Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Κρίτων Φίλος: Εφόσον η διοίκηση του ΠΓΝΠ με εγκαλέσει ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, θα προσκομίσω τα στοιχεία

Κρίτων Φίλος: Εφόσον η διοίκηση του ΠΓΝΠ...

Ο καθηγητής μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την υπόθεση που είναι ανοικτή εδώ και 15 χρόνια

Με τον τίτλο «15 χρόνια στο... περίμενε για απονομή δικαιοσύνης» η «Εφημερίδα των Συντακτών» φιλοξενεί ρεπορτάζ για την υπόθεση του καθηγητή αναισθησιολογία, Κρίτων Φίλου. Ο κ. Φίλος μίλησε στην εφημερίδα για το θέμα και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τερζή, τονίζοντας ότι στοιχεία για τη θνησιμότητα στη ΜΕΘ του Ρίου θα τα προσκομίσει στοιχεία «εφόσον η διοίκηση του ΠΓΝΠ με εγκαλέσει ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα».

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης από την «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Ποια είναι η δική σας άποψη για τα γεγονότα που οδήγησαν στο κατηγορητήριο εναντίον σας; Κατά τη δική σας επιστημονική άποψη, για ποιον λόγο κατέληξε ο ασθενής το 2002 στη ΜΕΘ;

Ενόψει εκδίκασης της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό από το Εφετείο Πατρών, διατηρώ το δικαίωμα να εκθέσω τα γεγονότα αυτά καθώς και την επιστημονική μου άποψη ενώπιον των φυσικών μου δικαστών.

Σας επισημαίνω, βεβαίως, ότι μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει κάποια κλήση για τον προσδιορισμό του δικαστηρίου αυτού από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Πατρών, ενώ πρωτοδίκως έχω κριθεί αθώος με ευρεία πλειοψηφία (6-1).

Σε επιστολή σας μέσα από τη φυλακή το 2013 γράφατε πως «καταδικάστηκα λόγω του ιδιαίτερου μένους των συναδέλφων μου, που προτιμούν να ψευδομαρτυρήσουν για να με στείλουν φυλακή» και πως «μία από τις κατηγόρους μου ιατρούς ομολογεί τη σκευωρία εις βάρος μου, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι κίνητρό τους ήταν να εξασφαλίσουν τη διεύθυνση της κλινικής για να εγκαθιδρύσουν το παραμάγαζό τους, όπως τόσα αντίστοιχα παραμάγαζα έχετε δει να αποκαλύπτονται παντού στο ελληνικό κράτος τα τελευταία χρόνια από επίορκους υπαλλήλους στο βωμό του χρήματος». Πότε αντιληφθήκατε αυτό το μένος των συναδέλφων σας εις βάρος σας και πως στόχος τους ήταν να στήσουν «παραμάγαζο» στο νοσοκομείο; Γιατί δεν είχατε καταγγείλει νωρίτερα αυτές τις πρακτικές;

Αντιλήφθηκα αμέσως το μένος των καταγγελλόντων συναδέλφων.

Ομως οι πρακτικές παραμάγαζου δεν λύνονται απαραίτητα με καταγγελίες, αλλά με την τήρηση της νομιμότητας στον τομέα ευθύνης σου.

Οι πρόσφατες δηλώσεις σας για την απόδοση της ΜΕΘ στο Ρίο που έγιναν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» προκάλεσαν αντιδράσεις και την κατάθεση μήνυσης εις βάρος σας απ' τη διοίκηση του νοσοκομείου. Σε συμπληρωματική σας δήλωση αναφέρατε ότι κάποιοι διαστρέβλωσαν το νόημα όσων είπατε. Τελικά αυξήθηκε ή όχι η θνητότητα στη ΜΕΘ του Ρίου; Αν ναι, σε ποιο χρονικό διάστημα έλαβε χώρα η αύξηση; Βάσει ποιων στοιχείων θεωρείτε πως αυξήθηκε η θνητότητα στη ΜΕΘ;

Εφόσον η διοίκηση του ΠΓΝΠ με εγκαλέσει ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, θα προσκομίσω τα στοιχεία ενώπιον αυτού.

Το μόνο που μπορώ να σας επιβεβαιώσω είναι ότι από την 1/1/2013 μέχρι και την 10/11/2013 η θνησιμότητα ανήλθε σε ποσοστό 19% και για την ακρίβεια 19,52%.

Τα υπόλοιπα στοιχεία μπορείτε να τα αναζητήσετε από τους αρμοδίους.

Βεβαίως οφείλω να επισημάνω ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τον ίδιο ζήλο επεδείκνυε τότε και είμαι βέβαιος ότι συνέχισε να επιδεικνύει και μετά την απομάκρυνσή μου από το ΠΓΝΠ.

Διαβάστε επίσης:

Διοικητής ΠΓΝ Πατρών: Έχει δημιουργηθεί ένα "τείχος" απέναντι στον Κρίτωνα Φίλο... δύσκολο να επανέλθει

Ομόφωνο "Όχι" από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών στον Κρίτωνα Φίλο - Αναμένουν το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Πάτρα: Tον Μάρτιο του 2019 ο νέος δικαστικός γύρος για τον Κρίτωνα Φίλο - Ιατρικός Σύλλογος: Από το Πανεπιστήμιο θα εξαρτηθεί η επανεγγραφή του

H Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών προχωρά σε μήνυση κατά του Κρίτωνα Φίλου

Ε.Ι.Ν.Α.: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Κρίτωνα Φίλου για αναισθησιολόγους και ιατρικό προσωπικό ΜΕΘ

Κρίτων Φίλος κατά Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στις δηλώσεις του Κρίτωνα Φίλου για το προσωπικό της ΜΕΘ του ΠΓΝΠ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being