Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τη Βιογραφία του Πατρινού Πρωθυπουργού Δημ. Γούναρη εξέδωσε το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Τη Βιογραφία του Πατρινού Πρωθυπουργού Δ...

Το βιβλίο έγραψε η δρ. Μαριάννα Χριστοπούλου

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο της σειράς «Βιογραφίες Πολιτικών», εξέδωσε τον πέμπτο κατά σειρά τόμο με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτριο Γούναρη, που έγραψε η δρ. Μαριάννα Χριστοπούλου.

Η παρούσα έκδοση επιχειρεί να παρουσιάσει την πολιτική διαδρομή και δράση του Πατρινού στην καταγωγή πολιτικού Δημητρίου Γούναρη (1867-1922). Ενός πολιτικού που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στον δημόσιο βίο από τις αρχές του 20ού αιώνα και συνδέθηκε στην ιστορική μνήμη με τραγικά γεγονότα (όπως ο Εθνικός Διχασμός, η Μικρασιατική καταστροφή του 1922 και η Δίκη των Έξι).

Πέρα από τα προφανή, η ανασύνθεση της διαδρομής του Αχαιού πολιτικού φωτίζει όψεις της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας, και αποκαλύπτει τις μεγάλες εντάσεις που αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία στην πορεία της προς τον εκσυγχρονισμό και την εθνική ολοκλήρωση στις αρχές του 20ού αιώνα.

Για την πολιτική βιογραφία «Δημήτριος Γούναρης» των εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων που κυκλοφόρησε μέσα στο 2017, μας ενημέρωσε το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» του Α. Τσιλίρα.

Συγγραφέας: Μαριάννα Χριστοπούλου

Επιστημονική επιμέλεια τόμου: Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture