Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Το Κύμα" από τη Νορβηγία - Μία καθηλωτική ταινία καταστροφής

"Το Κύμα" από τη Νορβηγία - Μί...

Ξεκίνησε να παίζεται στους Αθηναικούς κινηματογράφους

Εντυπωσιακό και καθηλωτικό λέγεται ότι είναι το φιλμ «​Το Κύμα» από τη Νορβηγία που κυκλοφόρησε από την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 στους κινηματογράφους ​της Αθήνας.

Ο χειρότερος φόβος ενός έμπειρου γεωλόγου θα γίνει πραγματικότητα όταν θα συμβεί η μεγάλη δόνηση στην μικρή πόλη του Γκειράνγκερ. Χιλιάδες κόσμος έχει μόλις 10 λεπτά για να σωθεί.

Ναι, όντως μια ταινία καταστροφής από την Βόρεια Ευρώπη που μας έρχεται από τον σκηνοθέτη Roar Uthaug, ο οποίος εντυπωσίασε το Hollywood τόσο πολύ, που ανέλαβε το reboot του «Tomb Raider», όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας NeoFilms.

Η ταινία που έχει πάρει ιδιαίτερα θετικές κριτικές από έγκυρα ξένα Μέσα ενημέρωσης όπως το Variety, είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα που συνέβησαν στην Νορβηγία το 1934.

Επίσης, ήταν η επίσημη υποψηφιότητα της Νορβηγίας στα Όσκαρ, στην κατηγορία του ξενόγλωσσου φιλμ το 2016.

Σύμφωνα με το στόρι του φιλμ «Το Κύμα – Bølgen», ένας γεωλόγος ζει με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά του στην  μικρή πόλη Γκειράνγκερ της Νορβηγίας. Εκεί δουλεύει σε ένα σταθμό μελέτης των βουνών που περιτριγυρίζουν τα νησάκια φιόρδ. Τα βουνά αυτά είναι εξαιρετικά ασταθή με τις κατολισθήσεις να είναι συχνές και με την εμπειρία του 1934 να είναι ακόμη ζωντανή σε κάποιους.

Τότε ένα κοντινό βουνό είχε μετακινηθεί με αποτέλεσμα η μεγάλη κατολίσθηση που ακολούθησε να δημιουργήσει ένα τσουνάμι 40 μέτρων που μέσα σε 10 λεπτά θα φτάσει στην πόλη και θα την ισοπεδώσει.

Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας έχει μόλις αποδεχτεί μία νέα θέση στην πρωτεύουσα και είναι έτοιμος για την τελευταία του μέρα στην παλιά δουλειά του και το πακετάρισμα του σπιτιού του. Την τελευταία του μέρα ωστόσο κάποιες περίεργες ενδείξεις θα εμφανιστούν στους αισθητήρες που μετράνε το βουνό, τις κινήσεις του και τον υδροφόρο ορίζοντα, με τον ίδιο να έχει ένα κακό προαίσθημα για το τι θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture