Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Ο Εξολοθρευτής Άγγελος" στην πρεμιέρα της νέας παραγωγής της Metropolitan Opera σε ζωντανή μετάδοση στην Πάτρα το Σάββατο

"Ο Εξολοθρευτής Άγγελος" στην ...

Στις 19.55

Συνεχίζεται στην Πάτρα (και σε 13 ακόμη πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο) το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD», με τη νέα όπερα «Ο Εξολοθρευτής Άγγελος»  στην πρεμιέρα της καθηλωτικής αυτής νέας παραγωγής της ΜΕΤ.

Βασίζεται στο σενάριο του Luis Buñuel και του Luis Alcoriza για τη βραβευμένη ομώνυμη ταινία του Buñuel του 1962 και αποτελεί μια συμπαραγωγή των κολοσσών της σύγχρονης λυρικής τέχνης, της Metropolitan Opera, της Royal Opera House, του Royal Danish Theatre και του Salzburg Festival.  Η πλοκή είναι σουρεαλιστική όπου οι καλεσμένοι ενός γιορτινού δείπνου σταδιακά ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να το εγκαταλείψουν παραμένοντας αέναα φυλακισμένοι σε αυτό.

Η διανομή περιλαμβάνει μια σειρά νέων πρωταγωνιστών, ενώ στη θέση του μαέστρου είναι ο ίδιος ο συνθέτης Thomas Ades.

Μια συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας με τον Όμιλο Αντέννα.

"Ο Εξολοθρευτής Άγγελος" θα παρουσιαστεί στην Πάτρα το Σάββατο 18.11.2017 στις 19.55 σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Υόρκη.

Διεύθυνση Ορχήστρας: Thomas Adès

Σκηνοθεσία: Tom Cairns

Λιμπρέτο: Tom Cairns, σε συνεργασία με τον συνθέτη

Σκηνικά-Κοστούμια: Hildegard Bechtler

Φωτισμοί: Jon Clark

Προβολές: Finn Ross

Διανομή: Audrey Luna (Λετίσια Μαϊνάρ), Amanda Echalaz (Λουσία ντε Νόμπιλε), Sally Matthews (Σίλβια ντε Άβιλα), Sophie Bevan (Μπεατρίς), Alice Coote (Λεονόρα Πάλμα), Christine Rice (Μπλάνκα Ντελγκάντο), Iestyn Davies (Φραντσίσκο ντε Άβιλα), Joseph Kaiser (Εντμούντο ντε Νόμπιλε), Frédéric Antoun (Ραούλ Γιεμπένες),

David Portillo (Εντουάρντο), David Adam Moore (Συντ. Αλβάρο Γκόμεζ), Rod Gilfry (Αλμπέρτο Ροκ), Kevin Burdette  (Σενιόρ Ράσελ), Christian Van Horn (Χούλιο),  John Tomlinson (Δρ. Κάρλος Κόντε).

Υπότιτλοι: Ελληνικοί/Αγγλικοί

Διάρκεια: 2 ώρες και 27΄(με διάλειμμα 30΄)

 

Ο Εξολοθρευτής Άγγελος κάνει πρεμιέρα στη Met υπό τη διεύθυνση του συνθέτη Thomas Adès. Η όπερα του 2016 που παρήγγειλε η Met και ερμηνεύτηκε στα αγγλικά, βασίζεται στο σενάριο του Luis Buñuel και του Luis Alcoriza για τη βραβευμένη ταινία του Buñuel. Σε σκηνοθεσία του λιμπρετίστα Tom Cairns, η διανομή περιλαμβάνει την Audrey Luna ως Λετίσια Μαϊνάρ, την Amanda Echalaz ως Λουσία ντε Νόμπιλε, τη Sally Matthews ως Σίλβια ντε Άβιλα και τη Sophie Bevan ως Μπεατρίς, αμφότερες πρωτοεμφανιζόμενες στη Met debuts, την Alice Coote ως Λεονόρα Πάλμα, την Christine Rice ως Μπλάνκα Ντελγκάντο, τον Iestyn Davies ως Φρανσίσκο ντε Άβιλα, τον Joseph Kaiser ως Εντμούντο ντε Νόμπιλε, τον Frédéric Antoun στο ντεμπούτο του στη Met ως Ραούλ Γιεμπένες, τον David Portillo ως Εντμούντο, τον David Adam Moore στο ντεμπούτο του στη Met ως Συνταγματάρχης Άλβαρο Γκόμες, τον Rod Gilfry ως Αλμπέρτο Ροκ, τον Kevin Burdette ως Σενιόρ Ράσελ, τον Christian Van Horn ως Χούλιο και τον John Tomlinson ως Δρ. Κάρλος Κόντε. Ο Εξολοθρευτής Άγγελος είναι από κοινού παραγγελία και συμπαραγωγή με την Royal Opera House, Covent Garden, το Royal Danish Theatre και το Salzburg Festival, όπου και έκανε πρεμιέρα το 2016.

 

………………………………………

Η όπερα αποτελεί συμπαραγωγή της Μετροπόλιταν με το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ (όπου έκανε θριαμβευτική πρεμιέρα το καλοκαίρι του 2016), τη Βασιλική Οπερα του Λονδίνου (όπου παρουσιάστηκε με εξίσου μεγάλη επιτυχία την άνοιξη του 2017) και τη Βασιλική Οπερα της Δανίας. Οι κριτικές μιλούν για την καλύτερη, μέχρι τούδε, όπερα του 46χρονου Αντές, ένα πραγματικά συγκλονιστικό επίτευγμα, γεγονός που εντείνει τον πολυαναμενόμενο χαρακτήρα της αμερικανικής πρεμιέρας, η οποία θα δοθεί υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη και σε σκηνοθεσία του λιμπρετίστα Τομς Κερνς. Σύμφωνα με τις κριτικές, η όπερα κάθε άλλο παρά προσφέρει εύκολες απαντήσεις στα σκοτεινά αινίγματα της ταινίας. Βάσει της υπόθεσης, οι καλεσμένοι σε κάποιο αριστοκρατικό δείπνο μεταφέρονται στο σαλόνι από το οποίο, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, είναι αδύνατον να εξέλθουν. Ο εγκλεισμός τους, στο διάστημα των επόμενων ημερών, οδηγεί στην απώλεια της αξιοπρέπειάς τους και στην υποταγή στα ένστικτά τους.

 

Στην επιτυχία της όπερας συμβάλλει το γεγονός ότι ο συνθέτης καταφέρνει να προσθέσει την απαραίτητη ποίηση και το ψυχολογικό βάθος στην ιστορία. Εκεί που οι χαρακτήρες του Μπουνιουέλ μοιάζει κάποια στιγμή δύσκολο να ξεχωρίσουν, ο Αντές καταφέρνει να τους ξεχωρίσει απόλυτα φωτίζοντας την προσωπικότητα του καθενός. Ο μουσικός κόσμος που «χτίζει» ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρων: άρπα, κιθάρα, καμπάνες, πνευστά, βιεννέζικα βαλς και ένα «βασανιστικό» ρέκβιεμ στο τέλος δημιουργούν έναν δυναμικό, πολύχρωμο καμβά. Άριες και ντουέτα εμβαθύνουν τη συγκέντρωση στους χαρακτήρες και τις εμμονές τους...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture