Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

H "ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ" ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ - ΕΦΘΑΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΑ 165.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

H "ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ" ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙ...

Διεθνώς κοντεύει τα 400 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις

H αξιόλογη πολεμική περιπέτεια «Δουνκέρκη – Dunkirk» του Κρίστοφερ Νόλαν διανύει την 3η εβδομάδα προβολής της στη χώρα μας και είναι γεγονός ότι έχει επισκιάσει τις άλλες καινούριες ταινίες. Μάλιστα έχει καταφέρει να τραβήξει όχι μόνο το ανδρικό κοινό αλλά και πολλές γυναίκες και μεγαλύτερης ηλικίας θεατές.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της εταιρείας διανομής του φιλμ, Tanweer, η «Δουνκέρκη» που παρουσιάζει ένα αληθινό περιστατικό διάσωσης χιλιάδων στρατιωτών Βρετανών και Γάλλων στο ξεκίνημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει φτάσει τα 165.000 εισιτήρια, σε 18 μέρες προβολής.

Στο νέο υποτιτλισμένο featurette της ταινίας «Δουνκέρκη - Dunkirk», με τίτλο «By Air» που μας εστάλη από την εταιρεία, ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο διευθυντής φωτογραφίας Χόιτε Βαν Χόιτεμα και η ομάδα παραγωγής μας μεταφέρουν στα παρασκήνια της ταινίας και στα γυρίσματα των εντυπωσιακών εναέριων σκηνών της.

Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κρίστοφερ Νόλαν, στην ταινία που αναμένεται να «παίξει» και στα ερχόμενα Όσκαρ, πρωταγωνιστούν οι Φιόν Γουάιτχεντ, Τομ Γκλιν-Κάρνι, Τζακ Λόουντεν, Χάρι Στάιλς, Ανιουρίν Μπαρνάρντ, Τζέιμς Ντ’Άρσι, Μπάρι Κέογκαν, Κένεθ Μπράνα, Κίλιαν Μέρφι, Μαρκ Ράιλανς και Τομ Χάρντι.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν («Interstellar», «Inception», τριλογία «The Dark Knight») σκηνοθετεί και υπογράφει το σενάριο στην επική, δραματική ταινία «Δουνκέρκη», που είναι το νέο του κινηματογραφικό project, τρία χρόνια μετά το «Interstellar».

Η ταινία «Δουνκέρκη» ξεκινά, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες των Βρετανών και των Συμμάχων είναι περικυκλωμένοι από δυνάμεις του εχθρού (των Γερμανών). Παγιδευμένοι στην παραλία, με τις πλάτες τους στην θάλασσα έρχονται αντιμέτωποι με μια ανέφικτη κατάσταση, καθώς ο εχθρός πλησιάζει.

Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα. Αεροπλάνα spitfires της RAF (Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας)  έρχονται αντιμέτωπα με τον εχθρό πάνω από το Κανάλι προσπαθώντας να προστατεύσουν τους ανυπεράσπιστους άνδρες στην στεριά. Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες μικρές βάρκες επανδρωμένες με απλούς πολίτες και στρατιώτες κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια, με κίνδυνο της ζωής τους, σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, προσπαθώντας να σώσουν έστω και ένα μέρος του στρατού τους.

Το φιλμ ήδη έχει φτάσει τα 185 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις μόνο στις ΗΠΑ συν άλλα 310 περίπου εκατομμύρια από την προβολή του στον υπόλοιπο κόσμο.

Τα γυρίσματα της ταινίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία, την Ολλανδία, την Μεγάλη Βρετανία και το Λος Άντζελες, έγιναν με έναν συνδυασμό καμερών IMAX® και φιλμ 65mm.

Η ταινία «Δουνκέρκη» έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Αυγούστου 2017. Προβάλλεται και στην Πάτρα, στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε για 3η συνεχή εβδομάδα ενώ παίχθηκε και στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture