Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Μιλώντας για την Τέχνη, τον Πολιτισμό, τη Δημιουργική Γραφή... με τον Θάνο Μικρούτσικο»

Κυκλοφόρησε το βιβλίο «Μιλώντας για την ...

Από τις εκδόσεις Πατάκη

Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Μιλώντας για την Τέχνη, τον Πολιτισμό, τη Δημιουργική Γραφή... με τον Θάνο Μικρούτσικο», το οποίο υπογράφουν ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος (καθηγητές και οι δύο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας).

Όπως αναφέρει το περιοδικό Αθηνόραμα, ο τίτλος είναι αρκετά σαφής για να μας προϊδεάσει για μια εις βάθος προσέγγιση και συζήτηση ουσίας σε γενικά και ειδικά θέματα πολιτισμού, που δεν αφορούν βεβαίως μόνο στη μουσική ή την τραγουδοποιία αλλά επεκτείνονται σε θέματα ιδεολογίας, ηθικής, αισθητικής, πολιτικής, κοινωνίας κ.α., καθώς όλα αυτά αλληλοσυνδέονται και, τελικά, ορίζουν ποικιλοτρόπως τα μεγέθη της ζωής και της καθημερινότητάς μας πέρα από τις (αναπόφευκτες) αγοραίες τους διαστάσεις.

Όσοι έχουν συνομιλήσει, έστω και λίγο, με τον Θάνο Μικρούτσικο ή έχουν διαβάσει κείμενα και συνεντεύξεις του, έχουν αντιληφθεί τα μεγέθη της σκέψης του και τις πολλαπλές κατευθύνσεις στις οποίες αυτή κινείται πράγμα που, από χέρι, μας δίνει αποτέλεσμα απολαυστικό!

Με υλικό, λοιπόν, πολύωρες συζητήσεις με τον συνθέτη να αποτελεί και να δίνει βάση για μεταπτυχιακές έρευνες στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, οι συγγραφείς-καθηγητές που είναι και λογοτέχνες-ποιητές, με γνωστικά όπλα τους την πολιτισμική ανάλυση και την δημιουργική γραφή, μας δίνουν ένα βιβλίο που, πέρα από ακαδημαϊκό σύγγραμμα προσφέρει τροφή για να μπούμε σε ένα «ολιστικό σύμπαν» που δεν είναι μόνο χαρακτηριστικό του δημιουργού / καλλιτέχνη Θάνου Μικρούτσικου αλλά και διαρκής στόχος του σύγχρονου σκεπτόμενου και δημιουργικού ανθρώπου, γενικότερα, αναφέρει το Αθηνόραμα.

Στις 150 σελίδες του βιβλίου, ο Νίκος Φωτόπουλος και ο Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος μας δίνουν μια «αντίστιξη» με τις (ή στις) θέσεις του Μικρούτσικου που για τον αναγνώστη γίνεται σε πολλά σημεία δημιουργική... «φούγκα» καθώς τον προτρέπουν να ανοίξει βιβλία, να ανατρέξει σε δίσκους, να θυμηθεί πράγματα και, τελικά, να απολαύσει σε μακρά διάρκεια ένα βιβλίο που τιμά τον σκεπτόμενο νου και την αισθητική του.

*Ο Πατρινός Θάνος Μικρούτσικος υπογράφει και τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης «Fuente Ovejuna» που ανεβαίνει και πάλι από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture