Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η κοινωνική, πολεμική ταινία "Εντός Ορίων" μετά το Φεστιβάλ του Βερολίνου στη Θεσσαλονίκη

Η κοινωνική, πολεμική ταινία "Εντός...

Το φιλμ θα παιχθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 20:15 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας

Η ταινία «Εντός Ορίων – Insyriated» που τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο Πανόραμα του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, επιλέχθηκε να προβληθεί στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες του 58ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης που είναι σε εξέλιξη.

Πιο συγκεκριμένα το αξιόλογο φιλμ θα παιχθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στις 20:15  στην αίθουσα Παύλος Ζάννας  | ID: 726.

Πόσα θα θυσίαζες για να σώσεις την οικογένειά σου;

Ένας εκούσιος περιορισμός κατ' οίκον και μία σύγχρονη εκδοχή του ελεύθερου - πολιορκημένου ανθρώπου.

Σύνοψη: Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, στη Δαμασκό γίνεται καταφύγιο για τη νοικοκυρά του σπιτιού και τα παιδιά της, τον φίλο μιας από τις κόρες της, τον πεθερό της, την οικογένεια μιας γειτόνισσας, και μια οικιακή βοηθό. Όταν στον έξω κόσμο πέφτουν βόμβες και οι δρόμοι γεμίζουν ελεύθερους σκοπευτές, η μικρή αυτή κοινωνία προσπαθεί να κρατηθεί όρθια ακολουθώντας τη ρουτίνα της.

Οι περίτεχνες κινήσεις της κάμερας μεταμορφώνουν αυτό το μάλλον θεατρικό σκηνικό σε μια αποτρόπαια, δαιδαλώδη αρένα, μέχρι την κορύφωση ενός ασφυκτικού δράματος που δεν μας επιτρέπει να αποστρέψουμε το βλέμμα από το κάδρο, όσο έντονα κι αν επιθυμούμε τη διαφυγή.

Η σκηνοθεσία της πολεμικής αυτής, δραματικής ταινίας είναι του 63χρονου Βέλγου σκηνοθέτη Philippe Van Leeuw και παίζουν οι Hiam Abbass, Husam Chadat, Diamand Bou Abboud, κ.α.

Το φιλμ αναμένεται να βγει στις Ελληνικές αίθουσες από την Danaos Films.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture