Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

ΕΦΚΑ: Θέλετε άμεσα γυναικολόγο ή ΩΡΛ;Θα περιμένετε

ΕΦΚΑ: Θέλετε άμεσα γυναικολόγο ή ΩΡΛ;Θα περιμένετε

Ποιες ειδικότητες έχουν αναμονή ή δεν υπάρχουν καθόλου στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ στην Πάτρα

Μπορεί να είναι σαφές ότι μια ενισχυμένη και σωστά οργανωμένη πρωτοβάθμια υγεία αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την καλή λειτουργία του ΕΣΥ και τη μείωση του φόρτου που δέχονται ειδικά τα χρόνια της κρίσης τα νοσοκομεία, αλλά ακόμα υπάρχουν προβλήματα, τα οποία αναγκάζουν ασφαλισμένους, σε κάποιες περιπτώσεις, είτε να πάνε στο νοσοκομείο, είτε σε ιδιώτες.

Πρόσφατο παράδειγμα από τα πολυιατρεία του ΕΦΚΑ( πρώην ΙΚΑ) στον Άγιο Αλέξιο στην Πάτρα είναι η αναμονή για ραντεβού με γυναικολόγο και ΩΡΛ.

Από τις 4 Δεκέμβρη που ζητήθηκε ραντεβού για τις δύο αυτές ειδικότητες τα πρώτα διαθέσιμα ήταν αντίστοιχα στις 21 και 22 Δεκεμβρίου!

Σε περίπτωση επείγοντος ωστόσο υπάρχει γιατρός υποδοχής, γενικής ιατρικής, ο οποίος παραπέμπει ανάλογα, στους γιατρούς ειδικότητας που είναι διαθέσιμοι εκείνη τη στιγμή.

Εξάλλου, ένας μόνο γιατρός ΩΡΛ προσφέρει τις υπηρεσίες του στα πολυιατρεία του ΕΦΚΑ στην Πάτρα, ενώ από τις δύο γυναικολόγους (μία στον Άγιο Αλέξιο και μία στο πρώην ΙΚΑ της Γερμανού) κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να απουσιάζει κάποιες μέρες, εξηγεί ο Πρόεδρος των Γιατρών του ΕΦΚΑ Χαράλαμπος Μπονάνος.

Επιπλέον, εξηγεί ότι αναμονή περίπου ενός μήνα (λίγο πάνω, λίγο κάτω) υπάρχει και για ψυχίατρο γιατί είναι ένας επίσης, ένας είναι και ο νευρολόγος και ο ουρολόγος, με τον τελευταίο να έρχεται δύο φορές την εβδομάδα, ενώ δεν υπάρχει κάλυψη των ασφαλισμένων από ενδοκρινολόγο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being