποστολική στάση". Η εκδήλωση σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Πατάκη» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:30 το απόγευμα, στον χώρο του βιβλιοπωλείου, στον πεζόδρομο Βούρβαχη 3-5, πίσω από την πλατεία Γεωργίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κλειώ Βασίλογλου, δημοσιογράφος

Αναστασία Δημητροπουλου, Φιλόλογος –μεταφράστρια ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Γεωργία Σωτηριανάκου.

Περίληψη του βιβλίου

Δεν έχω µεγάλη ερωτική πείρα, όµως κάποια πράγµατα τα θεωρώ αυτονόητα. Για εµένα το φιλί ξεκινά από τον εγκέφαλο, όχι από το στόµα, και αποτελεί από µόνο του ολοκληρωµένη εµπειρία. Δεν µπορώ να το σκεφτώ απλώς σαν τον προθάλαµο της απόλαυσης. Δεν είναι ο υπαινιγµός, αλλά η καταδήλωση. Το φιλί είναι έµπνευση.

Ο Άγετς και ο Κλιµτ το ζωγράφισαν, ο Ροντέν το σκάλισε στο µάρµαρο, ο Πρινς το τραγούδησε πέρυσι. Έγινε χαρντ ροκ συγκρότηµα το 1973. Οι κοµµουνιστές ηγέτες, για να δηλώσουν την αλληλεγγύη του Ανατολικού Μπλοκ, δίνουν το λεγόµενο «αδελφικό φιλί» στο µάγουλο, και οι πιο θερµόαιµοι στο στόµα, ακολουθώντας µια χριστιανική παράδοση αιώνων, αν και οι ίδιοι είναι άθεοι. Επειδή ποτέ δε θα µε µνηµονεύσουν για τις υπηρεσίες µου στην οδοντιατρική, ίσως αποκτήσω υστεροφηµία µε άλλο τρόπο.

Μπορεί στο µακρινό µέλλον να λένε για εµένα: «Έγινε γνωστή επειδή φιλούσε υπέροχα». Στα µέσα της δεκαετίας του ’80, η δεκαεννιάχρονη Ζαΐρα βρίσκεται στο Ανατολικό Βερολίνο για σπουδές οδοντιατρικής, ακολουθώντας τις βουλές των γονιών της και καταπνίγοντας το δικό της όνειρο να γίνει ζωγράφος.

Στο Βερολίνο των απαγορεύσεων, εκείνη βιώνει µια ανέλπιστη ελευθερία µακριά από το αποστειρωµένο περιβάλλον του σπιτιού της. Υψώνει τη φωνή της σε µια πόλη που φιµώνει τα στόµατα των αντιφρονούντων, πιάνει τα πινέλα και τα χρώµατα και ζωγραφίζει δελφίνια που κολυµπούν ελεύθερα, διαδηλώνει µαζί µε όσους διεκδικούν ένα καλύτερο µέλλον. Μέχρι που γνωρίζει τον Μάρτιν, έναν γοητευτικό νεαρό που τα έχει καλά µε το σύστηµα…

*Η Μάιρα Παπαθανασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε Γερµανική Φιλολογία και εργάζεται ως µεταφράστρια. Το 1998 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη το πρώτο της βιβλίο, το µυθιστόρηµα Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, το οποίο πολύ γρήγορα κατέκτησε την πρώτη θέση στον πίνακα των µπεστ σέλερ και µέσα σε δύο χρόνια κυκλοφόρησε σε περισσότερα από 300.000 αντίτυπα. Το βιβλίο που κέρδισε τους περισσότερους Έλληνες αναγνώστες μεταφέρθηκε µε επιτυχία και στην τηλεόραση, ενώ έχει πραγµατοποιήσει σπουδαία διεθνή καριέρα και έχει µεταφραστεί στα γαλλικά, ισπανικά, γερµανικά, ρωσικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ολλανδικά, σουηδικά, φινλανδικά, πολωνικά, εβραϊκά, τουρκικά και τσέχικα.

Ακολούθησαν τα µυθιστορήµατα Οι τοξικές ενώσεις του αρσενικού (Εκδ. Πατάκη, 2000), που γνώρισε κι αυτό µεγάλη επιτυχία και έχει µεταφραστεί στα ολλανδικά, πολωνικά και τσέχικα, Εσύ, γλυκιά µου εξουσία (Εκδ. Πατάκη, 2004), το οποίο έχει µεταφραστεί στα τσέχικα, και Μακάριοι οι πενθούντες (Εκδ. Πατάκη, 2006). Διηγήµατά της έχουν περιληφθεί στους συλλογικούς τόµους Το βιβλίο της προδοσίας (Εκδ. Πατάκη, 2010), Σου γράφω ένα γράµµα (Εµπειρία Εκδοτική, 2008) και Είσοδος κινδύνου (Μεταίχµιο, 2011).

Έχει γράψει επίσης δύο βιβλία για παιδιά, το Τι κι αν είµαι ασβός; (Εκδ. Πατάκη, 2001) και το Έχω ράµµατα για τη γούνα σου (Εκδ. Πατάκη, 2003), σε εικονογράφηση της Δέσποινας Καραπάνου, που έχουν µεταφραστεί στα κορεατικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture