Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 13): Αντιδρομούνται όλοι οι δρόμοι της Πάτρας!

Αποκλειστικό (Νο 13): Αντιδρομούνται όλο...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Πέρα η Αγίου Ανδρέου, δώθε η Καραϊσκάκη, πέρα - δώθε η Αράτου

Το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Πάτρα, είναι πια προ των πυλών! Και αναμένεται, όπως αποκαλύπτει το thebest.gr να ξεκινήσει άμεσα αλλάζοντας μια για πάντα τη ζωή και τους ρυθμούς της πόλης, αφού θα αντιδρομηθούν όλοι οι δρόμοι!


Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι ήδη γνωστό, με τη διάνοιξη της Κανακάρη και την κατασκευή της Μίνι Περιμετρικής, που από λεπτό σε λεπτό (ή από τετράμηνο σε τετράμηνο, για να είμαστε πιο ακριβείς) ολοκληρώνονται, θα αντιδρομηθεί η Κορίνθου, που θα γίνει είσοδος και η Κανακάρη, που θα γίνει η έξοδος - προς βορρά- της πόλης.

Ομως δημιουργήθηκε ένα μικρό πρόβλημα. Οι δρόμοι της Πάτρας, είχαν εναλλάξ φορά: Ενας «πάει» - ένας «έρχεται». Η Οθωνος Αμαλίας έχει φορά προς Νότο, η Αγίου Ανδρέου προς βορρά κλπ. Τώρα με την αντιδρόμηση των Κορίνθου και Κανακάρη θα έχουμε δύο συνεχόμενους δρόμους να πηγαίνουν προς την πόλη (Μαιζώνος - Κορίνθου) και δύο προς τα έξω (Κανακάρη - Καραϊσκάκη).

Οι συγκοινωνιολόγοι που μελέτησαν το θέμα εκτίμησαν πως θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα. Τα συμπεράσματά τους παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος για την καλύτερη ποιότητα ζωής της πόλης ΤΜΣΑΤ («Τήρα Mη Σου Αντιδρομήσω Τίποτα») παρουσία εκπροσώπων του Δήμου, της Περιφέρειας, του ΟΛΠΑ, των ΕΛΤΑ, της Τηλεγραφικής Υπηρεσίας Ελλάδας, της Χωροφυλακής, της Τροχαίας, της Ιεράς Μητρόπολης και του Συλλόγου Μελών με Αντιδρομημένο φύλλο.

Αποφασίστηκε λοιπόν, για να συνεχίσει να έχει η Πάτρα μονόδρομους με φορά εναλλάξ, να αντιδρομηθούν και όλοι οι υπόλοιποι. Ετσι η Καραϊσκάκη θα «έρχεται», η Υψηλάντου θα έχει φορά προς βορρά, ομοίως και η Μαιζώνος, η Αγίου Ανδρέου προς τον Ναό, η Οθωνος - Αμαλίας, ανάποδα, προς Αθήνα κλπ.

Επίσης θα αντιδρομηθούν και όλοι οι κάθετοι: Η Κολοκοτρώνη θα ανεβαίνει προς το Κάστρο, όπως και η Ζαΐμη, η Αράτου και η Φιλοποίμενος θα έχουν φορά προς τη θάλασσα και ούτω καθεξής.

Επίσης θα αντιδρομηθεί και ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου. Τα μαγαζιά που είναι στην κάτω πλευρά, θα πάνε στην πάνω και αντίστροφα.

«Είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει, επειδή δεν ξέρουμε γιατί πρέπει να γίνει» πρόσθεσε με σαφήνεια και περίσσιο επιστημονικό κύρος, ο αρμόδιος μελετητής Ανάδρομος Αντιδρομέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν υπάρξει μερικό κομφούζιο κατά την εφαρμογή του, θα εφαρμοστεί μια πιο ήπια λύση, όπως τα μονά - ζυγά. Δηλαδή τους μονούς μήνες θα ισχύει το νυν καθεστώς στην κατεύθυνση κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ τους ζυγούς μήνες, το προταθέν σχέδιο με την αντιδρόμηση.

 

Αποκλειστικό (Νο 12): Ενας άσχετος και άχρηστος δρόμος στην Πάτρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα