Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η Καλλιτεχνική Ατζέντα του σαββατοκύριακου 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017

Πάτρα: Η Καλλιτεχνική Ατζέντα του σαββατ...

Η "Ελίζα" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ξεκινά και παραστάσεις για το ευρύ κοινό

Γεμάτη είναι από event η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 2 και 3/12/2017 και των αρχών της νέας εβδομάδας στην Πάτρα. Το thebest.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει εν συντομία τα μουσικά, θεατρικά και κινηματογραφικά πράγματα και εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Στη σκηνή του Δημοτικού Θέατρο Απόλλων το Σάββατο 2/12 στις 21.30 και την Κυριακή 3/12 στις 19.00, παίζεται η παράσταση «Fuente Ovejuna - Η πηγή των Αμνών» με τον Τάκη Χρυσικάκο, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, που είναι η νέα κεντρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Διαβάστε κι αυτό:

ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ "FUENTE OVEJUNA" ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΜΕ ΤΟΝ Τ. ΧΡΥΣΙΚΑΚΟ -ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ "ΠΗΓΗΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ" ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

Το Σάββατο 2/12 στις 19.00 το Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ ανεβάζει την «Τρελή του Σαγιό» του Ζιροντού στο θεατράκι του Εκπαιδευτικού χώρου Μπάρρυ, ειδικά για τους εκπαιδευτικούς της πόλης.

Την Κυριακή 3/12 στις 11 το πρωί κάνει πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων για το ευρύτερο κοινό, η παιδική παράσταση «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, από το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών σε σκηνοθεσία Περικλή Βασιλόπουλου.

Διαβάστε ακόμα:

Στο "φουλ" οι μηχανές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Ελίζα, Τρελή του Σαγιό, Λυρική σκηνή, παραστάσεις τελειόφοιτων της δραματικής

Στο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων συνεχίζεται η αξιόλογη θεατρική παράσταση «Κάτοικος Πατρών» που έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο του συμπολίτη συγγραφέα και πολιτικού μηχανικού Βασίλη Χριστόπουλου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά.

Το Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή 3/12 στις 20.00. Επίσης παίζεται Πέμπτη και Παρασκευή, έως 17 Δεκεμβρίου 2017.

Διαβάστε επίσης:

"ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ

Στο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου το Σάββατο στις 21.30 θα παρουσιαστεί η stand up comedy “Πάμε να τ’ αλλάξουμε” με τους Δημήτρη Χριστοφορίδη και Άγγελο Σπηλιόπουλο.

Ακόμα η παράσταση «Cabaret 17» εμπνευσμένη από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, μ’ ένα θίασο νέων επαγγελματιών ηθοποιών, απόφοιτων της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, επιστρέφει στο act για 5 ακόμη βραδιές, στις 7, 9, 10, 14 και 17 Δεκεμβρίου στις 21.30.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΡΩΤΑΣ, ΒΙΑ, ΚΡΑΣΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ACT AΠΟ 26/10 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "CABARET17"

Στο act κάθε Κυριακή στις 18.00, έως και 17 Δεκεμβρίου 2017 παρουσιάζεται η πρωτότυπη παράσταση με κούκλες, για παιδιά «Μία Φλόγα στη σκοτεινούπολη», ένα μοναδικό κουκλοθεατρικό θέαμα για όλη την οικογένεια.

Στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγ. Διονυσίου για τα παιδιά την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι παίζεται η θεατρική παράσταση «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» του Λάκη Κουρετζή, σε σκηνοθεσία του Μίλτου Νίκα.

Στο Επίκεντρο+ το Σάββατο 2/12 στις 21.15 δίνεται η τελευταία παράσταση του ξεκαρδιστικού έργου «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Ζωρζ Φευντώ σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Πρεμιέρα για το "Ψύλλοι στ΄αυτιά" στο Επίκεντρο+

Στις Γραμμές ΤέΧνης στην Μαιζώνος 271 μετά την Παπαφλέσσα, δίνονται οι τελευταίες παραστάσεις του έργου «Οι Παγιδευτές» του Γιώργου Σκούρτη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κόκκαλη. Το Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή 3/12 στις 20.30.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Αναβάλλεται για τις 16 Νοεμβρίου η παράσταση "Παγιδευτές"

Στην κεντρική σκηνή του Πάνθεον, την Κυριακή 3/12 στις 17.30 το απόγευμα, το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου παρουσιάζει την παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη». Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Στο Πάνθεον, θα παρουσιαστεί και η αξιόλογη θεατρική παράσταση «Ξεχωριστή Μέρα» που είχαν παίξει στο σινεμά οι Λόρεν και Μαστρογιάννι. Στην παράσταση που θα παιχθεί το Σάββατο 2/12 στις 18.30 και στις 21.30 και την Κυριακή 3/12 στις 20.00 πρωταγωνιστεί το γοητευτικό ζευγάρι Σταύρος Ζαλμάς και Δήμητρα Ματσούκα.

Διαβάστε και αυτό:

Θεατρική παράσταση: "Μία Ξεχωριστή Μέρα"

Στο θέατρο Αγορά στην οδό Καραισκάκη, το Σάββατο, την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τετάρτη στις 20.30 παίζεται η νέα θεατρική παράσταση της ομάδας των Υποκριτών με τίτλο «Ιφιγένεια εν γένει…tragic» σε σκηνοθεσία του Μίλτου Παπλά. Παραστάσεις έως τις 4 Δεκεμβρίου 2017 (με πιθανή παράταση).

Διαβάστε επίσης:

ME «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ...TRAGIC» ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ "ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ"

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας τη Δευτέρα 4/12 στις 18.00, 20.15 και 22.30 προβάλλει στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων την αξιόλογη ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Ο Κονφορμίστας» παραγωγής του 1972 με την Στεφανία Σαντρέλι και τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν.

Διαβάστε ακόμα:

"Ο Κονφορμίστας" του Μπερτολούτσι τη Δευτέρα από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Για τους λάτρεις των εικαστικών στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη, φιλοξενείται η ατομική έκθεση του Ανδρέα Βούσουρα με τίτλο «Μικρό φορητό αρχείο προσωπικών εμμονών» που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017. Περιλαμβάνει κατασκευές και κολάζ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ CUBE Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΥΣΟΥΡΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΖ

Στα Παλαιά Λουτρά στη Δημ. Γούναρη και Νικήτα παρουσιάζεται έως τις 3 Δεκεμβρίου 2017, η έκθεση ζωγραφικής της Όλγας Νικολέρη με τίτλο «Ταξίδι με χρώματα».

Στο Royal – παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων αναμένεται την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου για μία live μουσική εμφάνιση η Γιώτα Νέγκα.

Στο Disco Room την Κυριακή 3/12 το βράδυ θα τραγουδήσει ο Πάνος Καλίδης, στις 5/12 θα εμφανιστούν οι Blues Antivirus και στις 6/12 οι Gadjo Dilo.

Ο Σύλλογος Νέων Καλλιτεχνών Πατρών παρουσιάζει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο Patras Palace το βιβλίο της Κεφαλονίτισσας συγγραφέως και ζωγράφου Πολύμνιας Πολλάτου –Βαγγελάτου με τίτλο «Και η ζωή επιμένει να συνεχίζεται». Μεταξύ των ομιλητών οι δημοσιογράφοι Άντυ Μπακοπούλου και Χρυσή Κοσμάτου.

Η θεατρική ομάδα «ΤΕΧΝΗ_τες» του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστίου Πατρών «Η Δράση» παρουσιάζει τη «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Αντίμετρο, στην οδό Φαβιέρου 5, στην Πάτρα. Τα σαββατοκύριακα 2 και 3/12 και 9 και 10/12 καθώς και την Παρασκευή 8/12 στις 20:30.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» στο θέατρο Αντίμετρο

Να μην παραλείψουμε και την ομαδική έκθεση « Το εξοχικό μας στην Ουτοπία» στην Αγορά Αργύρη με τη συμμετοχή 99 εικαστικών, αρχιτεκτόνων, φωτογράφων, κ.α. Έως τις 15/12.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από την παράσταση "Fuente Ovejuna" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Σκηνή από την παράσταση "Fuente Ove...

Σκηνή από την παράσταση "Fuente Ovejuna" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture