Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Το γονιδιακό τεστ DNAFit ενθουσιάζει επαγγελματίες αθλητές που μεγιστοποιούν ευκολότερα και ταχύτερα τις επιδόσεις τους!

Το γονιδιακό τεστ DNAFit ενθουσιάζει επα...

Ενημερωθείτε αναλυτικά!

Το γονιδιακό τεστ DNAFit ενθουσιάζει όλο και περισσότερους επαγγελματίες αθλητές οι οποίοι αλλάζουν τον προπονητικό τους σχεδιασμό και τις διατροφικές τους συνήθειες και μεγιστοποιούν ευκολότερα και ταχύτερα τις επιδόσεις τους. Ένας από αυτούς είναι και ο επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής Κώστας Καϊμακόγλου ο οποίος ανήκει στους κορυφαίους Έλληνες καλαθοσφαιριστές και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Ελληνικής Εθνικής ομάδας μπάσκετ. Το έτος 2010 -2011 αγωνίστηκε ως βασικός παίκτης στην καλύτερη ομάδα του Ελληνικού πρωταθλήματος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) με την οποία κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Από το 2012 αγωνίζεται και διαπρέπει στο Ρωσικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Το έτος 2015 η UNICS KAZAN με τον Κώστα Καϊμακόγλου στη σύνθεσή της κατέλαβε την 5η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου είναι μεταξύ των πρώτων Ελλήνων επαγγελματιών αθλητών ο οποίος αποφάσισε να ακολουθήσει ένα πρωτοποριακό και εξατομικευμένο τρόπο εκγύμνασης σύμφωνα με το DNA του.

Η γενετική ανάλυση έγινε από την Βρετανική εταιρεία DNAFit και ελέγχθηκαν 45 γενετικές παραλλαγές οι οποίες σύμφωνα με τις πιο έγκριτες επιστημονικές μελέτες σχετίζονται με την προσωπική ικανότητα ανταπόκρισης του οργανισμού στην άσκηση και στη διατροφή. Μεταξύ των γονιδίων αυτών συμπεριλαμβάνεται και το γνωστό ως <<γονίδιο της δύναμης>> ACTN3. Κατά την τελευταία δεκαετία ένας σημαντικός αριθμός επιστημονικών μελετών (πάνω από 100) έχουν αναφερθεί στο σημαντικό ρόλο των γενετικών παραλλαγών οι οποίες σχετίζονται με την ικανότητα επιδόσεων σε άσκηση δύναμης ή αντοχής .

Η DNAFit έχει επιλέξει με αυστηρά κριτήρια 18 γενετικές παραλλαγές που αποδεδειγμένα σχετίζονται με συγκεκριμένες βιολογικές λειτουργίες που αφορούν την ανταπόκριση στην άσκηση και έχει συνθέσει το DNAFit FITNESS TEST.

Τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου αποκάλυψαν ότι:

Η ικανότητα άσκησης δύναμης / αντοχής είναι 42,9% / 57,1% αυτό τυγχάνει να είναι ένα προφίλ που ταιριάζει στο άθλημα που έχει επιλέξει.

Η ικανότητα αντοχής του (VO2 max) είναι πολύ υψηλή και αποτελεί πλεονέκτημα γι αυτόν διότι έχει την τάση να επιτυγχάνει πιο εύκολα μεγάλη βελτίωση της τιμής VO2 max.

Έχει γρήγορο ρυθμό αποκατάστασης ο οποίος του επιτρέπει να έχει γρήγορη ανάληψη.

Διατρέχει υψηλό κίνδυνο τραυματισμών και γι αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στον προπονητικό του σχεδιασμό.

Ο προσωπικός του γυμναστής - εργοφυσιολόγος Γιώργος Βαβέτσης γυμνάζει τον ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο το DNAFit με σκοπό να μπορέσει να επιτύχει ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙΜΑΚΟΓΛΟΥ λέει σχετικά ότι

<<για μένα προσωπικά το DNAFit ήταν μια μεγάλη ανακάλυψη, θα ήθελα αν ήταν δυνατό να το είχα στην διάθεσή μου από το ξεκίνημα της καριέρας μου και να δουλεύω με βάση αυτό. Για να γίνει κάποιος κορυφαίος αθλητής χρειάζεται να συνδυάσει σκληρή δουλειά, πολύ χρόνο και αρκετή τύχη, όμως εάν από την αρχή της καριέρας μου ήμουν σε θέση να γνωρίζω τις γενετικές μου ικανότητες, θα μπορούσα να είχα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην προπόνησή μου εφαρμόζοντας ένα εντελώς εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης.

Αρχικά όταν ενημερώθηκα για το DNAFit τεστ ήμουν λιγάκι διστακτικός, όμως επειδή η εξέλιξη στην επιστήμη είναι ραγδαία και ο ανταγωνισμός στον τομέα των αθλητικών επιδόσεων είναι απαιτητικός, με ανάγκασαν να αναζητώ συνέχεια πηγές και πληροφορίες προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο Εργοφυσιολόγος και προπόνητής μου Γεώργιος Βαβέτσης ήταν εκείνος που επέμεινε στο να υποβληθώ στο DNAFit με την σιγουριά ότι θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Πραγματικά είχε δίκιο! Βλέποντας τα αποτελέσματα μπορώ να πω ότι εξεπλάγην και εντυπωσιάσθηκα ταυτόχρονα.

Κάποια απο τα αποτελέσματα του τεστ έδειξαν ότι ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων με ενδιάμεσο γενετικό προφιλ στην ικανότητα Δύναμης / Αντοχής. Με άλλα λόγια, το γενετικό μου προφιλ είναι μοιρασμένο σχεδόν ισομερώς σε αυτού του είδους τις ικανότητες. Είναι ένα προφίλ το οποίο ταιριάζει απόλυτα σε διαλειμματικά αθλήματα όπως είναι το μπάσκετ στο οποίο και δραστηριοποιούμαι. Έτσι, με την καθοδήγηση του προπονητή μου, άλλαξα τον τρόπο άσκησης, εξασφάλισα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διαπίστωσα μια θεαματική βελτίωση στο άλμα, στην αντοχή και στην ταχύτητα.

Πιο συγκεκριμένα, είχαμε αρκετές ενδείξεις ότι έχω πολύ γρήγορη ανάληψη κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως μέσα από την ανάλυση του DNAfit. Έτσι, αλλάξαμε τον κύκλο της προπόνησης με βάση την ικανότητα της γρήγορης επανένταξης μου μετά την προπόνηση ή τον αγώνα με αποτέλεσμα η ενέργεια που έχω στους αγώνες να είναι θεαματικά μεγαλύτερη απ’ ότι ήταν μέχρι στιγμής.

Μία άλλη πολύ σημαντική πληροφορία που μου έδωσε το DNAFit τεστ ήταν ότι διατρέχω πολύ υψηλό κίνδυνο τραυματισμού που κατά την άποψή μου είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι αθλητές που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Έτσι, καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά την συχνότητα των τραυματισμών εφαρμόζοντας ξεχωριστά ειδικά προγράμματα πρόληψης.

Τέλος, επειδή είχα στο παρελθόν αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα σχετικά με την διαχείριση του σωματικού μου βάρους, και με είχαν κουράσει οι πολλοί πειραματισμοί, θέλω να τονίσω ότι η βοήθεια που μου προσέφερε το DNAFit στο να καταφέρω να λύσω οριστικά πλέον αυτό το θέμα ήταν μοναδική. Άλλαξα τις διατροφικές μου συνήθειες ακολουθώντας τις πληροφορίες του DNA μου και προέκυψαν εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο ως προς την απώλεια του σωματικού μου βάρους όσο και ως προς την μακροπρόθεσμη διατήρηση της απώλειας. Θεωρώ λοιπόν ότι το DNAFit το οποίο αποτέλεσε για μένα την ιδανικότερη επιλογή, είναι μια από τις πιο κορυφαίες υπηρεσίες που μπορεί να έχει ένας αθλητής στην διάθεσή του και το συνιστώ ανεπιφύλακτα μέσα από την προσωπική μου εμπειρία>>.

Ο Γεώργιος Βαβέτσης*** δήλωσε,

<<Στόχος μας ήταν η αναβάθμιση του προπονητικού και διατροφικού σχεδιασμού του Κώστα εφαρμόζοντας ένα γενετικά καθοδηγούμενο πρόγραμμα σύμφωνα με τις πληροφορίες του DNA του, με αποτέλεσμα η προπόνηση να είναι πλέον περισσότερο στοχευμένη και αποτελεσματική χωρίς πειραματισμούς και φυσικά χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Έπεισα τον Κώστα ο οποίος με εμπιστεύεται, να υποβληθεί στο DNAFit εξηγώντας του με παραδείγματα τα πλεονεκτήματα του εξατομικευμένου τρόπου άσκησης και τα οφέλη που μπορεί κάποιος να αποκομίσει από την εφαρμογή του συγκεκριμένου αλγοριθμικού προγράμματος το οποίο βασίζεται στις γενετικές πληροφορίες.

Έτσι, ο προπονητικός μας σχεδιασμός άλλαξε δραματικά από τη στιγμή που αρχίσαμε να εφαρμόζουμε τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα του DNAFit στην προπόνηση και τη διατροφή του Κώστα και οδηγηθήκαμε πιο εύκολα στην συνεχή βελτίωση και μεγιστοποίηση των επιδόσεών του και στην ταχύτερη επίτευξη των προσωπικών του στόχων.

Εμείς στην BIOFIT είμαστε DNAFit >>

 

*** Εργοφυσιολόγος, Διδακτορικές (PhD) και Μεταπτυχιακές διδακτορικές σπουδές (Post-Doc) στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστιμίου Αθηνών (Κλινική Εργοφυσιολογία – Βιοχημεία της Άσκησης)

Μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Στατιστικής)

Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα Πετοσφαίριση

Φυσικόθεραπευτής,

Exercise Physiologist at Locomotiv, Kuban 2015-2016, Marousi BC, Apollon FC, AEK Volleyball, Hellenic National Volleyball team, Hellenic National Handball team, Hellenic National Beach Volleyball, Hellenic National Olympic Windsurfing team, Hellenic National Karate team, Elite Athletes’s Performance enhancement and rehabilitation

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being