Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αποφοιτά και η δεύτερη ...φουρνιά σπουδαστών της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας - Σχεδόν όλοι έχουν βρει δουλειά

Αποφοιτά και η δεύτερη ...φουρνιά σπουδα...

"Να γίνει η δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ η καλύτερη στην Ελλάδα", προσδοκά ο διευθυντής της Λιθουανός σκηνοθέτης Γκραουζίνις

Πλησιάζει η ημερομηνία των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. της Πάτρας.

Η συγκεκριμένη σχολή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας, για την οποία έχει γίνει πολύς λόγος, ιδρύθηκε το 2013, επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης τότε του Θοδωρή Αμπαζή. Το βασικό της ατού με το οποίο και διαφημίστηκε, είναι ότι είναι η πρώτη σχολή που λειτουργεί εκτός των αστικών κέντρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, έχοντας συνάμα και την «βούλα» του Υπουργείου Πολιτισμού (είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού).

Η σχολή είναι γεγονός πως έχει τραβήξει το ενδιαφέρον και την προσοχή των νέων παιδιών που αγαπούν το θέατρο και έχουν έφεση σε αυτό.

Η λειτουργία της σχολής συνεχίστηκε και επί καλλιτεχνικής διεύθυνσης του θεάτρου, από τον Κώστα Καζάκο. Επί ημερών του μάλιστα πραγματοποιήθηκε μέσα σε ενθουσιώδη όσο και συγκινητική ατμόσφαιρα και η τελετή αποφοίτησης της πρώτης φουρνιάς σπουδαστών, στις 19 Ιουνίου του 2016 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων παρουσία και του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Τους πρώτους αυτούς 18 αποφοιτήσαντες, θα ακολουθήσουν σύντομα άλλοι 18, οι οποίοι περάτωσαν επιτυχώς τις σπουδές. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr, η τελετή θα γίνει προς τα τέλη Οκτωβρίου 2017 και αναμένεται να έχει πανηγυρικό και επίσημο χαρακτήρα.

Στο μεταξύ θα μεσολαβήσουν οι εξετάσεις επιλογής των φετινών υποψηφίων. Έως και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, θυμίζουμε πως υποχρεούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ταχυδρομικά στην διεύθυνση: Δραματική Σχολή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα 26223, με την ένδειξη «Εισαγωγικές Εξετάσεις» ή να τα προσκομίσουν οι ίδιοι στην γραμματεία της Σχολής.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο θεατράκι της Δραματικής Σχολής (στην Όθωνος Αμαλίας 6) το σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2017.

"Να γίνει η δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ η καλύτερη στην Ελλάδα", προσδοκά ο αξιόλογος Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις, ο οποίος έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες την ευθύνη λειτουργίας της σχολής.

Μάλιστα υπολογίζεται, όπως ο ίδιος είπε, πως περίπου 1.600 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη τον περασμένο Μάιο στο ανοιχτό θεατράκι της Κρήνης που παρουσίασαν οι τελειόφοιτοι σπουδαστές!

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως το πτυχίο της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αποδεικνύεται ένα πολύ καλό «διαβατήριο» για την επαγγελματική εξέλιξη των αποφοίτων της. Ήδη από τα παιδιά που έχουν τελειώσει και πάρει το πτυχίο τους, όλα σχεδόν δουλεύουν στο θέατρο, δύο απ’ αυτά μάλιστα παίζουν σε παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα.

Επίσης απόφοιτοι θα συμμετάσχουν και στις 2 νέες θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ενώ παιδιά της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ κάνουν το ξεκίνημα τους και σε άλλα σχήματα και θιάσους όπως στη νέα παιδική παράσταση στο Επίκεντρο+ της Πάτρας, «Ο χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει».

Για τις φετινές εξετάσεις μάθαμε πως υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον με πάνω από εξήντα αιτήσεις.

Βέβαια το ζητούμενο όλων είναι και η όσο το δυνατόν περαιτέρω αναβάθμιση της σχολής και η διασύνδεση και ένταξη της στο πανεπιστήμιο ώστε να είναι και δωρεάν η φοίτηση.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture