Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Με πολιτικά μηνύματα η ταινία "Αυτή η Γη είναι δική μας" που πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Με πολιτικά μηνύματα η ταινία "Αυτή...

Ακολουθεί στις 27/11 το φιλμ Στέφαν Τσβάιχ, Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη»

Επίκαιρα πολιτικά μηνύματα για τη σύγχρονη κατάσταση στην Ευρώπη και δη στην Γαλλία – σύμβολο άλλοτε της ελευθερίας, προόδου και δικαιοσύνης όπου ωστόσο έφτασε να διεκδικήσει την Προεδρία, η Μαρί Λε Πεν ως εκπρόσωπος ενός εθνικοπατριωτικού μετώπου (θεωρώντας μάλιστα τον εαυτό της και το κόμμα της συνεχιστές της πολιτικής του Ντε Γκωλ!) είχε η Γαλλοβελγική ταινία «Chez nous – Αυτή η Γη είναι δική μας» που πρόβαλλε η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας τη Δευτέρα 20/11/2017 στην αίθουσα 3 των Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε.

Τολμηρή θεματικά η ταινία καθώς η εκ των βασικών χαρακτήρων της δεν ήταν άλλη από μία ηθοποιό που υποδυόταν μία αντίστοιχη Λε Πεν και ενδιαφέρον το μήνυμα ότι μία νεαρή νοσοκόμα, μητέρα δύο μικρών παιδιών μπλέκει αθώα με την πολιτική μην κατανοώντας τα «βρώμικα» και καμουφλαρισμένα παιχνίδια του συνδυασμού που την βάζει μπροστά για να «τσακώσει» ψήφους. Την ίδια ώρα η Πολίν (στο ρόλο η Εμιλί Ντεκέν) έχει μπλέξει ερωτικά μ’ έναν άνδρα (στο ρόλο ο Γκιγιόμ Γκουί) που η αληθινή του ταυτότητα θα αποτελέσει για την ίδια μία τελικώς δυσάρεστη έκπληξη.

Κινηματογραφικά το φιλμ του Λουκά Μπελβό από την Namur του Βελγίου δεν θα λέγαμε ότι είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και σε κάποια σημεία μάλλον κούραζε, ωστόσο είχε ένα κοινωνικοπολιτικό θέμα απόλυτα δυνατό μπροστά στο οποίο δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε μιας και αφορά όλους τους σύγχρονους Ευρωπαίους πολίτες της κρίσης.

Επίσης υπήρξαν και κάποιες σκηνές χιούμορ που αφορούσαν στην καμπάνια της υποψήφιας δημάρχου αλλά και σκηνές βίας κατά μεταναστών.

Για την προσεχή Δευτέρα 27/11/2017 η Λέσχη θα προβάλλει ένα φιλμ από την Αυστρία, το «Στέφαν Τσβάιχ, Αποχαιρετισμός στην Ευρώπη» με τον Γιόζεφ Χάντερ στο ρόλο του σπουδαίου λογοτέχνη που θεωρείται και ο σημαντικότερος Αυστριακός συγγραφέας όλων των εποχών. Η συγκεκριμένη ταινία ήταν και η επίσημη υποβολή της χώρας για το περσινό Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture