Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επιμελητήριο Αχαΐας: Πρόσκληση Ρώρου σε διάλογο, με δέκα ερωτήματα

Επιμελητήριο Αχαΐας: Πρόσκληση Ρώρου σε ...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι προτείνει η επιμελητηριακή παράταξη Ενωτική Παρέμβαση

Πρόσκληση για τη διεξαγωγή δημόσιου διαλόγου όλων των υποψηφίων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, απεύθυνε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωτική Παρέμβαση» Γιώργος Ρώρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στην έδρα του φορέα στην Πάτρα. Η συνέντευξη ήταν εφ’ όλης της ύλης ενόψει της εκλογικής διαδικασίας στο Επιμελητήριο (9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2017) και σε αυτή συμμετείχαν οι υποψήφιοι Κώστας Βουκελάτος, Γιάννης Τζερμπίνος, Γιώργος Βαγενάς και Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Ο κ. Ρώρος προτείνει τη διεξαγωγή debate την Τετάρτη 3/12/2017 στο Επιμελητήριο Αχαΐας με δημοσιογράφους από τα ΜΜΕ που έχουν εκδηλώσει έως σήμερα το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία και καλεί τους συνυποψήφιους του, των άλλων παρατάξεων, να απαντήσουν δημόσια εάν δέχονται την πρόταση.

Δέκα ερωτήματα

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Ρώρος απεύθυνε δέκα ερωτήματα προς τις παρατάξεις Μαρλαφέκα και Κρίκη, οι οποίες όπως υπογράμμισε «μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ένα». Μάλιστα, σε άλλο σημείο τη παρέμβασής του ο κ. Ρώρος κάλεσε τους επιμελητηριακούς συμβούλους που τώρα είναι υποψήφιοι με την παράταξη Κρίκη να εξηγήσουν «γιατί μέχρι τον Σεπτέμβρη τα ψήφιζαν όλα όσα έφερνε ο Μαρλαφέκας και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι διαφωνούν». Όσο για το επίπεδο του δημόσιου προεκλογικού διαλόγου έκανε λόγο για «ανούσιες κοκορομαχίες» που «πετούν την μπάλα στην εξέδρα» καθώς δεν ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα που είναι θηλιά στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «δεν είμαστε ουρανοκατέβατοι» και πως η «Ενωτική Παρέμβαση» ήταν, είναι και θα είναι παρούσα στα του Επιμελητηρίου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Αχαΐας.

Τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Ρώρος έχουν ως εξής:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνδυασμοί, που με ολοσέλιδα δημοσιεύματα προτείνουν νέες δήθεν ιδέες για διαφάνεια κλπ, ανοίγουν θύρες ανοικτές γιατί πολλά από όσα υπόσχονται τα περιλαμβάνει ο νέος Νόμος. Ας τον διαβάσουν.

Ας απαντήσουν σε πιο απλά θέματα:

1.Πόσες φορές συνεδρίασαν τα τμήματα του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια των 6 ετών; Καμία φορά.

2.Γιατί δεν απαντούν για την Κυριακάτικη αργία; Θέλουν προφανώς πλήρη απελευθέρωση γιατί «πιέζονται» από αυτούς που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά τους («μεγάλες επιχειρήσεις», ψευτοπρόεδρος Συλλόγου χωρίς εκλογές κλπ).

3.Πόσες φορές έφερε η πλειοψηφία που απαρτιζόταν από τους δύο στο Επιμελητήριο, τα θέματα: βιομηχανική ζώνη, φορολογικό κ.ά;

4.Γιατί φλέρταραν με την πρόταση Βαρβιτσιώτη τον Δεκέμβριο του 2013 να αποδεχτούμε τα 250μ παραλιακού μετώπου (Γούναρη – Αγ. Νικολάου);

5.Γιατί θέλησαν το Επιμελητήριο να πάρει θέση στο πολιτικό ζήτημα τον Ιούλιο του 2015 για το «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ», παραβιάζοντας την αυτονομία του;

6.Γιατί δεν δημιουργήθηκαν γραφεία υποστήριξης των Μελών μας για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, «κόκκινα» δάνεια, ασφαλιστικό κ.ά. ;

7.Πότε θυμήθηκαν τους πλειστηριασμούς; Ποια ήταν η παρουσία τους; Παραμονές εκλογών;

8.Ποια η θέση τους για της Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα;

9.Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας απουσίαζαν συνεχώς από τα ΔΣ με αποτέλεσμα η απαρτία να επιτυγχάνεται με τους συμβούλους της μειοψηφίας; Ανεβλήθησαν συνεδριάσεις;

10.Οι μελέτες που εκπονήθηκαν ήρθαν στο ΔΣ προς αξιολόγηση και ενημέρωση των μελών;

Προφανώς, με τις άδοξες κοκορομαχίες και τους ολοσέλιδους μονολόγους προσπαθούν να καλύψουν την κενότητα θέσεων, στρατηγικής και οράματος.»

15.000 επιχειρήσεις εκτός Επιμελητηρίου

Από την πλευρά του ο επιμελητηριακός σύμβουλος Κώστας Βουκελάτος, στάθηκε στο γεγονός ότι 15.000 επιχειρήσεις, κυρίως ατομικές, δεν συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες καθώς όπως είπε δεν ενημερώθηκαν να έγκαιρα πως άλλαξε ο νόμος και η συνδρομή στο Επιμελητήριο δεν είναι υποχρεωτική.

Ο κ. Βουκελάτος, κάνοντας έναν απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης και της στάσης της «Ενωτικής Παρέμβασης», υπογράμμισε ότι η πλειοψηφία λειτούργησε ως «κλειστό κύκλωμα» και πως οι προτάσεις που έγιναν από τον συνδυασμό «βρήκαν τοίχο». Ωστόσο, ο κ. Ρώρος σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, σημείωσε πως η λειτουργία του Επιμελητηρίου αναβαθμίστηκε τα τελευταία χρόνια και ότι έγινε διάλογος.

Ο Κώστας Βουκελάτος τόνισε πάντως, ότι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουν στο Επιμελητήριο οι 15.000 επιχειρηματίες που σήμερα είναι εκτός, είναι να παρέχει το Επιμελητήριο υπηρεσίες που σήμερα δεν το κάνει.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Γιώργου Βαγενά, ο οποίος τόνισε πως «εμείς γνωρίζουμε τα προβλήματα και ποιες λύσεις πρέπει να δοθούν», για να προσθέσει πως: «Δεν ανακαλύψαμε σήμερα τι βασανίζει τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες». Αυτή είναι κατά τον κ. Βαγενά και η βασική διαφορά της «Ενωτικής Παρέμβασης» από τις άλλες παρατάξεις του Επιμελητηρίου.

«Εγκαταλειμμένη η ΒΙΠΕ»

Στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, στάθηκε ο Γιάννης Τζερμπίνος, ο οποίος είναι και μέλος του ΣΕΒΙΠΕ. Όπως τόνισε η Βιομηχανική Ζώνη είναι εγκαταλειμμένη από την Πολιτεία και το Επιμελητήριο Αχαΐας «δεν έχει δώσει τίποτα», για να προσθέσει πως ό,τι γίνεται, γίνεται από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Υποστήριξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαφειρόπουλος, στάθηκε στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού και του ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων, δυο ζητημάτων που ταλανίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κ. Ζαφειρόπουλος ζήτησε να υπάρξει υποστήριξη των επιχειρηματιών από το Επιμελητήριο με τη συνδρομή τεχνοκρατών για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, όπως και πίεση εκ μέρους του φορέα προς την Πολιτεία για το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά