Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έκανε πρεμιέρα η ταινία «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες - Only the Brave» για μία ομάδα ηρώων - πυροσβεστών

Πάτρα: Έκανε πρεμιέρα η ταινία «Ριψοκίνδ...

Πρόκειται για αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2013 στις ΗΠΑ

Έχοντας λάβει πολύ καλές κριτικές, το φιλμ «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες - Only the Brave» σε σκηνοθεσία του 43χρονου Joseph Kosinski, από του Γουισκόνσιν, βγαίνει στις Αμερικάνικες αίθουσες την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 ενώ στη χώρα μας ξεκίνησε να προβάλλεται από την Πέμπτη 19/10 σε διανομή της Odeon, και στην Πάτρα στα Στερ Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε. Μάλιστα η ταινία διάρκειας 2 ωρών και 10 λεπτών που αφηγείται την πραγματική ιστορία των πυροσβεστών-ηρώων του Granite Mountain στη μεγάλη φωτιά του 2013, μοιάζει απόλυτα επίκαιρη λόγω και των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στην Καλιφόρνια και στην Πορτογαλία.

Πρόκειται για ένα φιλμ με καλό καστ με επικεφαλής τον Τζος Μπρόλιν, σε μία βαθιά ανθρώπινη ερμηνεία όπως τονίζεται από τους κριτικούς, που επιχειρεί να δείξει τον ηρωισμό των πυροσβεστών (στη μάχη με τις φλόγες το 2013 έχασαν τη ζωή τους 19 άνδρες) με πλάνα που κόβουν την ανάσα.

Στο Rotten tomatoes η ταινία συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 91% ενώ στο πιο απαιτητικό metacritic τα έχει πάει εξίσου καλά με 77% μέχρι στιγμής.

Σύνοψη

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι… και μετά μερικοί γίνονται πυροσβέστες. Το «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες», βασισμένο στην πραγματική ιστορία των ηρώων του Granite Mountain, είναι το συγκλονιστικό χρονικό μίας ομάδας τοπικών πυροσβεστών που, μέσα από την ελπίδα, την αυταπάρνηση και τη θέληση να προστατεύσουν οικογένειες, κοινότητες και ολόκληρη τη χώρα, κατάφεραν να μετατραπούν στο πιο επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Όσο οι περισσότεροι από μας τρέχουν για να διαφύγουν από τον κίνδυνο, αυτοί τρέχουν προς αυτόν –προσέχουν τις ζωές μας, τα σπίτια μας, καθετί που αγαπούμε, την ώρα που διαμορφώνουν μία μοναδική αδελφική σχέση που μπαίνει σε πρώτο πλάνο κατά τη διάρκεια μίας κρίσιμης πυρκαγιάς.

“Αυτή είναι μία ιστορία για τους ήρωες της καθημερινότητας”, ανέφερε ο 49χρονος Τζος Μπρόλιν, που πρωταγωνιστεί στο «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» μαζί με τους Miles Teller, Jeff Bridges, James Badge Dale, Taylor Kitsch και την Jennifer Connelly.

To φιλμ παρουσιάζει στην αληθινή ιστορία των πυροσβεστών του Granite Mountain που έκαναν αυτό που κανένα άλλο πυροσβεστικό πλήρωμα δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν και έγιναν πρωτοσέλιδο, ενόσω πάλευαν με τις φονικές φλόγες του Λόφου Yarnell. Προχωρώντας βαθύτερα πίσω από την ιστορία, στις ίδιες τις ζωές των πυροσβεστών, η ταινία επικεντρώνεται στην καθημερινότητα τους.

«Σε μία εποχή γεμάτη υπέρ-ήρωες, το ‘Ριψοκίνδυνοι Άνδρες’ είναι μία ταινία για αληθινούς ήρωες», υπογράμμισε ο σκηνοθέτης, Τζόζεφ Κοζίνσκι. «Εξερευνά τις θεματικές της συναδελφικότητας, της θυσίας, της εξιλέωσης, όλα τοποθετημένα σε έναν κόσμο ανεξέλεγκτης φωτιάς –κάτι που δεν έχω ξαναδεί στο σινεμά. Είναι μία ιστορία που πρέπει να εξιστορηθεί και ένας κόσμος που πρέπει να ειδωθεί στη μεγάλη οθόνη».

Ο εκ των παραγωγών, Λορέντζο ντι Μποναβεντούρα, συμφωνεί πως οι εμπειρίες που μοιράζεται το πλήρωμα, είναι αυτό που τους κάνει πραγματική ομάδα. «Αρχίζουν ατομικά ο καθένας, και στην δημιουργία της ομάδας, και την βασανιστική προπόνηση που περνούν, αναπτύσσουν έναν δεσμό που τους ενώνει, αντί να είναι απλά μια ομάδα ατόμων. Η αίσθηση καθήκοντος που έχουν μεγαλώνει διαρκώς. Όπως πολλοί αφοσιωμένοι άνθρωποι, αποκτούν όλο και μεγαλύτερη εμμονή με τη δουλειά τους».

Η ταινία βασίζεται στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό GQ, με τίτλο «No Exit», δια χειρός Σον Φλιν. Οι παραγωγοί, Ντον Όστροφ και Τζέρεμι Στέκλερ της Conde Nast Entertainment, κατάλαβαν αμέσως τις κινηματογραφικές δυνατότητες του υλικού και ξεκίνησαν τη φάση της παραγωγής, δουλεύοντας με τον σκηνοθέτη Τζόζεφ Κοζίνσκι (Tron: Legacy, Oblivion) και τον σεναριογράφο Κεν Νόλαν (Black Hawk Down, Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης).

Παρότι πολλοί στις ΗΠΑ θυμούνται την ιστορία των Granite Mountain Hotshots, – της ομάδας που πάλεψε με την φονική φωτιά του Λόφου Yarnell το 2013 – η ιστορία της ομάδας των 20 ήταν εν πολλοίς άγνωστη. Αυτό που έκανε τους Hotshots του Granite Mountain διαφορετικούς δεν ήταν η ικανότητα ή η δεξιοτεχνία τους, αλλά το πώς σκαρφάλωσαν στην κορυφή.

Παραγωγή: Λορέντζο ντι Μποναβεντούρα, Θαντ Λάκινμπιλ, Τρεντ Λάκινμπιλ, Μάικλ Μέντσελ, Ντον Όστροφ, Μόλι Σμιθ και Τζέρεμι Στέκλερ.

*Πριν λίγες μέρες δόθηκε και η πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες όπου και παρέστησαν ο γοητευτικός Τζος Μπρόλιν, ο Τζεφ Μπρίτζες, κ.α.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture