Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αγάπιος Τερζίδης: «Η επιδημική έξαρση της ιλαράς είναι αντιμετωπίσιμη»-ΒΙΝΤΕΟ

Αγάπιος Τερζίδης: «Η επιδημική έξαρση τη...
Μάτσας Ηλίας

Ο αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ βρέθηκε στην Πάτρα για το πρόγραμμα «Νοσοκομεία χωρίς Κάπνισμα»

Στην Πάτρα βρέθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ προκειμένου μαζί με τον διοικητή του ΓΝ Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» να μιλήσουν για το πρόγραμμα «Νοσοκομεία χωρίς Κάπνισμα», Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ο Αγάπιος Τερζίδης αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα των κρουσμάτων Ιλαράς και την καραντίνα που έχουν μπει περιοχές για το αίμα.

Η επιδημική έξαρση της Ιλαράς σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, οφείλεται αποκλειστικά στις ομάδες που δεν εμβολιάζονται και είναι αντιμετωπίσιμη. Ο εμβολιασμός όλων των ομάδων είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου, ενώ είναι ευκαιρία για την πάταξη του αντιεμβολιαστικού κινήματος μέσω της ενημέρωσης, όπως ανέφερε ο κ. Τερζίδης.

«Η Ιλαρά είναι μα επιδημική έξαρση που ακολούθησε την έξαρση από της γειτονικές χώρες της Ρουμανίας και της Ιταλίας. Υπάρχει στην Ευρώπη μια γενική αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Στη χώρα μας εμφανίστηκε πριν 4 μήνες, έχει πάρει διαστάσεις επιδημικής έξαρσης, τα κρούσματα δεν είναι πάνω από 300(πανελλαδικώς) αφορά συγκεκριμένες ομάδες που μένουν ανεμβολίαστες. Η προσπάθεια η δίκη μας είναι να την περιορίσουμε, από την μια πλευρά εμβολιάζοντας αυτές τις ομάδες πληθυσμού , που δεν έχουν πρόσβαση εύκολη στο σύστημα και από την άλλη μεριά να ανεβάσουμε την επαγρύπνηση των υγειονομικών και των πολιτών.

Δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται, και ίσως είναι και μια ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε όλοι για την αξία των εμβολιασμών, γιατί υπάρχει και το αντιμεβολιαστικό κίνημα. Όταν δεν εμβολιάζεσαι από επιλογή , προκαλείς ζητήματα δημόσιας υγείας.

Τα παιδιά της Αφρικής διψάνε για εμβόλια και εδώ συζητάμε αν θα πρέπει να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας, από μία ελιτίστικη προσέγγιση.

Η επιδημία της Ιλαράς είναι ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούμε και να δούμε τι έχουμε κερδίσει από τον εμβολιασμό και τι κινδυνεύουμε να χάσουμε.»

Σε διαδικασία επίλυσης βρίσκεται το ζήτημα της καραντίνας στην Αιμοδοσία λόγω των κρουσμάτων ελονοσίας, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

«Υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί τους οποίους προσπαθεί το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και ο Υπουργείο Υγείας, προσπαθεί και θα τα καταφέρει να αλλάξει την Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία, ώστε αν υπάρξει άλλη πρόβλεψη.

Εξαιτίας κάποιον κρουσμάτων ελονοσίας τον τελευταίο καιρό, που είναι περιορισμένα και τα ελέγχουμε, η νομοθεσία είναι αρκετά αυστηρή όσον αφορά την αιμοδοσία και μας έχει δυσκολέψει.

Είμαστε στη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος σε παγκόσμιο επίπεδο. Να υπάρξει μια δίκαιη ρύθμιση για να αντιμετωπιστεί η χώρα όπως πρέπει.

Έχει σποραδικά κρούσματα από συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού σε συγκεκριμένα σημεία της χώρα και αυτό δε δικαιολογεί την επιβολή τόσο αυστηρών μέτρων».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν τα κρούσματα Ιλαράς στη Δυτική Ελλάδα στα τέλη Οκτώβρη- Το προφίλ των ανθρώπων που νόσησαν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being