Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΠΟ 26/10 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ Ο ΤΖΟΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΪ ΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

ΑΠΟ 26/10 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ Ο ΤΖΟΡΤ...

Τίτλος της ταινίας «Suburbicon»

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, 56χρονος Αμερικανός σταρ Τζορτζ Κλούνεϊ, σκηνοθετεί μία νέα ταινία με τίτλο «Suburbicon», ένα σκοτεινό, crime πορτρέτο, μίας φαινομενικά ειδυλλιακής κοινότητας, σε σενάριο των Αδελφών Τζόελ και Ίθαν Κοέν.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα από την Odeon στις 26 Οκτωβρίου 2017 ταυτόχρονα με την έξοδο της στις ΗΠΑ και αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα στα Στερ Odeon entertainment, στη Βέσο Μάρε.

Καλώς ήρθατε στο ηλιόλουστο Suburbicon! Ένα προάστιο με χαρούμενες οικογένειες, ακριβώς στην καρδιά της Κεντρικής Αμερικής. Με τα οικονομικά σπίτια τους και το φροντισμένο γρασίδι στους κήπους τους, το Suburbicon είναι η απάντηση στο αμερικάνικο όνειρο του 1957. Αν και η οικογένεια Λοντζ είναι μία εκ των ακρογωνιαίων λίθων στη συγκεκριμένη κοινότητα, η ζωή τους ανατρέπεται ξαφνικά όταν μία επίθεση που δέχονται από αγνώστους μέσα στο σπίτι τους, επιφέρει τον τραγικό θάνατο της μητέρας του μικρού Νίκι.

Μία απρόβλεπτη και γεμάτη υποψίες διαδοχή από γεγονότα μπλέκει την οικογένεια σε έναν ιστό από προδοσίες, μοιχεία και εκβιασμούς.

Πιστοί στο κινηματογραφικό τους ύφος, οι αδελφοί Κοέν σχολιάζουν το κακό και το καλό της ανθρωπότητας, μέσα από τις πράξεις επιφανειακά καθημερινών ανθρώπων.

Σκηνοθεσία: Τζορτζ Κλούνεϊ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ματ Ντέιμον, Τζούλιαν Μουρ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζος Μπρόλιν, Μέγκαν Φέργκιουσον και ο Όσκαρ Άιζακ.

Ο γοητευτικός γκριζομάλλης Clooney έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 2002 με το φιλμ «Confessions of a Dangerous Mind» ενώ το 2005 σκηνοθέτησε, ήταν παραγωγός και πρωταγωνίστησε στο εξαιρετικό φιλμ με πολιτικές αποχρώσεις, «Good Night, and Good Luck». Το φιλμ εκείνο περιέγραφε την μονομαχία του διάσημου δημοσιογράφου της τηλεόρασης τη δεκαετία του 1950, Edward R. Murrow με τον πολυσυζητημένο Αμερικανό γερουσιαστή Joseph McCarthy.

Στα Όσκαρ του 2006  ο George Clooney προτάθηκε για καλύτερος σκηνοθέτης καθώς και στην κατηγορία του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου ενώ κέρδισε το Όσκαρ β’ ανδρικού για τον ρόλο του στην ταινία «Syriana».

*Το «Suburbicon» προβλήθηκε στην 74η Κινηματογραφική Μόστρα της Βενετίας όπου και παρέστη ο Κλούνει μαζί με την σύζυγο του Αμάλ Αλαμουντίν.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture