Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Προβάλλεται στην Πλατεία Ντε Μιράντα, στο γήπεδο της Παναχαϊκής το "Καρτ ποστάλ από το Λένινγκραντ"

Πάτρα: Προβάλλεται στην Πλατεία Ντε Μιρά...

Στο πλαίσιο του Θερινού Κινητού Κινηματογράφου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας

Με την ταινία "Καρτ ποστάλ από το Λένινγκραντ" συνεχίζονται την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21.30 το βράδυ, οι προβολές του Θερινού Κινητού Κινηματογράφου που εντάσσονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Η προβολή θα γίνει στην Πλατεία Ντε Μιράντα (μπροστά από το γήπεδο  της Παναχαϊκής), χώρος με συμβολική σημασία, καθώς ο Φρανσίσκο Ντε Μιράντα είναι ο πρώτος Αμερικανός, ελληνομαθής και ελληνολάτρης, που ήρθε στην Ελλάδα το 1786 για να εμπνευστεί από τα ιδανικά της χώρας, μας όπως η Δημοκρατία, και να τα μεταφέρει στην αμερικανική γη, λίγο πριν από τις επαναστάσεις κατά των Ισπανών για την ανεξαρτησία των λαών.

Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 12 ετών και πάνω. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Αθήνα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

"Καρτ ποστάλ από το Λένινγκραντ" της Mariana Rondón (Postales de Leningrado /Postcards from Leningrad - Βενεζουέλα, έγχρωμο, 85', 2007).

Μια νεαρή αντάρτισσα της ανταρτικής οργάνωσης "Ένοπλες Δυνάμεις Εθνικής Απελευθέρωσης" (FALN) του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSV), πρόκειται να γεννήσει μυστικά. Ωστόσο, η κόρη της είναι το πρώτο μωρό, που θα γεννηθεί την Ημέρα της Μητέρας, και για αυτό οι φωτογραφίες της εμφανίζονται σε όλες τις εφημερίδες της Βενεζουέλας εκείνη την ημέρα, κάτι που εξαναγκάζει μητέρα και κόρη να εξαφανιστούν.

Η κόρη, που είναι και η αφηγήτρια της ταινίας μαζί με τον ξάδερφό της Τέο, επαναφέρουν την πραγματικότητα, που τους περιβάλλει δημιουργώντας μια σειρά από παιχνίδια, ιστορίες και μεταμφιέσεις, μέσω των οποίων ο θεατής έχει την ευκαιρία να δει σούπερ ήρωες και αντάρτες αλλά και τα βασανιστήρια, τις δολοφονίες και τις εξαφανίσεις. που συνέβαιναν συχνά στο περιβάλλον των παιδιών.

Τα παιδιά θέλουν να γίνουν αόρατα για να νιώθουν ασφαλή και για να μην διατρέχουν περισσότερους κινδύνους. Δεν μπορούν, όμως, να ξεφύγουν από το φόβο. Γνωρίζοντας ότι οι γονείς τους δεν μπορούν να επιστρέψουν, η μόνη επαφή μαζί τους είναι τα καρτ ποστάλ από το Λένινγκραντ, που λαμβάνουν κατά καιρούς...

Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑ

Η Μαριάνα Ροντόν (Mariana Rondón) γεννήθηκε το 1966 στην πόλη Barquisimeto, την πρωτεύουσα της Πολιτείας της Lara.

Σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος, παραγωγός και εικαστική καλλιτέχνιδα. Σπούδασε στην Escuela Internacional de Cine y Televisión (San Antonio de los Baños International School) και στην Κούβα κι αργότερα κινούμενο σχέδιο στην Γαλλία.

Το 1990, μαζί με άλλους Λατινο-Αμερικάνους κινηματογραφιστές ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής “Sudaca Films”.

*Το εγχείρημα του Θερινού Κινητού κινηματογράφου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία το φετινό καλοκαίρι στην Πάτρα.

Εκ των χορηγών επικοινωνίας είναι και το thebest.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture