Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Σε χώρο της εταιρείας Dur το αρχείο του Φεστιβάλ Πάτρας - Ανδρέας Ανδριόπουλος: "Ελπίζουμε η λύση να είναι προσωρινή"

Σε χώρο της εταιρείας Dur το αρχείο του ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Εκθεσιακό χώρο θέλουν να δημιουργήσουν οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ

Βρέθηκε ο χώρος όπου θα στεγαστεί προσωρινά (όπως ελπίζουν  οι υπεύθυνοι) το αρχείο 36 χρόνων του Φεστιβάλ Πάτρας και του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων. Πρόκειται για έναν χώρο που παραχώρησε η εταιρεία Dur και ο Θόδωρος Δούρος.

Στο ...δρόμο και πάλι το αρχείο 36 ετών του Φεστιβάλ Πάτρας - ΦΩΤΟ

To thebest.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Φεστιβάλ, Ανδρέα Ανδριόπουλο, ο οποίος εξήγησε ότι ελπίζει αυτή η λύση να είναι προσωρινή και να παραχωρήσει ο Δήμος κάποιο χώρο όπου θα μπορεί να λειτουργήσει και σαν έκθεση - μουσείο.

"Ο Δήμαρχος μας έχει βεβαιώσει οτι όταν ολοκληρωθούν οι μετεγκαταστάσεις των υπηρεσιών του Δήμου θα συζητηθεί και το θέμα της παραχώρησης κάποιου χώρου.

Μετά την μεταφορά του αρχείου σε χώρο της εταιρείας Dur επικοινώνησε μαζί μου ο κ. Τάκης Πετρόπουλος έτσι ώστε να γίνει ένα ραντεβού από την επόμενη βδομάδα και να συζητηθεί το ενδεχόμενο να μας δοθεί κάποιος χώρος του Παμπελοποννησιακού σταδίου.

Στο αρχείο που υπάρχει βρίσκει κανείς φωτογραφίες, αφίσες, προγράμματα και γενικότερα την ιστορία του Φεστιβάλ... τυπωμένη.

Η πρόταση μας είναι να λειτουργήσει ένας εκθεσιακός χώρος όπου μαθητές, φοιτητές, μελετητές και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να δουν το αρχείο. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει αυτό" ανέφερε.

 

"Τα τελευταία χρόνια της κρίσης η μόνη όαση και το μόνο αποκούμπι του Έλληνα είναι ο πολιτισμός. Το να επισκεφθείς ένα μουσείο ή να δείς μια "καλοχτισμένη" παράσταση μπορεί να νο βοηθήσει το μυαλό να ηρεμήσει, να ξεχάσει για λίγο όσα έχει να αντιμετωπίσει.

Από την συγκεκριμένη ενέργεια μας δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι στηρίζουμε, όπως μπορούμε και με τα μέσα που έχουμε, αξιοθαύμαστες και αξιέπαινες προσπάθειες σαν αυτές του Ανδρέα Ανδριόπουλου και του Φεστιβάλ" δήλωσε στο thebest.gr ο Θόδωρος Δούρος .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture