Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη και ο Καραγκιόζης του σήμερα - Πήγαμε στις πρόβες της μουσικοθεατρικής παράστασης - ΒΙΝΤΕΟ

Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη και ο Κ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δείτε όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου

Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη» του Γιώργου Βούκανου, παιγμένα από το Θέατρο Σκιών του Πατρινού Κώστα Μακρή, σε κείμενα και στίχους της Μαίρης Βούκανου, θα παρουσιαστεί στις 3, 10, 16 & 17 Δεκεμβρίου 2017, στον Πολυχώρο Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η ομάδα των καλλιτεχνών παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο στέκι του Καραγκιόζη στην οδό Γερμανού, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε ζωντανά και πρόβα, με την ορχήστρα αλλά και το Κώστα Μακρή να παίζει Καραγκιόζη.

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Μια Πρωτότυπη Μουσικοθεατρική Παράσταση για Παιδιά βασισμένη στα διηγήματά του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη με τίτλο «Σήμερον, Καραγκιόζης θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μέσα στο Δεκέμβριο!

Η παράσταση θα παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής και μετά στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα. Το έργο παρουσιάζει τις ιστορίες 4 Χριστουγεννιάτικων Διηγημάτων μέσα από το θέατρο σκιών και την ματιά ενός αγαπητού και γνήσιου καραγκιοζοπαίχτη, του Κώστα Μακρή.

Το έργο αποτελείται από τέσσερα μέρη όπου στο καθένα από αυτά παρουσιάζονται τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη. Με τα διηγήματα αυτά και τα τραγούδια της παράστασης τα παιδιά βλέπουν την ιστορία και το ηθογράφημα μιας Ελλάδας του χθες και αναγνωρίζουν το σήμερα.

Με συνδετικούς κρίκους την μουσική, το τραγούδι, το λόγο και την εικόνα η παράσταση εξελίσσεται ώστε να λειτουργεί σαν μια διαδρομή στην ιστορία, όπου ήχος, τραγούδι και εικόνα αλληλοσυμπληρώνουν τη δράση, πίσω από το λευκό πανί του Κώστα Μακρή και της ομάδας του.

Ερμηνεύουν οι Γεράσιμος Γεννατάς και Άντα Αθανασοπούλου. Την παράσταση θα συνοδεύσει η Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Π. Δήμου Μεσολογγίου υπό την διεύθυνση του Σπύρου Χολέβα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture