Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 18-19/11

H ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚ...

Ξεχωρίζει η αναμετάδοση της όπερας "Ο Εξολοθρευτής Άγγελος"

Η πολιτιστική ατζέντα του σαββατοκύριακου 18 και 19/11/2017 και των αρχών της νέας εβδομάδας στην Πάτρα περιλαμβάνει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, τόσο μουσικά όσο και θεατρικά και κινηματογραφικά.

Το thebest.gr τα συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει εν συντομία:

Στη σκηνή του Δημοτικού Θέατρο Απόλλων αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το προσεχές Σάββατο 25/11 στις 21.30 η παράσταση «Fuente Ovejuna - Η πηγή των Αμνών» με τον Τάκη Χρυσικάκο, σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, που είναι η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για τη χειμερινή σαιζόν 2017-2018.

Στο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων παίζεται τo Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή 19/11 στις 20.00 η αξιόλογη θεατρική παράσταση «Κάτοικος Πατρών» που έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο του συμπολίτη συγγραφέα και πολιτικού μηχανικού Βασίλη Χριστόπουλου, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Γεωργαλά.

Διαβάστε επίσης:

"ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ

Στο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου το Σάββατο 18/11 στις 21.30 παίζεται η παράσταση «Cabaret 17» εμπνευσμένη από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, μ’ ένα θίασο νέων επαγγελματιών ηθοποιών, απόφοιτων της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Θα παιχθεί και στις 23, 24 και 25/11.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΡΩΤΑΣ, ΒΙΑ, ΚΡΑΣΙ, ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ACT AΠΟ 26/10 Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "CABARET17"

Ακόμα στο act κάθε Κυριακή στις 18.00, έως 31 Δεκεμβρίου 2017 παρουσιάζεται η πρωτότυπη παράσταση με κούκλες, για παιδιά «Μία Φλόγα στη σκοτεινούπολη».

Στο Επίκεντρο+ στην οδό Αγ. Διονυσίου για τα παιδιά την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι παίζεται η θεατρική παράσταση «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει» του Λάκη Κουρετζή, σε σκηνοθεσία του Μίλτου Νίκα.

Στο Επίκεντρο+  επέστρεψε η παράσταση «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Ζωρζ Φευντώ σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα. Το Σάββατο 18/11 στις 21.15 και την Κυριακή 19/11 στις 20.00.

Θα παιχθεί και στις 23-26/11/2017.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Πρεμιέρα για το "Ψύλλοι στ΄αυτιά" στο Επίκεντρο+

Στις Γραμμές ΤέΧνης στην Μαιζώνος 271 μετά την Παπαφλέσσα ξεκίνησε η παρουσίαση του έργου «Οι Παγιδευτές» του Γιώργου Σκούρτη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Κόκκαλη. Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30 και την Κυριακή στις 20.30.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: Αναβάλλεται για τις 16 Νοεμβρίου η παράσταση "Παγιδευτές"

Στην κεντρική σκηνή του Πάνθεον, την Κυριακή 19/11 στις 11.30 το πρωί και στις 17.30 το Μικρό Θέατρο Λάρισας θα παρουσιάσει την παιδική παράσταση «Ο τετραγωνοπαντελόνης & η διάσωση του βυθού». Στην προπώληση τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ και στο ταμείο 9 ευρώ.

Στο θέατρο Αγορά στην οδό Καραισκάκη, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 20/11 στις 20.30 παίζεται η νέα θεατρική παράσταση της ομάδας των Υποκριτών με τίτλο «Ιφιγένεια εν γένει…tragic» σε σκηνοθεσία του Μίλτου Παπλά. Το έργο παίζεται και Τετάρτη στις 20.30. Παραστάσεις έως τις 4 Δεκεμβρίου 2017.

Διαβάστε επίσης:

ME «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ...TRAGIC» ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ "ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ"

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας τη Δευτέρα 20/11 στις 18.00, 20.15 και 22.30 προβάλλει στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, στην Ακτή Δυμαίων την αξιόλογη κοινωνική ταινία «Chez nous – Αυτή η Γη είναι δική μας» σε σκηνοθεσία του Βέλγου Λουκά Μπελβό. Πρόκειται για μία «ριψοκίνδυνη» κοινωνική ταινία παραγωγής 2017.

Διαβάστε ακόμα:

Πάτρα: "Αυτή η γη είναι δική μας" από την Κινηματογραφική Λέσχη

Η Κινηματογραφική Λέσχη το Σάββατο 18/11 στις 19.55 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο συνδιοργανώνει την live αναμετάδοση της παράστασης όπερας της MET της Ν. Υόρκης, «Ο Εξολοθρευτής Άγγελος» σε διεύθυνση ορχήστρας του Thomas Ades και λιμπρέτο/σκηνοθεσία Tom Cairns. Βασίζεται στην γνωστή ταινία του Μπουνιουέλ.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η ΟΠΕΡΑ "Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ" ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ

Για τους λάτρεις των εικαστικών στην γκαλερί Cube στην οδό Μιαούλη, φιλοξενείται η ατομική έκθεση του Ανδρέα Βούσουρα με τίτλο «Μικρό φορητό αρχείο προσωπικών εμμονών» που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017. Περιλαμβάνει κατασκευές και κολάζ.

Διαβάστε επίσης:

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ CUBE Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΥΣΟΥΡΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΑΖ

Στα Παλαιά Λουτρά στη Δημ. Γούναρη και Νικήτα παρουσιάζεται έως τις 26 Νοεμβρίου 2017, έκθεση με έργα του παραστατικού Πατρινού ζωγράφου και αγιογράφου Κωνσταντίνου Μηνά. Τίτλος της συγκεκριμένης έκθεσης με τα «στοχαστικά» έργα, «Το κατά εαυτό».

Στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2017, φιλοξενείται η έκθεση «Τρία Βυζαντινά μνημεία της Αχαΐας – Αποκατάσταση & ανάδειξη». Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ" ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2017

Το Διορθόδοξο συνέδριο «Ευρήκαμεν τον Μεσσία» στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2017 ολοκληρώνεται με gala κλασικής μουσικής στις 19.00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμμετοχή 3 λυρικών ερμηνευτών από το εξωτερικό και του σολίστ στο πιάνου Παναγιώτη Γώγου.

Την Κυριακή 19/11 στις 18.00 στο νέο ιερό ναό Αγίου Ανδρέου συναυλία στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων, με τίτλο «Ανδρέαν Μέλπω». Την ακολουθία του υμνογράφου Ηλία Μπογδανόπουλου θα αποδώσει η γυναικεία Βυζαντινή χορωδία Πανύμνητος. Διεύθυνση: Αφροδίτη Χρυσανθακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Την Κυριακή το απόγευμα η συναυλία της γυναικείας Βυζαντινής χορωδίας Πανύμνητος

Επίσης στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας θα λάβει χώρα την Κυριακή 19/11 η εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται σε παιδιά 6-10 ετών, με θέμα τους άθλους του ημίθεου Ηρακλή. Από τις 11 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι.

Την Τρίτη 21/11 στις 22.00 στο Royal – παλιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων η μουσική παράσταση «Ο Γκάτσος που αγάπησα» με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη και τον Μανώλη Μητσιά.

Διαβάστε ακόμα:

«Ο Γκάτσος που αγάπησα» έρχεται στο Royal

Στο Disco Room την Κυριακή 19/11 το βράδυ live μουσική εμφάνιση του νέου λαικού ερμηνευτή Χρήστου Μενιδιάτη.

Ακόμα στο Apotheosis στην Ηρώων Πολυτεχνείου την Κυριακή 19/11 μετά τις 20.00 οι Θωμαή Απέργη και ο Γιώργος Λιανός.

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον επιστρέφει στις 22/11 στις 21.45 ο Γυμνός Οφθαλμός του Νίκου Καββαδία με μία προβολή αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Αδαλόπουλου. Θα παιχθεί το ιδιαίτερο φιλμ «Ποίηση χωρίς τέλος» του Χιλιανού Αλεχάντρο Χοδορόφσκι.

Διαβάστε επίσης:

Αφιερωμένη στο Γιάννη Αδαλόπουλο η επόμενη προβολή του Γυμνού Οφθαλμού

Στο Περί σκιών στην οδό Νόρμαν απέναντι από το ναό Αγ. Διονυσίου ο Χρήστος Πατρινός θα παρουσιάσει το Σάββατο στις 18.00 και την Κυριακή 19/11 στις 12 το μεσημέρι και στις 18.00 την παράσταση «Ο Καραγκιόζης & οι φτερωτοί δεινόσαυροι».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ο θίασος της παράστασης "Ψύλλοι στ' αυτιά".

Ο θίασος της παράστασης "Ψύλλοι στ'...

Ο θίασος της παράστασης "Ψύλλοι στ' αυτιά".

"Κάτοικος Πατρών" στο Λιθογραφείον.

"Κάτοικος Πατρών" στο Λιθογραφείον.

"Κάτοικος Πατρών" στο Λιθογραφείον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture